AI technológia a Hanwha Techwin kínálatában a koronavírus elleni küzdelemben

A biztonsági kamerákat gyártó vállalatok gőzerővel fejlesztik azokat az applikációkat, amelyek a COVID szűrés területén nyújtanak segítséget. A Hanwha Techwin újszerű megközelítésben kíván részt venni ebben a küzdelemben, ugyanis amíg a legtöbb gyártó a hőkamera fejlesztésére fordít nagy energiát, addig a Wisenet kamerák az AI technológia alkalmazásával nyújtanak olyan megoldásokat, amelyek a kormányzat által meghatározott elvárt védekezési társadalmi normák betartását segítik, valamint ezeket a folyamatokat automatizálják.

Forrás: Hanwha Techwin

Forrás: Hanwha Techwin

A Hanwha Techwin Wisenet most egy kamerában több funkciót kínál. A megoldás kompakt és licencmentes.

  • Arcmaszk detektálás
  • Foglaltság-kijelzés és menedzsment
  • Szociális távolságtartás applikáció

Arcmaszk detektálás

A Wisenet legújabb megoldása, az AI kamerákba illesztett analitika segítségével képes egy új lehetőséget kínálni a partnereknek. Az kamerás képalkotás objektum meghatározásának egyik fő szempontja a személyek felismerése, valamint a személyekhez kötődő olyan paraméterek kamera általi meghatározása, mint például a személy neme, kora, visel-e fejfedőt, szemüveget, maszkot, van-e táska nála, a felső- és alsóruházat típusa és színe.

Az arcmaszk detektálási funkció a mesterséges intelligencia által ad lehetőséget a maszkviselés szabályai betartásának kontrolálására, a helytelen maszkviselés detektálására. A megoldás képes a kamera kimeneteit közvetlenül vezérelni, ezáltal akár egy megadott hangfájlt lejátszani, riasztást indítani, vagy egy közeli arcképet átküldeni a diszpécser részére. A maszkdetektálás közel 90o arcészlelés esetén is nyújt információt arról, hogy a megfigyelt személy visel-e maszkot, illetve, hogy megfelelően viseli-e. Mindezt akár külső szerver alkalmazása nélkül, közvetlenül egy monitoron megjelenítve az információkat. Az alkalmazás egyre inkább teret nyerhet a kormányzati intézkedések bevezetése okán, amely kötelezővé teszi a maszk viseletét bizonyos helyszíneken.

Foglaltság-kijelzés és menedzsment

A Wisenet P sorozatú AI kamerák 4K felbontása és újszerű objektumészlelése lehetővé teszi, hogy az embereket megbízhatóan számlálja, és ellenőrizze az egy területre bejutó személyek számát. Ezzel a megoldással akár együttesen 8 bejárat menedzselhető, azaz 8 kamera képes összehangoltan működtetni a beléptetés szabályozását egy meghatározott területre. Ez különösen fontos, ha üzletünkben szeretnénk betartatni a szociális távolságot vásárlóink között. Az automatikus ajtók vagy jelzőfények szerver nélküli integrálásával pedig könnyen fenntarthatjuk az épület biztonságos kihasználtságát az alkalmazottak és az ügyfelek védelme érdekében.

Az alkalmazás a kiskereskedőknek, az imaházaknak, a múzeumoknak, a szórakoztató létesítményeknek, éttermeknek nyújthat rendkívül pontos, valós idejű adatokat arról, hogy a megfigyelt helyiségben éppen hányan tartózkodnak. A megoldás IP TV-ken keresztül képes személyre szabott üzeneteket is megjeleníteni, így nem szükséges szervert alkalmazni a telepítés és üzemeltetés során.

Szociális távolságtartás funkció

Hanwha Techwin elindította a mesterséges intelligencia-alapú videóanalitika szociális távolságmérő alkalmazását. Az A.I Tech, a Hanwha Techwin díjnyertes technológiai partnere által kifejlesztett szerver alapú Social Distance Measuring alkalmazás képes pontosan megmérni az emberek közötti távolságot a kamera látómezőjében és riasztást generál, szabályszegés esetén. A felhasználókat figyelmeztetni is lehet, ha egy területen belül az emberek száma meghaladja a megadott küszöbértéket.

Social-Distance-Measuring_

A Social Distance Measuring ugyanolyan jól működik úgy bel, mint kültéren és rendkívül hatékony társadalmi távolságtartó megvalósítási eszközt kínál tömegközlekedési környezetekben, városközpontokban, segítve a helyi hatóságok munkáját.

Az alkalmazás integrálásra került a Wisenet WAVE Video Management Software (VMS) szoftverbe, de a felhasználóknak lehetőségük van webalapú AI-Tech műszerfal használatára, hogy összegyűjtsék, összesítsék, megtekinthessék és kezeljék a riasztásokat és eseményeket több kamerás adatfolyamból. Az adatok ábrákon, táblázatokon és képeken keresztül is megjeleníthetőek, miközben azokat könnyen exportálhatjuk .csv, .jpeg vagy .pdf formátumban, és integrálhatjuk harmadik fél rendszerébe. Az irányítópult teljesen testre szabható, hogy megfeleljen az egyes felhasználók szükségleteinek.

További információk: www.aspectis.hu

Hozzászólások