A COVID is katalizálja a viselhető eszközökkel való fizetési piac bővülését

A készpénz nélküli fizetések elfogadásának növekedése az egész világon, a viselhető fizetési eszközök által kínált fokozott ügyfélélmény, az eszközök iránti kereslet, valamint a biztonságosabb tranzakciókkal történő érintés nélküli fizetés ösztönözte a megoldások globális piacának növekedését.

Player.hu

Player.hu

A viselhető eszközökkel való fizetés során a vásárló okosórák, okoskarkötőt, okosgyűrűt vagy egyéb eszközöket használ a pénztáraknál. Ezek az eszközök általában RFID-t, NFC-t vagy QR-kódot használnak. A szektorban egyre több a szereplő, az Apple és a Samsung mellett ott van, a Visa, a MasterCard, a Google, a Fibti, a PayPal, a Barclays és az Alibaba is.

A szektor az elemzők szerint 2027-re 1400 milliárd dollárosre bővül, ami nagy fejlődést jelez, mert 2019-ben még csak 300 milliárdos volt. Ez éves szinten átlagosan 21,7 százalékos növekedést vetít előre. Ezt a szakemberek szerint pörgetheti a világjárvány is, mert sokszor kedveltebb a kontakt nélküli, digitális fizetés.

COVID-19 forgatókönyv

A koronavírus kontakt érintkezések útján történő terjedése okán, a fogyasztók már döntően az érintés nélküli kifizetéseket preferálják, sőt el is várják az élelmiszerboltokban, más lakossági fogyasztási szolgáltató helyeken. Ez a helyzet jelentős mértékben növelte (növeli) az okosórák és más viselhető eszközök gyártását és értékesítési forgalmát.

Az okosórák szegmens képviselte a legnagyobb részesedést

Eszköztípusonként az okosórák szegmense uralta a piacot 2019-ben, a világ viselhető fizetési piacának több mint kétötödét képviselve. Az okok – az említett járvány helyzet mellett – nyilvánvalóan a vezeték nélküli fitnesz- és sporteszközök iránti kereslet növekedése, a felhasználók egészségtudatosságának növekedése és a technológiai minőségi és mennyiségi bővülés. Az intelligens gyűrűk szegmense azonban várhatóan a legmagasabb, 23,7% -os CAGR-t regisztrálja a vizsgálati időszak alatt, a felhőalapú gyűrűk növekvő elfogadásának köszönhetően a végfelhasználók körében.

A viselhető eszközök magas költségei és az eszközök korlátozott élettartamának kockázata azonban hátráltatja a piacot, de az esetlegesen ellopott vagy elhagyott eszközökből is sok kára származhat a vásárlóknak. Ugyanakkor az NFC, az RFID és a host kártya emulációs technológia növekvő használata a viselhető fizetések során várhatóan dinamikusan jövedelmező lehetőségeket teremt a piaci szereplők számára az elkövetkező években.

Forrás: origo.hu, prnewswire.com