A Smiths Detections új AI alapú objektumfelismerő szoftvert ad ki

A Smiths Detection elindította új, automatizált észlelési algoritmusát, az Icmore Prohibited Items-t, amely a Smiths Detection intelligens és adaptálható automatikus objektumfelismerő algoritmusok családját egészíti ki.

Az Icmore Prohibited Items mesterséges intelligencián alapuló algoritmusokat használ a biztonsági kockázatnak ítélt tárgyak automatikus észlelésére a repülőtéri biztonsági ellenőrző pontokon, például lőfegyverek, kések, olló, balták, gránátok, robbanósapkák, lőszerek és tompa tárgyak.

Forrás. SmithDetection

A szükséges tanúsítással az ilyen algoritmusok egy automatizáltabb szűrési folyamathoz vezethetnek, amely lehetővé tenné a röntgenképek csak riasztással történő megtekintését a repülőtéri utasellenőrző pontokon. A csak riasztásos megtekintést évek óta sikeresen alkalmazzák a repülőtéri poggyász átvizsgálása során, ami jelentősen csökkenti a kezelő számára a manuálisan megtekintendő képek számát, és így segít felgyorsítani az átvizsgálási időt.

A kezelő által végzett kézi áttekintési folyamat tovább javítható távoli szűréssel, vagy központi képfeldolgozással (CIP), amely egyetlen központi helyet használ a különböző részlegekben lévő több rendszerből származó röntgenképek szűrésére és elemzésére. A súlyos létszámhiányra és a növekvő utasszámra tekintettel, amellyel a repülőtereknek szembe kell nézniük, ez kulcsfontosságú tényező lesz a működési hatékonyság, az áteresztőképesség és a biztonság növelésében, miközben csökkenti a működési kiadásokat és megkönnyíti az erőforrás-tervezést.

Forrás. SmithDetection

Az Icmore Tiltott Tárgyak további észlelésére vonatkozó képességei felbecsülhetetlen támogatást nyújtanak a képelemzőknek azáltal, hogy automatikusan kiemelik a fenyegetéseket további elemzés céljából, és ezzel javítják a biztonsági szűrések eredményességét.

A fejlesztés kezdetben a Smiths Detection számítógépes tomográfiás (CT) utasellenőrző pontszkennerével, a Hi-Scan 6040 CTIX-szel lesz használható. Az algoritmus ezután további két- és többnézetű ellenőrzőpont-rendszereken fog megjelenni a következő hónapokban, mind a szabályozott, mind a szabályozatlan piacokon.

A CT továbbra is a leghatékonyabb, legrugalmasabb és jövőbiztos röntgentechnológia marad a csak riasztással történő megtekintés kezelésére.

Forrás: Smith Detection