Skorpiórobot „hadsereg” Amerikában

Elsőre félelmetesnek tűnhet a lánctalpas Scorpion, amely ajtókat tud kinyitni vagy a helyéről lecsavarozni, lépcsőt mászik, szűk alagutakba tud bemászni, és még víz alatt is működik. A félelemkeltés akár célja is lehetne egy olyan hadirobotnak, amiből az Egyesült Államok hadserege háromezret akar venni, mert úgy gondolták, hogy a harci egységekben a rádiósok mellett ma már igazán elférne egy-egy robotos szakértő is, aki majd ezeket a gépeket irányítja.

Forrás: http://endeavorrobotics.com/scorpion

Forrás: http://endeavorrobotics.com/scorpion

Elfér egy hátizsákban

Apró bökkenő, hogy a SCorpion elfér egy hátizsákban, és a robotos katonának a hátán kell majd elcipelni az akció helyszínére.  A Scorpion egyik nagy előnye, hogy a gyártó Endeavor Robotics szerint másodpercek alatt beüzemelhető, és nyílt architektúra,a modularitás, tehát az alapváz rugalmasan módosítható a célnak megfelelően, ami a bombák hatástalanítása és elszállításától kezdve a szerelési munkákig bármi lehet.

Pótalkatrészek 3D-s nyomatatóval?

Azt még nem tudni, hogy az amerikai hadsereg 3D nyomtatóval felszerelt katonákat is a harcmezőre akar-e küldeni, pedig az Endeavor külön felhívja rá a figyelmet, hogy a könnyű kompozitokból összerakott robot pótalkatrészeit akár a helyszínen ki lehet 3D-ben printelni, szóval elég egyszerűen javítható a szerkezet. 

Forrás: index.hu

Hozzászólások