AI-alapú, speciális objektumfelismerő rendszer forgalmazásába kezd az OTT-One

Értéknövelt viszonteladói szerződést kötött az OTT-One Nyrt. az Asura Vision-nel, mely az Asura Technologies brand tulajdonosa. A megállapodás értelmében az OTT-One kizárólagos, globális viszonteladói jogokat szerzett a szoftverfejlesztő vállalat mesterséges intelligencián alapuló objektumfelismerő rendszerére, amellyel bármilyen kamera alkalmas lehet különböző objektumok, például rendszámok vagy fegyverek felismerésére.

2018. október 18-án úgynevezett VAR (Value Added Reseller, értéknövelt viszonteladói) szerződést kötött a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett OTT-One Nyrt. a londoni székhelyű Asura Vision Ltd. vállalattal. Az Asura Vision „plug and play”, vagyis rendkívül egyszerűen, bármilyen videókamerához installálható objektum- (többek között rendszám-, autótípus-, test-) felismerő rendszereket készít; a csoport magyarországi fejlesztőközponttal is rendelkezik.

A friss megállapodás értelmében a továbbiakban az OTT-One Nyrt. lesz az Asura termékeinek az egész világra kiterjedő kizárólagos viszonteladója. A mesterséges intelligenciát, neurális hálókat is tartalmazó rendszerbe az OTT-One Nyrt bizonyos speciális titkosítási algoritmusokat is fejlesztett. A két vállalat együttműködésének eredményeképp komplex, integrált beléptetőrendszereket tudnak szolgáltatni megrendelőik (többek között parkolóüzemeltetők, közbiztonságért felelős szervek, kereskedelmi egységek) részére. Az objektumfelismerő funkció jól kiegészítheti például az OTT-One vénaszkenneres megoldásait is, valamint a fegyverfelismerő rendszerrel rendvédelmi és biztonsági szervezetek különleges igényeire adható megoldás.

Az OTT-One Nyrt. magyarországi és nemzetközi viszonylatban is komoly üzleti potenciált lát a high-tech biztonságtechnikai szolgáltatások területén. A ma aláírt szerződéssel a társaság meglévő szolgáltatásaival szinergikus kapcsolatban lévő megoldással bővítette portfólióját a potenciális ügyfelek komplex kiszolgálása, ezáltal a vállalat eredménytermelő képességének további növekedése érdekében.

Forrás: https://ott-one.hu/asura/