Okosbőrönd az utaskövető!

A 28 éves Mi Ecosystem termékmenedzsere, Clark Wu álmodta meg a Puppy 1 névre hallgató okos-bőröndöt, ami lelkesen követi tulajdonosát. idén novemberben már meg is lehet vásárolni. Hát akkor mi tart vissza minket a viszonylagos combos áron kívül, ha csak az nem, hogy a jövő bőröndlopása a meghekkelt okosbőrönd lehet.

Forrás: origo

Forrás: origo

A Puppy 1 egy 50 centiméter magas, 23 kilogramm kapacitású távvezérelt bőrönd. A szerkezet szenzorok segítségével őrzi meg egyensúlyát, így két keréken is képes, akár 16 kilométer per órás sebességgel követni tulajdonosát. Ráadásul a kivehető lítium-ion akkumulátor egyetlen töltése 48 kilométerre is elég lehet. A kemény műanyagfalú bőrönd pedig alig pár kilót nyom üres állapotban.

Wu a Londoni Művészeti Egyetemen szerzett mesterdiplomát, és már 2016-ban elkezdett dolgozni a Puppy 1-en. Az eddig piacra dobott okosbőröndökkel ellentétben nem négy vagy hat kerékkel rendelkezik a Puppy 1, hanem csupán kettővel, míg a kiegyensúlyozó technológiát a Segway tervezte.

A bőrönd távirányítóval és okostelefonnal egyaránt vezérelhető, 18 méteres távolságon belül. Az akkumulátor eltávolíthatóságnak köszönhetően az amerikai szövetségi légi irányítás is jóváhagyta a használatát. Ráadásul ujjlenyomat leolvasóval van ellátva, valamint külső világítással a jobb láthatóság érdekében.

A Puppy 1-nek rugalmas képernyője van, amin keresztül figyelemmel lehet kísérni a töltöttségi állapotot, valamint lopás esetén még a járókelőket is értesíti. Az Mi Ecosystem idén novemberre tervezi a termék piacra dobását, várhatóan az Egyesült Államokban, ahol 500 dollárba (125 ezer forint) fog kerülni.

Forrás: origo.hu