A Detektor International Award 2022 évi nyertes termékei

A stocholmi ünnepségen a díjakat Lennart Alexandrie, az AR Media International vezérigazgatója, a Detektor International biztonsági szakmagazin alapítója és kiadója által vezetett zsűri adta át. Nézzük akkor a nyerteseket.

A nyertesek: Baudouine Genouville, Suprema (Hozzáférés-vezérlés), Johannes Ahlgren, Eagle Eye Networks (Video megfigyelés) és Raffaele De Astis a Cias Elettronica (Riasztás és észlelés).
Forrás: securityworldmarket

Riasztás és észlelés

A Synapses, a Cias Elettronica (Olaszország) önadaptív multiszenzoros rendszere a kategória nyertese.

A Synapses egy több érzékelőből álló rendszer, amely a kerületérzékelőket intelligens videóval kombinálja. Különféle videóelemző algoritmusokat hajt végre, beleértve a mély tanulást. Minden csatlakoztatott kamera FoV (Field Of View) képessége nyolc különböző területen osztható el, és 32 terepi eszközzel párosítható. A videó folyamban (RTSP IP video streamen keresztül) különböző célpontok különböztethetők meg, például ember, autó, állat stb. A válasz visszaküldésre kerül az érzékelőnek, amely a saját észlelési viselkedése optimalizálása céljával dinamikusan módosítja a tényleges küszöbértékeket.

Forrás: Cias

A zsűri méltatása:
„Ez az önadaptív többérzékelős rendszer ismét bizonyítja a CIAS kiemelkedő képességét, hogy új módszereket találjon a kortárs technológia használatához, és intelligens megoldásokat hozzon létre a kerületi felügyelettel járó összetett kihívásoknak való megfelelésre.”

Azonosítás és hozzáférés-vezérlés

A Suprema (Dél-Korea) Biostation 3 fejlesztése nyerte a kategória első díját.

A Biostation 3 egy beléptető terminál arcfelismeréssel, de egyéb érintés nélküli hitelesítési lehetőségeket is kínál a könnyebb használat érdekében, beleértve a QR-kódokat, vonalkódokat, mobilkártyákat és RFID-kártyákat. A Biostation 3 helyileg mesterséges intelligencia-algoritmusokat használ, beépített NPU-val az AI-motor teljesítményének maximalizálása érdekében. A pontos azonosítást a különböző típusú és színű maszkokkal, frizurákkal, sapkákkal és szemüvegekkel rendelkező arcok esetében is kínálják. A személyes adatok védelme érdekében a Suprema Face Template on Mobile hitelesítési módszere lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mobiltelefonjukon tárolják és kezeljék architelesítési sablonjukat anélkül, hogy azt a vállalat adatbázisában kellene tárolniuk.

Forrás: Suprema

A zsűri méltatása:
„Erőteljes mesterségesintelligencia-motorjával és a mobil funkció egyedi arculatával a Biostation 3 kortárs megoldást kínál a piac számára a biztonságos hitelesítéshez és a felhasználók személyes adatainak védelméhez – ez valóban nyerő koncepció.”

Lásd a témában még cikkünk.

Videó megfigyelés

A kategóriában az Eagle Eye Networks (USA) Smart Video Search fejlesztését mutatták be első díjazottnak.

A Smart Video Search, az Eagle Eye Cloud VMS olyan funkciója, amely hatékony keresést tesz lehetővé az összes kamerán és minden felügyelt helyen, hogy gyorsan megtalálja a kívánt videósorozatot, és azt zökkenőmentesen legyen képes megosztani.

Ebben a megoldásban nincs szükség speciális kamerákra, hardverre vagy helyi telepítésre. Az internetes kereséshez hasonlóan, az ügyfelek beírják a keresési témákat például „kék inges férfi”, „hátizsákos személy”, vagy „fehér Toyota autó”. Az eredmények dátum, idő, hely, vagy kamera szerint szűrhetők. Az AI a videók közel valós idejű indexelésére szolgál, így a a felvétel szinte azonnal kereshetővé válik.

Forrás: Eagle Eye Networks

A zsűri méltatása:
 „A Smart Video Search hatékony válasz az erős piaci keresletre egy olyan videokereső funkció iránt, amely egyszerű használatot, gyorsaságot, sokoldalú keresést és pontosságot kínál – igazi győzelem a személyre szabott tervezésben.”

Forrás: securityworldmarket

Lásd a témában még cikkünk.