Gond van a Chrome böngészővel

Az Irisity bemutatja az IRIS+-t, a mesterséges intelligenciával hajtott videóelemző megoldását. Az IRIS+ egyesíti az Irisity „viselkedéselemzési szakértelmét” az Agent Vi platformjával a méretezhető elosztott elemzésekhez. A platformot úgy tervezték, hogy a jövőben támogassa a testreszabást és a fejlettebb iparág-specifikus vertikális ajánlatokat.

Az Atlas VPN elemzése szerint csak ebben az évben 303 sebezhetőséget találtak eddig a Chrome böngészőben, ezek közzül hat volt nulladik napi sebezhetőség. Ez olyan biztonsági rést jelent, amiről a hackerek már tudnak, a szoftver gyártója azonban még nem. A legutóbbit szeptemberben fedezték fel a kiberbiztonsági szakértők, ezért ha még nem a legfrissebb verzió fut a gépén, akkor mindenképpen tegye fel azt.

Frissíteni kell

Ehhez nem kell mást tenni, mint a menüből kiválasztani a Súgót, azon belül is A Google Chrome névjegye opciót, a többi pedig már magától értetődik.

Az összehasonlítás szerint 2022. január 1-je és október 5-e között a Mozilla Firefoxnál 117 biztonsági rést tártak fel a szakemberek. A Microsoft Edge-nél ez 103, míg a Safarinál 26. A lista alapján úgy tűnik, hiába használják kevesen a Safarit, annak fejlesztői jóval nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy a böngésző biztonságos legyen.

Forrás: hvg.hu

Kapcsolódó cikkek: