Intelligens kamerák ismerik fel az öngyilkossági szándékot!

Dél – Koreában mesterséges intelligencia (MI) alapú technológiákat kezdtek használni a szöuli Han folyó hídjain elkövetett öngyilkossági kísérletek megakadályozására. Az “intelligens” kamerákat megtanítják arra, hogy észleljék a gyanús viselkedést, és gyorsan riasszák a hatóságokat.

A Han-folyó és annak 28 hídja hírhedt arról, hogy évente átlagosan 486 öngyilkossági kísérlet helyszíne, és Dél-Korea az egyik legmagasabb öngyilkossági rátával rendelkezik a világon.

Az új kamerák “mélytanuló mesterséges intelligenciát használnak a veszélyes helyzetek felismerésére és előrejelzésére” – olvasható a Szöuli Technológiai Intézet és a városi tűzoltó- és katasztrófavédelmi központ közleményében, amelyet a terv bejelentésekor adtak ki az év elején. 

Forrás: koreatimes.co

A hidakon öngyilkosságot megkísérlő emberek videóinak megtekintése révén az MI megtanulta “a valószínűsíthetően leugró emberek mintázatát”. Figyeli azokat, akik túl sokáig időznek, vagy más szokatlan mozdulatokat mutatnak. A gyanús viselkedés észlelése után a CCTV-kamerák elküldik a felvételt egy irányítóközpontba, amely utasít egy mentőcsapatot a híd ellenőrzésére, miközben mentőcsónakok is bevethetők.

“Ez a rendszer lehetővé teszi a gyors reagálást az öngyilkossági kísérletekre – mind az incidens előtt, mind utána – és minimalizálja a megfigyelési kiskapukat” – áll a közleményben.

December elején a mentőszolgálat bejelentette, hogy egy irányítótornyot állítottak fel a több száz “intelligens” CCTV-kamera kezelésére. A rendszert egy 2022 májusáig tartó próbaidőszak alatt rendszeresen frissítik majd.

Forrás: Computerworld

Hozzászólások