A Genetec biztonsági piaci felmérése a Covid-19 kihívásairól

A Genetec nemrégiben több mint 1000 fizikai biztonsági vezető véleménye alapján alkotott képet arról, hogy a fizikai biztonsági ipar hogyan reagál a Covid-19 fenyegetésére, hogyan küzdenek meg a biztonsági szakemberek a kihívásokkal és hogyan terveznek a következő évre.  genetec

Nem meglepő, hogy a felmérésből az derül ki, hogy a Covid-19 az emberek és a létesítmények biztonságának biztosítására irányuló erőfeszítések irányába fordította az iparágat.

A biztonsági szakemberek többsége számára a pandémiában a három legfontosabb kihívás a következő: a munkavállalók / látogatók biztonságának kezelése; fizikai biztonsági fenyegetések kezelése (vandalizmus, lopás, betörés stb.); valamint az épületek távfelügyeletének biztosítása.

A felmérés azt mutatta, hogy a válaszadók 68% -a számolt be projekt késésekről/ lemondásokról/szüneteltetésről/leépítésekről ebben az évben. 2021-re tekintve azonban 48% arra számít, hogy a költségvetési lehetőségeik legalábbis változatlanok maradnak, vagy növekedni fognak. A hangsúly a meglévő rendszerekbe történő folyamatos beruházásokra és olyan eszközök telepítésére összpontosít, amelyek támogatják a járvány elleni védekezést.

A fizikai biztonság állapota a Genetec Inc. által végzett 2020-as felmérés eredményei szerint. Forrás: Genetec

A fizikai biztonság állapota a Genetec Inc. által végzett 2020-as felmérés eredményei szerint.
Forrás: Genetec

Az épületekbe történő biztonságos beléptetés új követelmények sürgető elvárásaival és a korlátozottabb erőforrásokkal a fizikai biztonsági szervezetek stresszes helyzetben vannak, de megtalálják a rendkívüli körülmények kezelésének módjait. A találékonysággal és kreativ hozzáállással számos biztonsági szakember (48%) a meglévő rendszerekbe, vagy azok fejlesztésébe invesztál, hogy eredményesen kezelje az új kihívásokat.

” Bár a világjárvány meglepetésként érte a világot, a biztonsági ipar rendkívüli rugalmasságot és találékonyságot tanúsított. Láttuk, hogy sok ügyfelünk és partnerünk gyorsan alkalmazkodott az új igényekhez és kihívásokhoz. Képesek voltak áttervezni és átalakítani meglévő biztonsági infrastruktúrájukat, hogy megfeleljenek a világjárvány által előidézett új kihívásoknak “- nyilatkozta Pervez Siddiqui, a Genetec, Inc. üzletfejlesztési alelnöke.

A fizikai biztonság mögött késik a felhőalapú átvétel

Míg a válaszadók 37% -a azt mondta, hogy értékeli és felhasználja az új technológiákat, a felhőmegoldások alkalmazása a fizikai biztonsági iparban továbbra is lassú. Éles ellentétben a más ágazatokkal a biztonsági szakemberek több mint 61% -a jelentette, hogy nincsenek felhőtervei, gyakran a költségekre és az adatbiztonságra vonatkozó aggodalmakra hivatkozva.

“A túlnyomórészt távmunkára való áttérés sokkal könnyebbé vált azoknak a szervezeteknek a számára, amelyek már befektettek a felhőalapú technológiákba, ennek ellenére nagyon kevés vállalat kezdte meg ezt az átállást, márpedig a modern felhőalapú megoldások számos előnyt biztosítanak” – Christian Morin, a Genetec szakembere.

Az IT kockázatok továbbra is fennállnak

Annak ellenére, hogy a számítógépes bűnözés folyamatosan növekszik és a távmunka ebben a vonatkozásban is újabb technológiai kihívásokat jelent, a fizikai biztonsági ipar továbbra is le van maradva a kiberfenyegetések kezelésében. A felmérésből kiderül, hogy eddig csak a válaszadók mindössze 35% -a tett lépéseket a kiberbiztonsági stratégiája javítása érdekében a világjárvány ideje alatt, pedig ez sürgető szükséglet.

Forrás: securityworldmarket

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások