GitHub: az ONVIF nyílt forráskódú fejlesztéssel bővíti kapcsolati hatékonyságát

A fejlesztés korszerűsíti az adminisztratív és együttműködési folyamatokat, miközben ösztönzi a globális fejlesztői közösség kollektív találékonyságát is. Az ONVIF interoperabilitási előírások már nyilvánosan hozzáférhetőek nyílt szabványokként, és széles körben használják közös kommunikációs interfészként a különböző gyártók között a fizikai biztonsági rendszerek alkalmazása területén (IP kamerás megfigyelőrendszerek, hozzáférés-vezérlő rendszerek stb.)

Forrás: CloudSavvy IT

Forrás: CloudSavvy IT

GitHub fejlesztőplatform

A GitHub, online nyílt forráskódú fejlesztőplatform használata lehetővé teszi az ONVIF specifikációk egyszerűbb kezelését, az együttműködő rendszerek hozzáférés vezérlését azáltal, hogy szoftverfejlesztő eszközöket alkalmaznak a specifikációk tervezésére. Az ONVIF szerint ez lehetővé teszi a mérnökök és fejlesztők számára a biztonság, az IoT, a mesterséges intelligencia, a felhőszolgáltatások és más iparágak vonatkozásában új ötletek és javaslatok integrálását, ösztönözve a szolgáltatások jobb kapcsolati hatékonyságát és új interfész-specifikációkat.

“Üzleti életünket és otthonainkat ellátó adatok a kapcsolati hatékonyság szempontjából a széleskörű funkcionalitású és szabványos kommunikációs útvonalakon alapulnak, és az ONVIF tovább fogja fejleszteni ezeket az útvonalakat” – mondta Per Björkdahl, az ONVIF irányítóbizottságának elnöke. “Fejlesztési módszereink nyílt forráskóddal történő kiegészítése együttműködő és kényelmes platformot hoz létre, amelyen keresztül innovatív ötleteket lehet megvitatni és megvalósítani és egyúttal könnyíteni is fogja a szabványfejlesztési folyamatban rejlő adminisztratív terheket.”

Az ONVIF specifikációval kapcsolatos dokumentumok forrásfájljai, ideértve a sémafájlokat is, amelyek leírják az ONVIF egyes funkcióinak XML keretét, elérhetők lesznek a GitHub-on. A műszaki bizottság továbbra is irányítja az új műszaki javaslatok integrációját és a tagsági szabályoknak megfelelő jóváhagyást követően közzéteszik azokat az ONVIF weboldalán. Minden közreműködőnek alá kell írnia egy ONVIF licencszerződést, és a műszaki bizottság által végső soron elfogadott változásokat az ONVIF engedélyezi.

ONVIF profilok

11 éves története során az ONVIF több olyan profilt fejlesztett ki, amelyek bizonyos funkciók együttesét képezik a megállapított hálózati interfész specifikációk alapján, és amelyek lehetővé teszik a meghatározott funkciók végrehajtását a közös használat során: S profil: video streaming; G profil a videó rögzítéséhez és tárolásához; C profil a fizikai hozzáférés ellenőrzéséhez; Q profil a gyors telepítéshez, A profil a szélesebb körű fizikai hozzáférés-vezérlés konfigurációhoz és T profil a fejlett video streaminghez. Noha a profilfejlesztés nem része a nyílt forráskódú stratégiának, az ONVIF mégis számít rá, hogy a nyílt forráskódon keresztül megvalósított specifikációk támogatják a jövőbeni további profilok kialakítását.

Forrás: ifsecglobal.com

Forrás: Fire Safety Matters

Forrás: Fire Safety Matters

Hozzászólások