Erős növekedési trend a VSaaS piacon

Az amerikai Grand View Research, Inc. új jelentése szerint 2030-ra a videó megfigyelés, mint szolgáltatás piacának méretét 2023 és 2030 között 17,8%-os CAGR (éves növekedési ráta) mellett dinamikus bővüléssel prognosztizálja A VSaaS a legnépszerűbb felhő alapú videó megfigyelési megoldás.

Forrás: IFovea

A megoldás számos előnye miatt egyre több iparágban nyer alkalmazást, ami érthető, hiszen itt nincs szükség költséges kezdeti hardver- és szoftverbefektetésekre. A VSaaS költséghatékony megoldás a vállalkozások, különösen a kkv-k számára, akiknek segítségre van szükségük a helyszíni videó megfigyelőrendszer felállításához és kezeléséhez. A VSaaS segítségével a vállalkozások szükség szerint könnyedén hozzáadhatnak és eltávolíthatnak kamerákat a helyszínekhez és ugyanúgy megfelelően gazdálkodhatnak a tárhelyekkel is. Ez különösen az ingadozó, vagy növekvő biztonsági igényekkel rendelkező szervezetek számára fontos.

Fejlett és prediktív analitika

A videofelügyelet mint szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy webes vagy mobilalkalmazáson keresztül távolról is kezeljék az eszközöket, bárhonnan figyelemmel kísérjék létesítményeiket, javítva a biztonságot és a könnyű használatot. A szoftverfrissítéseket, a karbantartást és a hibaelhárítást a VSaaS szolgáltató kezelheti, ami csökkenti a belső informatikai személyzet leterheltségét és biztosítja, hogy a rendszer mindig naprakész és zavartalanul működjön. Egy egységes ökoszisztéma kialakítása céljával egyre több szolgáltató integrálja a videó megfigyelést szolgáltatásként más biztonsági megoldásokkal, beleértve a beléptetőrendszert, riasztórendszereket stb. A VSaaS fejlett analitikát és mesterséges intelligenciát használ a valós idejű videoadatok elemzéséhez. Ez a biztonság növelése mellet egyúttal fontos üzleti intelligencia eszközzé is teszi. Például képes arcokat, tárgyakat, sőt prediktív elemzéseket is elemezni.

VSaaS alkalmazási területek

 • Kiskereskedelmi üzletek – a veszteségek megelőzése az ügyfelek viselkedésének elemzése a műveletek kezelése
 • Kórházak egészségügyi intézmények – egészségügyi videomegfigyelés mint szolgáltatás a betegek védelme, a hozzáférés kezelése és a szabályozási követelmények teljesítése érdekében.
 • Bankok, pénzintézetek – fiókok védelme, csalások megelőzése
 • Gyártó létesítmények – gyártósorok nyomon követése, a munkahelyi biztonság ellenőrzése, lopások megelőzése.
 • Iskolák, egyetemek – a campusok, a diákok és a hozzáférés védelmére
 • Közlekedés – A közlekedési csomópontokat, repülőterek, vasútállomások stb. védelme.
 • Szállodák, üdülőhelyek – vendégek és a tulajdon védelme
 • Kormányhivatalok – közbiztonság javítása, a forgalom figyelése, állami intézmények működésének védelme
 • Az ingatlanfejlesztők és alapkezelő társaságok – épületek és a bérlők védelme
 • Intelligens városok – közbiztonság és a várostervezés javítása

A Grand View kutatási jelentés néhány kulcsfontosságú megállapítása a VSaaS szektorról a következő:

 • Típusuk alapján a hosztolt szegmens vezette a piacot, és 2022-ben a globális bevétel több mint 45%-át adta. (egyebek mellett a lakossági, kiskereskedelmi és kis- és középvállalkozások alkalmazási területei)
 • A vertikális alapon a kereskedelmi szegmens vezette a piacot 2022-ben. Ez a növekedés az alkalmazás elterjedésének tulajdonítható a vendéglátó központokban, raktárakban, BFSI-ben, bevásárlóközpontokban, vállalkozásokban stb..
 • A piacot Észak-Amerika uralta és 2022-ben a globális bevétel több mint 34%-át adta. Az Egyesült Államok és Kanada ígéretes növekedési központokká vált a régióban. A régió dominanciája a felhőalapú számítástechnika magas elterjedtségének, az omnichannel gyakorlatok növekvő elterjedésének, valamint a több szektorban növekvő elemzési és betekintési igénynek tudható be.

Néhány kiemelkedő piaci szereplő

A piac néhány főbb szereplője, amelyekről a jelentés vonatkozik, az ADT, a Johnson Controls, az Axis Communications, az Avigilon (Motorola Solutions), az Alarm.com, az Eagle Eye Networks Inc., a Honeywell International Inc., a Securitas AB és a Genetec.

Forrás: securityworldmarket.

Kapcsolódó cikkek: