Új Hanwha ANPR rendszer a városi forgalomirányításhoz

A Roadwatch egy élalapú ANPR megoldás, amely ideális városi közlekedéshez. A Hanwha Vision által nemrégiben elindított Roadwatch hat speciálisan kiválasztott X sorozatú kamerára van előre telepítve, ami lehetővé teszi a gyors és egyszerű üzembe helyezést már aktivált licenc mellett.

A Roadwatch külön alkalmazásként is elérhető, amely az X sorozatú kamerák szélesebb választékával kompatibilis. Az új megoldást az FF Group beszállítóval együttműködésben fejlesztették ki,amely a Hanwha Vision élalapú ANPR megoldásai további kiterjesztésének tekinthető.

A Roadwatch ideális a városi forgalom figyelésére, egy forgalmi sávot fed le, legfeljebb 55 mph sebességgel és 30 m IR-vel. Az irányérzékelés a Roadwatchon konfigurálható és két felismerési zónával rendelkezik, amelyek négyszögletű formájuk miatt úgy konfigurálhatók, hogy a jelenet legtöbb területéhez illeszkedjenek. A telepítés egyszerű, az intuitív ANPR beállítási varázslóval.

Forrás: HanwhaVision

Az élalapú ANPR előnyei

Az élelemzésnek köszönhetően a Roadwatch kisebb sávszélességet igényel, mint a szerveralapú mesterséges intelligencia, ami hatással lehet az energiahatékonyságra, a költségmegtakarításra és a fenntarthatóságra. A birtoklási költségek is csökkennek, mivel nincs szükség nagy szerverterem fenntartására. Miután az elemzés lokálisan történik egy eszközön, csak a metaadatok kerülnek vissza a szerverre, ami növeli a kiberbiztonságot, hiszen így nem lehet elfogni érzékeny adatokat.

Jobb kezelői tudatosság és betekintés

A Roadwatch egy pillantással megjeleníti az eseményeket és a kulcsfontosságú információkat listanézetben a gyors helyzetfelismerés érdekében. A megoldáshoz tartozik listakezelés, amely speciális reakciókat válthat ki az egyes listákon azonosított járművekre. Például sorompó megnyitása, amely csak a „fehér listán” szereplő járművek számára engedélyezi a belépést. Ennek beállítása egyszerű a rendszámadatok tömeges feltöltési lehetőségével. A kezelők használhatják az intelligens keresést, hogy meghatározott időkereten belül keressenek meg bizonyos rendszámokat, beleértve a teljes és részleges táblákat is a különböző országokból.

További betekintés is adott az alkalmazás statisztika funkcióján keresztül, amely tájékoztatja a kezelőket a nap legforgalmasabb időszakairól vagy a hét napjairól. A Wave VMS-szel való integráció zökkenőmentes, további elemzési funkciókkal és a megoldásokkal más rendszerekkel, például a határvédelemmel és a hozzáférés-vezérléssel való együttműködéshez. Az azonosított rendszámok alapján beállíthatók szabályok, például az épület világításának és fűtésének bekapcsolása, amikor egy jármű behajt a területre.

A Hanwha X szériás kamera sorozata

Forrás: Hanwha Vision, securityworldmarket

Kapcsolódó cikkek: