Nyilvános vételi ajánlatot tett a Canon az Axis Communications felvásárlására

Már az az elmúlt év végén beszámoltunk arról, hogy a több, mint 70 éves képrögzítési tapasztalattal rendelkező japán CANON hálózati kamerái, megjelentek a hazai biztonságtechnikai piacon is. Úgy látszik, hogy a Cég Immár dinamikusabb formában is teret kíván foglalni a hálózati videotechnika világpiacán. Ehhez kapcsolódik az alábbi hír. 

Az Axis Communications igazgatótanácsa rövid- és középtávú pénzügyi időszakot tekintve arra a következtetésre jutott, hogy egyhangúlag javasolja az Axis részvényeseinek, hogy fogadják el a Canon nyilvános ajánlatát.

Canon logo

Előzmény:

A Canon Inc. 2015. február 10-én bejelentette nyilvános vételi ajánlatát az Axis részvényeseinek. Az ajánlat az összes Axis részvényre szól. Minden egyes Axis részvényért a Canon 340 SEK árat kínál. Ez alapján az ajánlat összértéke megközelítőleg 23,6 milliárd svéd korona.

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy az ajánlatot korrigálni fogják az osztalékkal, amire az Axis az ajánlattétel előtt tett ígéretet. Az igazgatótanács azt javasolta, hogy az osztalék 6 SEK/részvény legyen, ami 2015. március 25-én kerül kifizetésre. Ha az Axis éves közgyűlésén elfogadják az osztalékot, akkor az ajánlatot 334 SEK/részvényre módosítják.

Az ajánlat elfogadási időszakának kezdete 2015. március 3. és lejárata 2015. április 1. Az ajánlat feltétele többek között, hogy a Canon a részvények több mint 90%-ának tulajdonosává váljon.

Az Axis Communications három legnagyobb részvényese, akik együttesen a részvények és a szavazati jogok 39,5%-val bírnak 2015. januárjában egy külön megállapodásban rögzítették, hogy elfogadják az ajánlatot és bizonyos feltételek mellett eladják saját részvényeiket. Ezen felül megtették javaslataikat az Axis többi részvényese felé az ajánlat elfogadására és részvényeik eladására.

Kapcsolódó cikkek:

CANON biztonsági kamerák Magyarországon

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?