A Motorola bevezeti a rejtett fegyverek felderítését segítő fejlesztést

A Motorola Solutions az Evolv Technologies, Inc. céggel kötött megállapodás révén elindítja videobiztonsági és elemzési portfóliójának legújabb fejlesztését, a rejtett fegyverek felderítését a CWD (Concealed Weapons Detection) technológiát.

Forrás: aviglion.com

Forrás: aviglion.com

CWD (Concealed Weapons Detection)

A scanneléses megoldás fejlett szenzorokkal és mesterséges intelligenciával fedi fel a rejtett fegyverek és fenyegetések, például lőfegyverek, fémfegyverek és rögtönzött robbanóeszközök széles skáláját a helyiségbe belépő látogatón.

A megoldást úgy tervezték, hogy akár 3600 látogató is legyen átereszthető óránként adott letapogató rendszeren. A technológia megkülönbözteti a személyes tárgyakat és a fegyvereket. Fenyegetés észlelése esetén, az Express táblagépen riasztás jelenik meg, amely megmutatja a lehetséges fenyegetés helyét a személy testén, vagy táskájában a biztonsági operátorok előtt.

A riasztásokat közvetlenül a Motorola Solutions videokezelő rendszeréhez, az Avigilon Control Center (ACC) rendszerhez küldik, amely az élő videofájlok megosztása mellett automatikusan értesí a létesítmény biztonsági csapatát, akik így promt képet kapnak az élő helyzetről, így támogatni tudják az azonnali reagálást.

“Az intelligencia használata révén automatizáljuk és egyesítjük a munkafolyamatokat, hogy jobban megvédjük az embereket az erőszakos fenyegetésekkel szemben” – nyilatkozta John Kedzierski, a Motorola Solutions videóbiztonsági és elemzési vezető alelnöke. “A rejtett fegyverek felderítése kiváló példa arra, hogy a technológia hogyan segítheti a vállalkozásokat abban, hogy megakadályozzák a fenyegetések tragédiává válását.”

Ezenkívül a CWD megoldás érzékenységi szintjei a várható veszélyhelyzetek alapján beállíthatók a létesítmény biztonsági igényeihez igazodva. Ez a képesség lehetővé teszi a technológia számára az új fenyegetési profilok azonosítását és megjelölését az idő múlásával és lehetővé teszi a biztonsági személyzet számára, hogy kezelje azokat az adatokat és felismeréseket, amelyek segítik a létesítménybiztonság fejlesztését.

Forrás: aviglion.com, securitywolrdmarket

Jó lenne azért azt is tudni, hogy ezek a technológiák hatékonyságban hogyan viszonyulnak, vagy esetleg mennyivel alkalmasabbak a számos kritikus infrastruktúrás létesítménytípusban (pl. valamennyi korszerű reptéren) rendszer szintűen és igen eredményesen alkalmazott intelligens biztonsági röntgen technikáktól. A szerk.

Hozzászólások