A hamis tűzriasztások sokba kerülnek az Egyesült Királyságnak

A téves tűzriasztások száma a világjárvány után tovább növekszik, és jelentős kihívásokat okoz a brit gazdaság számára azáltal, hogy létfontosságú időt és erőforrásokat veszít el. Viszont a mechanikai védekezésre van hatékony mód, amire Evie Fry, a Safety Technology International szakembere hívja fel a figyelmet.

A legfrissebb, 2022 szeptemberével záruló adatak szerint a tűzoltóság és a mentőszolgálatok 10 éve a legnagyobb számú téves tűzriasztásos eset kapcsán intézkedtek, ez pedig az előző évhez viszonyítva is 10%-os növekedést jelent.

A mi még nagyobb probléma a 6473 esetszámmal a rosszindulatú éves riasztások száma is 18%-al növekedett és ez a szám a COVID után még mindig emelkedik. így ezek minimalizálása az egyének biztonsága és a segélyszolgálatok hatékony igénybevétele érdekében is nagyon fontos.

A téves riasztások költségesek és bomlasztóak, évente körülbelül 1 milliárd GBP-t tesznek ki az Egyesült Királyságban hiszen a nem létező tűzesetre történő reagálás jelentős erőforrásokat igényel. A téves tűzriasztások költségesek lehetnek az épülettulajdonosok számára is mivel az sürgősségi szolgálatok ismétlődő téves riasztásaiért bírságot szabnak.

További kára a jelenségnek, hogy az ilyen esetek pánikot és zavartságot is okozhatnak különösen, ha gyakran fordulnak elő és megnehezítik az emberek számára, hogy megtegyék a szükséges lépéseket a biztonságos evakuáláshoz tényleges tűz esetén.

A téves riasztások csökkentése – Védőburkolatokkal

A védőburkolatok segíthetnek a véletlen és rosszindulatú tűzriasztások számának szabályozásában. (de számos további mód is van a téves riasztások csökkentésére, például a berendezések rendszeres ellenőrzése és tesztelése, hogy a szakemberek megbizonyosodjanak arról, hogy nem hibásak.)

Az eredeti jelzésadó-burkolat gyártójaként a Safety Technology International kemény fedeleket gyárt, amelyeket kifejezetten a hamis tűzriasztások elrettentésére és a kézi jelzésadók rosszindulatú vagy véletlen aktiválásának megakadályozására terveztek.

Forrás: Safety Technology International

Stopper polikarbonát védő

A Stopper polikarbonát védők erős, tartós felépítése azt jelenti, hogy ellenállnak a legerősebb ütéseknek, miközben tartós védelmet nyújtanak a hamis tűzriasztásokkal szemben.

A különböző méretekben és színekben elérhető különböző modellek, valamint többnyelvű vagy egyedi szöveges opciók révén a legtöbb alkalmazáshoz vagy eszközhöz megfelelő borítókkal rendelkeznek. A szirénamodellek hangriasztással jelzik a rosszindulatú aktiválásokat, így azonnal a helyszínre is felhívják a figyelemt. A vízálló modellek külső alkalmazást is lehetővé tesznek, védik az eszközöket és a kézi jelzésadókat a por vagy víz behatolása ellen.

Forrás: Safety Technology International

Forrás: Safety Technology International, IfsecGlobal.