A „csináld magad” telepítésű biztonsági rendszerek piaca közel 40% -al nőtt 2018 óta

A Parks Associates jelentése szerint az újonnan beszerzett biztonsági rendszerek saját telepítése az utóbbi években kiemelkedő dinamikával nőtt. A cég „Otthoni biztonság – Újradefiniált piac” tanulmánya szerint, az újonnan beszerzett biztonsági rendszerek és intelligens otthoni eszközök telepítési módszere évek óta az önálló telepítés irányába mutat, és a COVID-19, az alacsonyabb árak és a bővülő piaci kínálat mellett még siettette is ezt az átmenetet .Parks-associates

“A felhasználók körülbelül egyharmada számol be arról, hogy a COVID-19 hatására igyekeztek elkerülni a professzionális szerelőket az otthonaikban az a fertőzéstől való félelem okán.”– nyilatkozta Amanda Kung, a Parks Associates kutatója.

A biztonsági rendszerek amerikai tulajdonosainak körülbelül kétharmada, vagyis mintegy 20 millió háztartás rendelkezik napjainkban interaktív biztonsági rendszerrel és a fogyasztók elvárják, hogy biztonsági rendszereik olyan alapvető interaktivitást biztosítsanak, amely lehetővé teszi számukra az értesítések fogadását, valamint a rendszer távoli elérését és ellenőrzését.

Ezeket a képességeket ma (Persze nyilván igencsak különböző színvonalon, árfekvésben és üzembiztonságban. A szerk.) egyaránt kínálják a barkácsáruházi és a professzionálisan telepített biztonsági rendszerek.

„A biztonsági kereskedőknek tovább kell fejleszteniük azokat az eszközöket, amelyek támogatják azokat az ügyfeleket, akik önállóan szeretnék telepíteni a technikákat és elhárítani a problémákat, de mégis szükségük lehet szakmai útmutatásra” – mondta Kung. “Néhány újítás, amelyet a kereskedők és a telepítők körében tapasztalunk, tartalmaz pl. YouTube videó oktatóanyagokat,” csináld-velem “telepítési segédletet videó, de akár direkt telefonos beszélgetés útján, amely lehetőségek igény szerint elérhetők a felhasználók számára.”

Az asmag szerint: a felhőszolgáltatások és a plug-n-play típusú eszközök megjelenése felgyorsította a do it yourself telepítések trendjét is. Ez (Nem kevés kérdőjel mellett. A szerk.) új terjesztési csatornákat nyit meg a meglévő okosotthon-gyártók előtt az online kiskereskedelem, valamint a nagydobozos üzletek és a barkácsáruház láncok számára. 

Forrás: asmag.com

Szóval ezek szerint a világtendenciák abba az irányba mutatnak, hogy a szakmának fel kell készülnie (nyilván itthon is) a lakossági laikus telepítések távoli támogatására. Már halljuk is a kollégák érveit (amivel mi persze jórészt egyetértünk): „ A szükségleteknek megfelelő jó rendszer kiválasztása és telepítése nem nélkülözheti a szakemberek közvetlen közreműködését” A fentiek szerint viszont mégis úgy tűnik, tehát, hogy a do it yourself telepítések elfogadása és támogatása jó eséllyel nem lesz megkerülhető és jobb erre tervezetten felkészülni, mint eleve mereven elutasítani. A szerk.

Hozzászólások