Új GRENTON MULTISENSOR – Hogy az otthon tényleg okos legyen

A Grenton Multisensor egy olyan innovatív kiegészítője a Grenton eszközparkjának, melyet modern érzékelőkkel ruháztak fel, így lehetővé teszi az otthoni környezetünk biztonságosabb és kényelmesebb monitorozását, illetve vezérlését.

A Multisensor tartalmaz egy infravörös (IR) adó-vevőt is, amelynek segítségével megvalósíthatjuk az otthonunkban található infrás eszközök vezérlését, mint például a TV, a Hi-Fi, vagy a klímaberendezés.

Ezzel az Ön Grenton okosotthon-rendszere új funkciókkal egészülhet ki

A sokoldalú és intuitív kezelőfelületének köszönhetően könnyen és gyorsan vezérelhet egy-egy eszközt vagy akár az egész lakást.

A Grenton Multisensor a szenzorainak köszönhetően számos környezeti paramétert is szolgáltat, mint: infra érzékelő, hangérzékelő, CO2 érzékelő, levegőminőség-érzékelő (TVOC), páratartalom-érzékelő, légnyomásérzékelő, hőmérséklet-érzékelő és fényerőérzékelő.

Hogyan segít a mindennapokban?

IR adóvevő
Az eszközben található infra adóvevő segítségével elvégezhetjük, illetve automatizálhatjuk a korábban távirányítókkal, manuálisan végzett feladatokat. Például előre programozhatjuk a klímaberendezést, vagy kikapcsolhatjuk vele a TV-t, ha éppen senki nem tartózkodik a helyiségben. Hazaérkezésünkkor automatikusan bekapcsolhat a Hi-Fi, és halk zenével fogadhat minket.

Hangérzékelő
A hangérzékelő segítségével lehúzhatjuk a redőnyöket, ha a kültéri zaj túl nagy mértékben jön be a lakásunkba, pl. viharos időjárás vagy megnövekedett városi forgalom esetén.

CO2 és levegőminőség-érzékelő
Ezen szenzorok segítségével a Grenton képes felismerni az adott helyiségben a levegő elhasználtságát, amikor levegőminőség egy előre definiált érték alá esik, akkor a rendszer beindítja a szellőztető berendezést, ezáltal frissíteni képes a levegőt.

Páratartalom-érzékelő
A páratartalom-érzékelő segítségével az időjárástól függetlenül alakíthatjuk a komfort érzést az otthonunkban. Előfordulhat, hogy a meleg nyári napokon emelkedik a lakásban a páratartalom, különösen akkor, amikor leesik az eső, vagy esetleg kiteregetjük a vizes ruhákat. Ekkor a klímaberendezés automatikus bekapcsolásával párátlaníthatjuk és lehűthetjük a levegőt a lakásban. Ha pedig a levegő túl szárazzá válik, akkor a rendszer bekapcsolhatja a párásító berendezést.

Légnyomásérzékelő
A légynyomás megváltozásakor az érzékelő gyorsan reagál az időjárás változás jeleire. A rendszer figyelmeztetést adhat, hogy jön a front, vagy éppen eső lesz és ennek segítségével az otthonunkat felkészülheti a rossz időre. Behúzhatja a napellenzőket/árnyékolókat, lehúzhatja a redőnyöket, és leállíthatja a kerti locsolóberendezést.

Hőmérséklet-érzékelő
A hőmérséklet-érzékelő segítségével az otthonunk egy professzionális, termosztáttal ellátott rendszerként automatikusan szabályozza a fűtést és a légkondicionálást, ezzel minden pillanatban kialakítja a számunkra megfelelően komfortos közeget.

Fényerőérzékelő
A fényerő-érzékelőnek köszönhetően a rendszerünk automatikusan képes alkalmazkodni a kültér fényviszonyaihoz. Ezzel még a fűtés/hűtés számlát is képes csökkenteni. Télen, ha a nap besüt a szobába akkor a fűtést visszaveszi így kihasználva a szobába érkező nap hőenergiáját. Nyáron pedig amikor dolgozik a klíma és besüt a nap a szobába, akkor a rendszerünk lehúzza a redőnyt, hogy a szobába érkező napfény ne fűthesse túl a szobát. Alkonyatkor a redőnyök automatikusan lehúzódnak, és a szükséges lámpák pedig felkapcsolnak.

Technikai információk

A Multisensor fizikai kialakítását tekintve hasonló a már jól ismert Smart Panelhez, befoglaló méretei, csatlakoztatási- és rögzítési módjai azonosak.


További információk a forgalmazó POWER Kft honlapján: www.powerbizt.hu

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

Kapcsolódó cikkek: