Felhőalapú hozzáférés ellenőrzés – Mely szervezetek profitálhatnak leginkább a megoldásokból és miért?

Alex Holmström az ACRE International értékesítési igazgatója osztotta meg véleményét a felhőalapú hozzáférés-ellenőrzés előnyeiről a szervezetek, különösen a kis- és középvállalkozások számára az ifsec global portálon. A cég az amerikai hálózati és biztonsági megoldások egyik kiemelkedő szállítója. A cikkből szemezgetünk.

Forrás: 24.hu

Forrás: 24.hu

A szerző hangsúlyozza, hogy a felhő drámai módon alakította át mindennapi életünket és különösen az elmúlt egy évben a felhőszolgáltatások szinte minden ipari ágazatban megalapozottabbá váltak, beleértve a biztonságot is. Sok vállalkozás gondolja újra megoldásait a felhő hatékonyságának, rugalmasságának és funkcionalitásának kihasználására.

A felhő a biztonságban

A felhőalapú biztonsági megoldások optimálisak a vállalatok, az alkalmazottak és az eszközök összekapcsolódására. A helyszíni biztonságról a felhőre való áttérés sok szervezet számára nagyon sikeresnek bizonyult. Egy friss tanulmány szerint a cégek 52% jelezte, hogy megbízhatóbb biztonságot tapasztal a felhőben, mint a helyszíni informatikai környezetekben.

Korábban a felhőalapú megoldások elsősorban a videomegfigyelést szolgálták, ugyanakkor a felhőalapú megoldások a beléptetési területen is jelentős előnyökkel járnak. Ezek a platformok lehetővé teszik a vállalkozások tulajdonosainak vagy a biztonsági menedzsereknek, hogy bármikor hozzáférjenek az infrastruktúrához, bármilyen internetet támogató eszközről.

A fizikai biztonság keretein belül a felhő lehetővé teszi a szervezetek számára számára, hogy robusztus hozzáférés-vezérlési megoldást valósítsanak meg anélkül, hogy komoly beruházásokat végeznének az informatikai infrastruktúrába. Ehelyett a biztonsági alkalmazást egy telephelyen kívüli adatközpontban tárolják, a felügyelet és az irányítás az integrátor, vagy a szolgáltató feladata és felelőssége.

A felhőalapú hozzáférés ellenőrzés nyertesei

A kis- és középvállalkozások profitálhatnak a legtöbbet a felhőalapú hozzáférés-vezérlés használatából, mivel általában nem rendelkeznek az átfogó biztonsági megoldás kialakításához szükséges erőforrásokkal (például egy robusztus informatikai részleggel, amely biztosíthatja a helyszíni felügyeleti folyamatokat). Ennek ellenére az egész iparágban tapasztalható a felhő használat, mert az általános előnyök jelentősek, a felhasználók a költségek csökkentését, jelentősebb időmegtakarítást, a megnövekedett rugalmasságot, a távfelügyeletet, az automatikus frissítéseket és a létesítményben (létesítményekben) tapasztalható fokozott helyzetáttekintést említik. A felhőmegoldásokkal történő hozzáférés-vezérlés, videokezelés és behatolás-észlelő szolgáltatások egyre népszerűbbek a hagyományos megoldásokkal szembeni jelentős előnyeik miatt.

Ezenkívül a felhőalapú megoldások révén kezelt szolgáltatások lehetővé teszik a kis- és középvállalkozások számára, hogy jobban összpontosítsanak az üzleti műveletekre és kevésbé a biztonság kezelésére és a kritikus infrastruktúra fenntartására. Például az Access Control as a Service (ACaaS) tipikusan számlázott szolgáltatás, amely havonta vagy évente történik. Biztosítja hogy a végfelhasználók mindig hozzáférjenek a legfrissebb szoftverfunkciókhoz, anélkül, hogy aggódnának a szoftver újbóli frissítése miatt. Ez a szolgáltatás az integrátor számára egyszerűbb és kevésbé időigényes telepítésű beléptető rendszert is biztosít.

A felhőalapú hozzáférés-vezérlés előnyei

A felhőalapú rendszerek számos előnyt kínálnak az integrált biztonsági rendszer részeként. A helyszíni megoldásokhoz ezek a hozzáférés-vezérlő szoftverek nagyobb rugalmasságot biztosítanak a webalapú felügyeleti platform és a nyílt API architektúra okán. Ugyanakkor a felhőalapú rendszerek általában egyszerűbbek, kevesebb karbantartási igénnyel.

Összegezve

  • Távoli felügyelet. A felhőalapú rendszerek egyik előnye a rendszer távoli működtetésének képessége. Itt az összes releváns helyet a felhő által elérhető műszerfalakról konfigurálják és figyelik, amelyek a nap 24 órájában, a hét minden napján elérhetők a világ bármely pontjáról, a helyszíni tartózkodás nélkül.
  • Vállalati alkalmazkodóképesség. Az üzleti műveletek sikeres skálázásakor a felhő kiváló eszköz. A webalapú felügyeleti rendszer lehetővé teszi az adminisztrátorok számára, hogy néhány perc alatt könnyedén felvehessenek új embereket, helyeket és ajtókat a hálózatba. A megoldás nemcsak a több telephelyű vállalkozások számára teszi lehetővé az informatikai és a biztonsági menedzsment központosítását, hanem további előnye is, hogy csökkenti az informatikai terheket és költségeket is.
  • Növekedett megtérülés, integrálhatóság. Többet érhető el kevesebb befektetéssel. Azáltal, hogy kevesebb hardver szükséglet, a felhőmegoldások költséghatékonyabbak mind a kis- és középvállalkozások, mind a nagy, több telephelyű vállalkozások számára. Ezen túlmenően pedig, mivel a legtöbb felhőalapú hozzáférés-vezérlési megoldás nyílt platformon fut, lehetővé teszi a külső rendszerek és platformok egyszerű integrálását.
  • Tartós technológia. Végül: a felhő a kulcs a biztonsági rendszer jövőjének biztosításához. Mivel a felhő méretezhető és frissülhet az üzlet növekedésével, a technológia soha nem lesz elavult. A vállalatok előtt álló fő probléma az elavult rendszerekkel folytatott küzdelem és a belső informatikai személyzet folyamatos képzése a rendszer folyamatos frissítése érdekében. A felhő szolgáltatás során a rendszer automatikusan telepíti a frissítéseket; ezért a hálózatok és az alkalmazások soha nem maradnak le és nem avulnak el.

Zárásként elmondható, hogy a fentiek okán a felhőalapú biztonsági megoldások további piaci térhódítása várható, mivel egyre több szervezet ismeri fel a felhő lehetőségeit, rugalmasságát és funkcionalitását.

Forrás: ifsec global

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások