Hoppá…! Az esés érzékelő rendszer a jövedelmező technológiai innovációk élvonalában

A GPS alapú rendszer várhatóan a második legjövedelmezőbb technológiai szegmens a 2017-2025 közötti időszakra.  Az esés érzékelő a sürgősségi szolgálatok riasztására szolgál. Az érzékelőkön és a GPS rendszereken alapuló esés érzékelő eszközök képesek enyhíteni az esés kedvezőtlen következményeit.

 

Hoppá…! Az esés érzékelő rendszer a jövedelmező technológiai innovációk élvonalában Forrás: https://www.persistencemarketresearch.com/market-research/fall-detection-system-market-092017.asp A (GPS) mint egy globális helymeghatározáson alapuló navigációs rendszer, lehetővé teszi a személy számára, hogy bárhová is menjen, elérhető maradjon az egészségügyi központ üzemeltetői számára. Az esésérzékelő szenzorok nemcsak az eséseket észlelik, hanem a botlásokat, megbicsaklásokat, vagy az esés utáni talpra állást is. Ezek az érzékelők nemcsak azt képesek azonosítani, hogy a személy hol esett el,  hanem érzékelik az ütés  mértékét és az elesés szögét is.

Piaci előrejelzés

Az értékek tekintetében a  globális esés érzékelő rendszerek piacát várhatóan 518,5 millió dollárra becsülik 2025 végére, és az előrejelzési időszak alatt az átlagos éves növekedési ütem ( CAGR ) 4,5 százalék feletti  értékkel bővül. A  piac egészséges növekedést mutat az előrejelzési időszak alatt. Általánosságban különböző tényezők, – mint például a növekvő számú elesés, a krónikus betegségek gyakoribbá válása az idős populációban, az okostelefonok elterjedtsége, az egészségügyi kiadások növekedése, a technológiai fejlődés, az étel és gyógyszer adminisztrációs (FDI) szabályozás a fejlődő országokban, az elesési rendszerek, mint az önálló életvitel segítő eszközöknek elfogadása, és végül a népesség elöregedése – mind a globális esés érzékelő rendszerek piacának növekedését serkenti.

Terméktípus szerint 

A globális esés érzékelő rendszer piaca  terméktípus alapján, automatikus és kézi érzékelő rendszerekre osztható. E szegmensek közül az automatikus esés érzékelő rendszerek szegmense várhatóan 2025-ben  61,6%-on tetőzik, míg bevétel tekintetében 2017 és 2025 között a 5,1% -os átlagos éves növekedési ütemet ( CAGR ) ér el.

Technológia szerint

Az esés érzékelő rendszer piaca az alkalmazott technológia alapján GPS rendszerekre, mobiltelefonokra és érzékelőkre osztható. A globális felismerő rendszer piacán az érzékelők szegmense az összérték jelentős hányadát köti le, várhatóan 2025-ben 44,4% -os piaci részesedéssel fog rendelkezni, és 2017 és 2025 között 4,0% átlagos éves növekedési ütem ( CAGR ) várható. Ugyanerre az időszakra a GPS rendszerek szegmensének növekedése  várhatóan  a leggyorsabb, CAGR-ban  kifejezve 5,2% -os növekedést mutat.

 Érzékelési módok szerint

A globális esés érzékelő rendszer piacát az érzékelési módszerek alapján hordható és nem hordható szegmensekre bonthatjuk. E szegmensek között a viselhető szegmens várhatóan a legmagasabb piaci részesedést 73,3% fog regisztrálni 2025-ben, és 2017 és 2025 között átlagos éves növekedési ütem ( CAGR ) 4,7% -on várható.

Végfelhasználó szerint szegmentálva

Az esés érzékelő rendszerek piaca a végfelhasználó szerint, otthoni ápolásra vagy támogatott életviteli otthonokra osztható. Az otthoni ápolás szegmense nagyobb részt fed le a globális esés érzékelő rendszerek piacán, és a tendencia várhatóan tovább folytatódik az előrejelzési időszak alatt.

Forrás: https://www.persistencemarketresearch.com/market-research/fall-detection-system-market-092017.asp

Fordította: Ecsedi Ákos

Hoppá…! Az esés érzékelő rendszer a jövedelmező technológiai innovációk élvonalában Forrás: https://www.persistencemarketresearch.com/market-research/fall-detection-system-market-092017.asp
Forrás: Új harkányi Hírek

Hozzászólások