A Modern Alarm 25 éve a pályán! Beszámoló az évfordulós rendezvényről

A jubileumok éveit éljük. A biztonságtechnikába a  rendszerváltás- piacgazdaság hajnalán „belekóstolt” cégek közül mára többen is a szakma vezető vállalkozásaiként joggal ünnepelnek és tekintenek vissza a kezdetekre. 

Ezt a célt is  szolgálta szeptember 22-23-án Galyatetőn a Hunguest Hotelben a Modern Alarm Kft tartalmas szakmai programmal dúsított, fergeteges hangulatú  partnertalálkozója. Összeszokott csapat és hozzájuk – évek, nem kevesek esetében évtizedek óta- kötődő partneri kör.
A Modern Alarm 25 éve a pályán! Beszámoló az évfordulós rendezvényrőlForrás: Modern Alarm Kft
Beszélnünk kell egy kicsit a szakmában szinte példátlan Modern Alarm „jelenségről”, melynek lényege a stabil szakmai kapcsolatokon felül a partnerekhez fűződő emberi kapcsolatok jelentőségének felismerése és kiépítése. Ne csak robotoljunk és üzleteljünk, hanem ismerjük meg a másikba az embert is. Na és mit tesz Isten? Ha ez működik, akkor haladhat esetleg nagyobb léptékben az üzlet is, hiszen ha kb. ugyanolyan feltételekkel vásárolok a lehetséges partnereimtől, akkor nyilván oda megyek, ahová szorosabb emberi kapcsolataim fűznek (nem is beszélve itt a Modern Alarm szakember gárdájának magas színvonalú szupportjáról )

A rendezvényt indítva a Kristóf testvérek (István és József) a cég tulajdonos ügyvezetői, nosztalgiázva idézték fel a kezdeteket, a két személyes telepítő betéti társasági időket. Előkerültek a régi történetek, a hátsó ülésre hanyagul bedobált akkumulátor és fém behúzó szalag segítségével kis híján felgyújtott Daciáról, a megfúrt szennyvíz levezető cső miatt ” illatos” riasztóközpontról, de István azt is elmesélte, hogy a 80-as évek elején milyen banális véletlen során került kapcsolatba a vagyonvédelemmel.

Egy kis kronológia.

A cég 93-ban jelent meg először markánsabban a szép emlékű Security§ Safety kiállítás kapcsán az akkor még csak ébredő félben lévő szakmai nyilvánosság előtt.  A telepítő munkát befejezve, kizárólag a kereskedelem felé fordulva, az első üzletet 1996-ban nyitották a Pannónia utcában 20 m2- en. Naponta hoztak be árut az üzletbe, ami előtt gyakorta még sorbaállás is volt a hőskorban. 2000-be költöztek mai helyükre a Kassák Lajos utcába, amit többszörös átépítést követően alakítottak át a mai komfortos formába. A kezdeti időktől több tucat beszállító cég termékeit importálják. Közülük két legendás termék portfóliót emelnek ki: a Texecomot és az Optexet, hiszen mind a kettő több mint 20 éve stabilan a Modern Alarm nevéhez kapcsolódik. Kiemelkedő felkészültségű szakmai gárda segíti a partnerek munkáját. A Modern Alarm Kft napjainkra egyike a szakma itthoni meghatározó cégeinek.

A szakmai programból röviden csemegézve

Balczó Rudolf – a Samsung Wisenet új fejlesztéseiről tartott előadást. A lényegről röviden: A 2016-os Samsung / Hanwha termék portfólió egyik fontos eleme az új analóg Wisenet HD+ kamera és rögzítő paletta, Full HD felbontású analóg eszközökkel. IP kamerák terén a Wisenet Q és P szériája jelenti az újdonságot. 2- 4- Megapixeles illetve 4K felbontásban. A H265 és Wisestream technológia együttes használatával akár 75%-os sávszélesség csökkenést érhetünk el, egyúttal hatalmas tárterület takaríthatunk meg a normál H264-hez viszonyítva. Végül szó volt az új 4K rögzítésre és megjelentésre alkalmas rögzítőkről, amelyek már hibatűrő rendszerként is üzemeltethetők.

A HIKVISION újdonságai idén már két előadásban is szerepeltek. A világ legnagyobb CCTV gyártója bődületes iramot diktál, és már nem csak a CCTV területén. Ugyan a HIKVISION által az idén felvásárolt Pyronix behatolásjelző rendszerekről még nem esett szó, az Intercom termékekről annál több. Rác Géza előadásában ismerhették meg a partnerek a HIKVISION IP kaputelefon rendszerekben rejlő, kvázi korlátlan lehetőségeket. Ezek nem csupán önálló rendszerként alkalmazhatóak, de -ötvözve a HIKVISION már meglévő megoldásait- a CCTV rendszerrel is képesek együttműködni. Valószínű, hogy közeljövőben a Pyronix rendszereit is beintegrálják a HIKVISION szoftveres platformokba.

Dubiczky Tamás előadásában a videó rendszerek, és azok kiegészítőinek új tagjait mutatta be. A HIKVISION arra törekszik, hogy a biztonságtechnikai videómegfigyelő rendszereinek minden komponense, a saját gyárából kerüljön ki, ezzel is biztosítva a magas és hibamentes rendelkezésre állást. Így a jövőben a HIKVISION kamerák mellé már 7/24-es HIKVISION monitorokat, és HIKVISION switcheket is kínálnak. Ezen switcheken  VIP portok és a villámvédelem nyújtanak további biztonságot. Idei újdonság még a hőkamerákon kívül a több kamerafejjel ellátott Panovu fantázia nevű termék, mely a több kamerafej segítségével a nagyfelbontású, holttérmentes képeket ötvözi a Darkfighter PTZ kamerák teljesítményével akár 16 Mp felbontáson.

Nagy biztonságot igénylő helyekre tervezett, valóban különleges és újszerű, beltéri, Optex lézerszkennerről szólt Márton Ferenc előadása. A kifejezetten falsíkok, üvegportálok, mennyezetek áthatolás elleni védelmét lehetővé tévő RLS-2020i típus igen egyszerű módon telepíthető és használható kiállítótermekben, értékőrzőkben és minden, 20 × 20 métert meg nem haladó felület esetében.

A Modern Alarm mindig törekedett arra, hogy a rendezvényeket olyan előadásokkal is kiegészítse, amelyek nem termék, nem is gyártó specifikus, hanem valamilyen elméleti vagy gyakorlati kérdésre irányítja a figyelmet. Idén Tóth Levente meghívott előadóként a ma manapság oly divatos 4k videó képfelbontás előnyeit és korlátait mutatta be valós példákon keresztül. A bemutató anyaga jól szemléltette, hogy a nagy képfelbontást csak megfelelő megvilágítási körülmények mellett tudjuk kihasználni, mivel a fényviszonyok változása jelentős hatással lehet a kamera által szolgáltatott valós felbontásra. A képek és videófelvételek összehasonlítása és elemzése megerősítette a szakemberekben a megfelelő termékválasztás, és az alapos rendszertervezés fontosságát.

Az első nap szakmai programját, malacsütés, tepertő és fröccs parti követte Szabó Leslie gitárjátéka kíséretében. Bár a délután egyre hűvösebb lett, de a vetélkedős játékok és a forralt bor segített abban, hogy senki se fázzon. A kiváló vacsora és borkülönlegességek mellé lett „tálalva” egy színvonalas Beatles nosztalgia (Beatles Emlékzenekar) és nem kevés humor Badár Sándor tolmácsolásában. A nap (másnap) levezetése Szabó Leslie kellemes gitárjátékával zárult.  A hangulatot idézve (cikkünk végén) úgy gondoljuk, hogy a képek önmagukért beszélnek.
A Modern Alarm 25 éve a pályán! Beszámoló az évfordulós rendezvényrőlForrás: Modern Alarm Kft
A második nap első előadása immár hagyományosan a Jablotronról szólt. Tóth Ferenc és Matkó Csaba, akik immár 10 éve népszerűsítik e cseh remeket, ismét a bőség zavarával és az idő rövidségével küzdhettek. A Jablotron termékeket már nem csak kiváló minőségükről és a kapható legszélesebb termék választékról ismerhetik a telepítők, hanem a piacon egyedülálló szoftver támogatottságáról is. A Jablotron 100 rendszerhez kapcsolódó MyJablotron és MyCompany Web ügyfélkapuk szolgáltatásait a végfelhasználók és a telepítők is igénybe vehetik, természetesen ingyenesen.
Tóth István Panasonic előadásában egy különleges forgózsámolyos kameráról halhattunk. A WV-SUD638 kifejezetten arra lett kifejlesztve, hogy szélsőséges időjárási körülmények között évekig hibamentesen működjön. Csak néhány fontosabb paraméter: erős széllökések (216 km/h) alatti működés, valódi képstabilizálás, ablaktörlő, cserélhető infra led megvilágítás, IP67 és korrózióálló védettség, működési hőmérséklet: -50~+55℃.

A Modern Alarm Kft. csak akkor lehet sikeres, ha a vásárlói is sikeresek. Ebben segíthet egy jó értékesítési előadás, amely során az árverseny és a kifogáskezelés, a konkurenciaismeret témakörét elemezte a rendezvényt záró előadásában Juhász Péter az EMTREK Kft.-től.

Kapcsolódó cikkek:
Gőzerővel a fejlesztések útján! Samsung (?) Konferencia 2016.Június.16. Aquaworld Resort Budapest
Korszerű behatolásvédelem: az Optex RLS-2020I beltéri lézerszkenner
Kamerás megfigyelések- adatvédelem- telepítői felelősség

Hozzászólások