Eagle Eye Networks RapidSOS: 911-es vezérlésű kamera-hozzáférés a vészhelyzeti kommunikátorok számára

A folyamatosan fejlődő fenyegetési környezetben a biztonsági ipar olyan megoldásokat kezd kifejleszteni, amelyek célja, hogy gyorsabban figyeljék a lehetséges fenyegetéseket, hogy segítsenek az elsősegélynyújtóknak.

Az Eagle Eye Networks kedden bemutatta a legújabb megoldást az Eagle Eye 911 Camera Sharing szolgáltatással, amely azonnali hozzáférést biztosít a segélyhívó központok kommunikátorai számára a biztonsági kamerákhoz vészhelyzet esetén – így potenciálisan pontosabb részleteket továbbíthatnak az elsősegélynyújtóknak a reagálás javítása érdekében.

Forrás X IPVM

Az eszközt az EEN hálózat kínálja a RapidSOS intelligens biztonsági vállalaton keresztül, amely mesterséges és emberi intelligencia segítségével ötvözi az életmentő adatokat több mint 200 globális technológiai vállalat mintegy 540 millió csatlakoztatott eszközéből, alkalmazásából és érzékelőjéből körülbelül 16 000 helyszíni felhasználóhoz. Az USA lakosságának 99%-át fedi le.

A biztonsági kamerák egyre szélesebb körben jelennek meg az iskolákban és a vállalkozásokban, de előfordulhat, hogy a 911-es segélyhívó kezelők vészhelyzetben nem tudják elérni őket.

Ahhoz, hogy a technológia működjön, az első lépés az, hogy az iskolák vagy a vállalkozások előre meghatározzák, mely kamerák oszthatók meg a 911-es kameramegosztással. A 911-es hívás riasztást vált ki, amely lehetővé teszi a vészhelyzeti kommunikátorok számára, hogy azonnal megtekintsék a bűncselekmény helyszínén vagy annak közelében lévő kamerák felvételeit.

A videó több forrásból is elérhető lehet, beleértve a tetthelyhez közeli vállalkozásokat is.

Az EEN szerint a technológia minden térfigyelő kamerán – még az analógon is – működni fog, ha csatlakozik a felhőhöz, és 911-es vészhelyzet történt. Állításuk szerint az Eagle Eye 911 kameramegosztást elsőként alkalmazó szervezetek közé tartoznak az iskolák és egyetemek, kiskereskedelmi üzletek, magányos dolgozókat foglalkoztató létesítmények és olyan vállalkozások, amelyekben a nap bizonyos óráiban nincs személyzet, például a 24 órás edzőtermekben.

A kamerás videó csak 911-es segélyhívás közben érhető el, és a vészhelyzeti kommunikációs központok nem tudják lekérni, menteni vagy megnézni a videót a vészhelyzet után, állítja az EEN. A vállalat szerint nincs szükség egyedi IP-címek vagy NVR/DVR/kamera bejelentkezések megosztására a diszpécserekkel, és a 911-es távközlési szolgáltatók által elért videókat az Eagle Eye VMS Audit Log-ban követi nyomon.

Ezenkívül az iskoláknak és a vállalkozásoknak nem kell az Eagle Eye Networks jelenlegi ügyfeleivé válniuk ahhoz, hogy kihasználják ezt a technológiát, mivel ez a funkció a nem Eagle Eye Cloud VMS-ügyfelek számára is elérhető Eagle Eye 911 Public Safety Camera Sharing Complete néven.

Meglévő ügyfelek számára az Eagle Eye 911 kameramegosztás kis kameránkénti díj ellenében elérhető, és/vagy az Eagle Eye Cloud VMS professzionális és vállalati kiadásában is megtalálható. Kezdetben a 911-es kameramegosztó termékek csak az Egyesült Államokban lesznek elérhetők

Forrás: Security Info Watch SIW /John Dobberstein