A biztonságos széf szolgáltatásért – Széfek CCTV -s védelme Hollandiában

Amikor egy vállalkozás számos emberi értéktárgyáért felel, akkor a biztonság kritikus üzleti érték. A De Nederlandse Kluis, a legnagyobb független professzionális széf-szolgáltató Hollandiában, a közelmúltban korszerűsítette biztonsági rendszerét, hogy megfelelően nagy adattárolást és több kontrollt, hozzáférési pontot tudjon kiszolgálni.

A Van der Perk Security rendszerintegrátor vállalkozás Hikvision CCTV megoldással telepítette az új rendszerét A De Nederlandse Kluis rendszerének képesnek kell lennie arra, hogy biztonsági másolatot készítsen a széftermek videokamera felvételeiről az ország egész területén amit aztán egy központi adatcentrumban kezelnek.

Forrás: business standard

Forrás: business standard

Fontos különleges igények

Az egyes helyszíneken szempont volt, hogy egymás hírcsatornáiba is betekintsenek. Annak ellenére, hogy kameránként csak egy adatfolyamot engedtek az adatközpontba, az egész rendszer több adatfolyamot kellett párhuzamosan feldolgozzon. Tekintettel a rendkívül nagy tartalom állományra, a sávszélesség-szabályozás a projekt fontos eleme volt.

A sok kamera által generált tengernyi adat biztonságos tárolása kulcsfontosságú része a projektnek Természetesen mindezt zökkenőmentesen kellett integrálni egy központi irányítási rendszerrel, amely áttekintést nyújt az üzemeltetők számára, és a hozzáférési jogosultságoktól függően intézkedési lehetőséget is ad. Mivel számos felhasználó különféle helyekről érkezett a rendszerhez, a hozzáférés-ellenőrzési jogok helyi kezelése szintén fontos szempontként jelentkezett.

A telepített technikák

Összességében a megoldás 720 növekvő felbontású Hikvision kamerát tartalmazott (2 MP / 3 MP / 4 MP). Ezeket 32 ​​telephelyre telepítik Hollandiában, mindegyik saját beágyazott 4K NVR-vel (DS-7716NI-K4) rendelkezik.

A hőkamerák előnyt teremtenek a kezelők számára

Valamennyi széfterem biztonságát még egy bi-spektrumú hőkamera is növelte .Ez lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy figyelemmel kísérjék a helységeken belüli helyzetet még olyan esetekben is, amikor egy kiegészítő másik biztonsági megoldás (füstágyú) lép üzembe és nagyban nehezíti a tiszta észlelést.

Az adatfeldolgozás

A központi adatcentrum az összes felvételt külön-külön is tárolja a helyszíneken, így még ha a helyi telepítésű NVR-t el is lopják, a felvétel továbbra is hozzáférhető lesz, lehetővé téve a további vizsgálatokat. Ennek elérése érdekében központi szervert telepítettek egy Hikvision Hybrid SAN tárolószerverrel (DS-A82024D), 64 bites többmagos processzorral és 24 HDD-vel. A megoldást egy Hikcentral video menedzsment rendszerrel egészítették ki, amely az összes elemet összehozta.

Hikcentral VMS

A Hikcentral rugalmasságot biztosít az egész adatfolyam kezelésére valamennyi helyszínről, valamint a hozzájuk tartozó felhasználókról, illetve jogosultságaikról. Például a rendszer 12 felhasználói streamet kombinálhat egybe. Ez a beállítás azt jelenti, hogy az egyes helyek biztonsági személyzete képernyőiken további helyszínekről is képeket kaphatnak, megkönnyítve egymás helyiségeinek megfigyelését is.

Lényegében a De Nederlandse Kluis minden ágát napi 24 órában figyelik élő kameraképekkel. A kép valós időben kerülnek el a vezérlő helységbe, ahol elemezhetők és tárolhatók. Ugyanakkor a tényleges rögzítés csak akkor indul be, amikor a rendszer mozgást észlel az egyik helyszíneken. Ez egy innovatív módszer a tárolt adatok mennyiségének – elkerülhetetlen – csökkentésére céljával, egyúttal döntő a ténylegesen releváns események követése szempontjából

A Hikvision és a Hikcentral VMS segítségével a De Nederlandse Kluis képes a hálózat egészére korszerűsíteni a biztonsági hírcsatornákat. A felvételeket távolról is tárolni tudja egy hatékony adatközpontban.

Forrás: securityworldmarket.com

Hozzászólások