Az üzenetes hangriasztások hatékonyabb választ adnak vészhelyzeti kommunikáció esetén

A modern épületekben szó szerint több tucat különböző típusú hangjelző berendezés található; tűzjelző rendszerek, vészkijárat-riasztók, felvonók/liftek, behatolásjelző rendszerek, és mindegyik rendelkezhet saját hangjelző berendezéssel. Ipari környezetben a gyártóberendezéseken, a szerelősorokon és a targoncákon hangos figyelmeztető eszközök is lehetnek.

A számtalan típusú hangjelző berendezések; sípoló hangjelzések, hangjelzések és szirénák, zavaróak lehetnek az épületben tartózkodók számára riasztás esetén. A Vimpex kutatásai kimutatták, hogy a hangriasztó üzeneteken keresztül adott precíz, világos utasítások gyorsabb reakcióidőt eredményeznek, mint szirénák, vagy csengő használata esetén, és ennek eredményeként a vészhangosítás általánosabbá vált a középületek evakuálásának elsődleges eszközeként.

Egyértelmű üzenetek

Az üzenetes vészhelyzeti kommunikáció kialakítása, akár hét előre felvett üzenettel megoldható elérhető, a bevezetett hanginformációk egyre szélesebb köre révén az üzenet egyértelmű, hogy a hangjelzők érthetőek, kellően hangosak, és könnyen integrálhatók mind az új, mind a meglévő tűzjelző rendszerbe. rendszerekbe.

Az üzenetek széles választékával, és egyetlen hangjelzővel, a tűzjelző rendszer kibővíthető olyan vészhelyzeti bemenetekkel, mint például bombariadó, terrorfenyegetés, kódolt figyelmeztetés, vízszivárgási riasztás, bejelentések, gépleállási figyelmeztetések, egészségügyi és biztonsági emlékeztetők, általános figyelmeztető üzenetek és természetesen “tűz evakuálás” riasztási üzenetek.

Vimpex Fire-Cryer

A Vimpex Fire-Cryer hangjelzők jó példák arra, hogy a hangtechnológia hogyan segíti a gyorsabb reakcióidőt evakuálási helyzetekben. A Fire-Cryer együzenetes 24 V egyenáramú hagyományos hangjelzőként használható bármely sziréna/értesítő riasztó áramkörön, de akár egy kifinomult többüzenetes, többnyelvű evakuációs rendszer részeként.

Forrás: vimpex

Több üzenetszórás is elérhető különféle üzenetekkel, beleértve az evakuálási, kódolt, vagy zárolási üzeneteket, az általános biztonsági vagy biztonsági figyelmeztetéseket. Több nyelven és személyre szabott üzenetek is rendelkezésre állnak. A kiváló minőségű technológia magas hangszintet, kiváló érthetőséget és tiszta, könnyen érthető és egyértelmű üzenetek közvetítését biztosítja.

A legegyszerűbb formájában a Vimpex Fire-Cryer egy elektronikus hangjelző, amely képes tiszta, érthető és szinkronizált hangüzeneteket és hangokat továbbítani. Mindössze 2 vezetékre van szükség a 24 VDC feszültség biztosításához a Fire-Cryer hangjelzőcsalád bármelyikéhez, így utólag felszerelhetők a meglévő hagyományos hangjelző áramkörökre. A meglévő vezetékek használatával jelentős költségmegtakarítás érhető el. A szabadalmaztatott címezhető interfészek használatával a Fire-Cryer könnyen integrálható címezhető intelligens hurkokba is.

Forrás: securityworldmarket, vimpex