5 olyan integráció, amely fokozza a beléptető-felügyeleti rendszer hatékonyságát

A beléptető rendszerek nyitottabbá váltak. Korábban a felügyeleti rendszerek döntően csak az azonos márkájú eszközöket és hardvereket támogatták. Az iparág azonban a nyitottság felé halad, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy tetszés szerinti termékeket és eszközöket integráljanak rendszerükbe

Nézzünk néhány olyan széleskörűen használt eszközt/rendszert, amely jól integrálható a hozzáférés-vezérléssel

Látogatókezelés

A beléptető rendszerek látogató menedzsment rendszerekkel történő integrációja az egyik vezető trend. A megoldás jelentősen emelheti az épületek látogatottságának a biztonságát.
„A beléptető menedzsment rendszerek egyik legújabb trendje a látogatókezelési funkciók beépítése a beléptető rendszerbe. A hozzáférési rendszerek ma már több látogatói és vállalkozói funkciót is végrehajtanak, például szabályozzák, hogy hány ember tartózkodik (tartózkodhat) egy térben, vagy egyáltalán hányan tartózkodnak az épületben naponta. Ez fontos funkció, mert lehetővé teszi a rendszer számára, hogy kapcsolódjon más egészségügyi átvilágítási rendszerekhez, és kiterjessze az épületbe belépők mozgására vonatkozó szabályozást.” – nyilatkozza Rick Focke, a Johnson Controls vállalati beléptetés-szabályozásért felelős igazgató.

Testhőmérséklet mérő kamerák

A világjárvány okán a testhőmérséklet-kamerák széleskörűen váltak elterjedté és vélhető, hogy még egy jó ideig szempont lesz a használatuk. A beléptetés-ellenőrzéssel való integrálásuk tovább segítheti a járvány elleni védekezést. Egy korábbi interjúban Bob Mesnik, a Kintronics elnöke azt mondta: „A hőkamera a rendszer részeként lehetővé kell tegye a felhasználó számára, hogy reagáljon az észlelt emelkedett testhőmérsékletekre. Az integráció útján így az érintett számára korlátozható, vagy megakadályozható a biztonságos területhez való hozzáférés, egyúttal riasztási értesítés is érkezik a biztonsági személyzet számára. A közelmúltban bemutattuk a testhőmérséklet-mérő készülék egy olyan változatát is amely nemcsak a megemelkedett testhőmérsékletet érzékeli, de blokkolhatja a biztonságos környezethez való hozzáférést is, ha a személy nem visel védőmaszkot.”

Videó megfigyelés

A video megfigyelő rendszerek beléptető rendszerbe való integrálása továbbra is nagy keresletet jelent a felhasználók körében, hiszen azonnal láthatják a problémás belépési esemény videóját. „A beléptető rendszerbe történő videofelügyeleti integráció még mindig messze a legnépszerűbb integráció ügyfeleink számára” – nyilatkozta Focke.
„Nagyobb mértékben használják a nyílt RESTful API-protokollokat a többi rendszerhez való hozzáférés-szabályozás megkönnyítése érdekében. A CCTV alkalmazások most, a mesterséges intelligencia – intelligens videoanalalitikai elemzési képességekkel, különösen is felértékelődés periódusát élik.” – mondta John Davies, a TDSi igazgatója.
Épületkezelés
A beléptetés-szabályozás épület felügyeleti integrációja is egyre nagyobb lendületet kap a felhasználók körében. Ezzel az integrációval az épületautomatizálás megfelelően be tudja állítani a HVAC-t (fűtés szellőztetés-légkondicionálás) és a világítási szükségletet, akár a nem lakott területeken is. Ezen túlmenően az alkalmazottak identitás kezeléséhez általában különféle adatokat csatolnak: többek között a munkaidő nyilvántartást és a cégen belüli munkahelyet (engedélyezett tartózkodási helyeket); a belépőkártya lehúzásával az épületfelügyelet bekapcsolhatja a világítást és a HVAC-t az igényelt tartózkodási helyeken. Ez jelentős energiamegtakarítást, alacsonyabb költségeket és az épület általános hatékonyságának javulását eredményezheti.

Lift/parkoló

A harmadik féltől származó lift- és parkolási megoldásokkal való integráció célja, hogy optimalizálja az adott látogatási szint (emelet) eléréséhez szükséges időt, javítsa az általános felhasználói élményt, egyúttal csökkentse a kapcsolódó kommunikációs szükségleteket is. A parkolóban lévő belépőkártya lehúzása után az alkalmazott, vagy a látogató kényelmesebben érheti el az előre meghatározott emeletét a lift parkolójából.

Forrás asmag.com

 

Hozzászólások