Kontaktus nélküli belépés és a COVID utáni biztonság – Beszélgetés a Proxyclick vezérigazgatójával

Gregory Blondeau-val, a Proxyclick vezérigazgatójával és alapítójával, beszélget az Ifsec Global a társaság új érintés nélküli bejelentkezési megoldásáról, valamint arról, hogy miért gondolja, hogy a biztonsági szakemberek ma már sokkal többet jelentenek, mint egyszerűen „őrzés és a kapuk felügyelete”. Az interjúból szemezgetünk.

Ifsec Globál: Mit kell tudnunk a Proxiclickről?

Gregory Blondeau

Gregory Blondeau

Gregory Blondeau: A Proxyclick világszerte számos vállalat vezető felhőalapú látogatókezelő menedzsment rendszere. Ügyfeleink között szerepel többek között a L’Oréal, a Vodafone, a Revolut, a PepsiCo, az Audi és más globális Fortune 500 vállalat, amely irodákkal és gyártóhelyekkel egyaránt rendelkezik. A világ 10 000 helyszínén regisztrált több mint 30 millió látogatással megoldásunk lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy minimalizálják a biztonsági és megfelelési kockázatokat, miközben fenntartják a magánélethez fűződő jogokat.

I.G.: Tudjuk, hogy a cég júniusban új termék forgalomba hozatalával jelentkezik, nyilván a COVID 19 tanúságaira reagálva

G.B.: Igen, ez a megoldás a recepciókon történő kontaktusmentes bejelentkezést biztosít a látogatók kezelésére irányítására, a munkavállalók és partnerek beléptetésére. A megoldás biztonságos és rugalmas. A fejlesztés lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy elegendő átvilágítást végezzenek a kockázatok csökkentése érdekében. A felszíni érintkezés korlátozása segíthet akadályozni a COVID-19 terjedését.

Proxiclick

Proxiclick

I.G.: Miben különbözik a Proxiclick a piacon megjelent nem kevés más, érintésmentes megoldásától?

Az előnyök:
  • Szűrés: a látogatók az egyes vállalatok egészségvédelmi és biztonsági protokollja szerint átvilágíthatók a Proxyclick távoli regisztrációs portálján keresztül. A fizikai bejelentkezés egy egyedi QR-kóddal történik, amelyet minden látogatóhoz hozzárendelnek, miután elvégezték a szűrési folyamatot.
  • Biztonság: teljes mértékben integrálva van az összes Proxyclick biztonsági funkcióval, beleértve a hozzáférés-vezérlés integrációs lehetőségeit a Nedap, Lenel, C-CURE 9000, S2, Genetec stb.
  • Megfelelőség: Az adatok megőrzési periódusai automatizálhatók a szűrőfolyamat során összegyűjtött látogatói információkhoz.

G.B.: Ezen felül a Touchless Check-in gyorsan telepíthető a Proxyclick felhasználói kiépítésével és az egyszeri bejelentkezés hitelesítésével. Ez különösen fontos a nagy létszámú globális vállalkozások esetén, ahol az alkalmazottak számára gyors és egyszerűen kezelhető felületet kell biztosítani. Az új érintkezés nélküli bejelentkezési megoldás aktuális induló célja a zökkenőmentes visszatérés biztosítása a munkahelyhez, ami a recepción kezdődik.

I.G.: A COVID utáni világban úgy gondolja, hogy az érintés nélküli belépés gyakoribb szerepet játszik a hozzáférés ellenőrzésében mind az alkalmazottak, mind a látogatók számára?

G.B.: A globális válság idején kritikussá vált annak követése, hogy ki lép be, vagy hagyja el a cég épületét, helyiségeit. A vállalatok rájönnek, az egyetlen módja annak, hogy megértsék, kik érintkezhettek a vírussal, ha alkalmazottjaik biztonságát garantálják a munkahelyeken. Ezért vezettünk be egy teljesen érintésmentes megoldást, amely erősen támaszkodik a belépés ellenőrzésére, és nincs szükség fizikai interakcióra. A lényeg, hogy a létesítménybe való belépéskor vagy a kijáratnál nem szabad megérinteni a berendezéseket vagy a felületeket.

Proxyclick-2

G.B.: A távoli regisztráció részeként a látogatók e-mailt kapnak egy testre szabható kockázatértékelési kérdőívvel. A szervezetek képeket és kötelező videókat is beilleszthetnek a szűrési folyamatba. Miután a látogatókat ellenőrizték, egyedi QR-kódokat kapnak e-mailben, amellyel beléphetnek az épületbe. A QR-kódok beolvashatók az e-mailből, vagy közvetlenül hozzáadhatók a látogatók mobiltárcájához.

I.G.: Óriási mennyiségű ügyféladatot kezelnek így nyilván az adatvédelem is vezető szempont.

G.B.: Az évek során tovább fejlesztettük az adatvédelmi és biztonsági funkciókat, hogy megfeleljenek ügyfeleink igényeinek és megfeleljenek az adatvédelmi előírásoknak, mint például a GDPR. Ez magában foglalja az automatikus adatmegőrzési periódusokat az adatok törléséhez, a teljes ellenőrzési nyomvonalakat a jelentésekhez és az adatvédelem részleges névmegjelenítési képességeit. Ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy az adatvédelemnek nemcsak a vállalat termékkínálatában kell tükröződnie, hanem a vállalat egészének működésében is.

I.G.: Vélhető e, hogy a COVID periódust követően változni fog a céges biztonsági menedzsment szerepe, felelőssége?

G.B.: Már rég vége annak a periódusnak, amikor a vállalati biztonság csak őrzés és a kapuk felügyelete volt. A biztonsági csapatok napjainkban szerteágazó feladatokat látnak el egyre jobban ráutalva létesítménybiztonság informatikai vonatkozásaira is. A közeljövőben a COVID okán pedig – a várható büntető jogi procedúrák elkerülése érdekében – a vállalatoknak tehát tudniuk kell, hogy ki tartózkodik a létesítményekben, és milyen kockázati szinttel. A biztonsági csapatoknak, ideje olyan technológiát alkalmazni, amely segíthet. A Proxiclick ebben úttörő, a megoldás biztonságos és egyúttal hatékony is.

Forrás: ifsecglobal.com

Hozzászólások