Detektor International Award 2019 nyertesei

A Detektor Nemzetközi Díjat 2000-ben alapította a Detektor International biztonsági szakmagazin, hogy jutalmazza és ösztönözze a biztonságtechnika területén végzett kutatást és fejlesztést. A Detektor International Award évente elismeri és díjazza azokat a termékeket, amelyek megfelelnek a kiemelkedő innovációk és a biztonsági ipar fejlődéséhez való hozzájárulás kritériumainak.

Négy kategóriába sorolva évente 12 terméket jelölnek a díjra. Négyet választanak a Legjobb termék díjra. A fennmaradó nyolc termék „Innovative Achievement Award” díjat kap. Nézzük az idei díjazott gyártókat és termékeiket.

Az első helyezettek a díjakkal (balról jobbra) Björn Admeus, Bosch Building Technologies, (Videófelügyelet), Pierre Parrman, Seriline (IoT biztonság), Raffaele De Astis, Cias (riasztás és észlelés) és Dahn Sadarangani HID Global (ID & Hozzáférés-szabályozás). Forrás: securityworldmarket

Az első helyezettek a díjakkal (balról jobbra) Björn Admeus, Bosch Building Technologies, (Videófelügyelet), Pierre Parrman, Seriline (IoT biztonság), Raffaele De Astis, Cias (riasztás és észlelés) és Dahn Sadarangani HID Global (ID & Hozzáférés-szabályozás).
Forrás: securityworldmarket

A díjazott technikák, megoldások

Azonosítás és hozzáférés-ellenőrzés (beléptetés)

Iclass SE RB25F a HID Global-tól (USA)

Ujjlenyomat-olvasó, amely másodperc alá csökkenti az ujjlenyomat beolvasását és az egyezés megállapításárát, csökkentve az azonosítással járó késleltetést. Támogatja a Seos-technológiát, kettős hitelesítésre tervezték, az ujjlenyomat és / vagy nagyfrekvenciás hitelesítő eszközök felhasználásával, és olyan ujjlenyomatokat olvashat és rögzíthet, amelyeket sok más eszköz nem képes, miközben védett a hamis ujjlenyomatokkal szemben.

A zsűri laudációja “A sebességgel, pontossággal és sokoldalúsággal a HID szabvány választ ad a legégetőbb követelményekre és új szintre hozza az ujjlenyomat-olvasókat.”

Az Innovatív Achievement 2019 díjat az Axis Communications (Svédország) Axis A8207-VE terméke és az STID (Franciaország)-ból származó Spectreform között osztották meg.

Videó megfigyelés

MIC IP Ultra 7100i a Bosch Building Technologies-től (Németország)

Az első robusztus PTZ kamera UHD (“4K”) felbontással (3840 x 2160 pixel) beépített video elemzéssel és gépi tanulással, ideális kültéri alkalmazásokhoz és problémás környezethez is. Intelligens nyomkövetést és tárgyérzékelést kínál, képes mozgó objektumokat felismerni és osztályozni Pan/Tilt/Zoom műveletek alatt is. Olyan metaadatokat képes szolgáltatni, amelyek tartalmazzák az összes mozgó objektum GPS-helyzetét.

A zsűri laudációja “Ez a szuper-kamera a kültéri alkalmazásokhoz és a nehéz környezethez mindent tartalmaz, amire szükség van a győzelemhez.”

A 2019-es Innovatív Achievement-díjat  megosztva az M73 a Mobotix-tól (Németország) és az Eagle Eye Cloud VMS szerezte meg az Eagle Eye Networks-tól (USA).

IoT biztonsági termékek

Serix a Seriline-től (Svédország)

Egy egyszerű, egyetlen felülettel rendelkező platform, amely lehetővé teszi az összes csatlakoztatott rendszer identitásainak kezelését és a hozzáférés-menedzselését. Ha a végfelhasználó rendelkezik önálló rendszerekkel, amelyeket mindennapi munkája során kezelnie kell, akkor ezeket mind csatlakoztatni lehet a Serix-hez. A platformon belül van egy teljesen integrált önkiszolgáló portál, amelyen a felhasználó új hozzáférési területekre jelentkezhet be, a saját PIN-kódját is megváltoztathatja, és a látogatókat kezelheti stb.

A zsűri laudációja “Ezzel a dicséretes, hatékony, mégis egyszerű és nyitott megoldással a Seriline ragyogóan hozza egy helyre az eltérő hozzáférési és személyazonossági követelményeket.”

A 2019-es Innovatív Achievement-díjat a Honeywell (USA) Maxpro Cloud fejlesztése és a Consilium (Svédország) CS Vision terméke osztotta meg .

Riasztás és Észlelés

Micro-Ray 100 a Cias-tól (Olaszország)

Mikro-hullámú korlát kültéri kerületvédelemhez, 100 méteres észlelési távolsággal és legfeljebb 3 méter detektálási magassággal. Ez egy nagyon keskeny területet lefedő lineáris sugárzást biztosít, de az infravörös sugarakkal ellentétben a hőmérséklet, a tükröződés, a napsugárzás, a köd nem befolyásolja és nem igényel gyakori karbantartást. IP-kész kivitel és integrálható a fő CCTV és beléptető rendszerekkel és az energiafogyasztás csak 120mA sugaranként.

A zsűri laudációja ” A Cias egyedülálló mikrohullámú rendszere kivételes hozzájárulás a kerületvédelem piacához.”

A 2019-es Innovatív Achievement-díjat a Hikvision (Kína) DS-2TD1217-2/V1 terméke és az Optex (Japán) WX Shield Series osztotta meg.

Egy kis kiegészítő információ. A Riasztás és Észlelés idei egyik díjazottja pont az általunk nem régen bemutatott Cias Micro-Ray. A szerk.

A díjátadó teljes videó itt tekinthető meg.

Forrás: securityworldmarket

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások