Titkosítható Firefox kommunikáció?

A Mozilla Test Pilot betekintő programját felújítva egy olyan ingyenes VPN jellegű szolgáltatást kínál a Firefox felhasználóinak, amellyel titkosíthatják a nyilvános hálózaton keresztül zajló forgalmat. A cég blogján Marissa Wood alelnök arról ír, hogy a Firefox Private Network kiterjesztés biztonságos, titkosított utat kínál a webhez, és megvédi személyes adatainkat a böngészés során.

Forrás: computerworld

Forrás: computerworld

Az ingyenes szolgáltatás egyelőre csak a Firefox asztali változatának amerikai felhasználói számára elérhető, és a funkció használathoz egy Firefox fiókra, valamint egy kapcsolódó kiegészítésre van szükség.

A Mozilla egy idő óta a legbiztonságosabb böngészőként igyekszik eladni a Firefoxot, és az új fejlesztés is ebbe a trendbe illeszkedik.

A tikosítás minden érzékeny adatot megóv, és a nem biztonságos, nyilvános Wi-Fi hotspotokon zajló forgalom esetén is megakadályozza, hogy illetéktelen kézbe kerüljön bármiféle személyes, fizetési vagy böngészési információ. A szolgáltatás maszkolja az IP címet, ezáltal a hirdetési hálózatok nyomkövetési próbálkozásaitól is véd.

Forrás: computerworld.hu

Hozzászólások