Windows 10 vírusvédelem: élen a Windows Defender

Egy friss biztonsági tesztben a Windows Defender maximális pontszámot ért el, és holtversenyben az első helyen végzett. A német V-TEST biztonsági kutatóinak mérései szerint a Windows Defender a világ négy legjobb vírusellenes termékének egyike.win10-defender-logo

A Microsoft nem egy kifejezetten biztonsági termékeket fejlesztő cég, amelynek fő profilját a vírusok és kibertámadások elhárítására alkalmas szoftverek jelentik, a Windows 10-et mégis kiváló védelemmel sikerült felvérteznie. Az AV-TEST vizsgálatában a Windows Defender ugyanolyan remekül állt hely, mint a Kaspersky, a F-Secure és a Symantec megoldása.

A Windows Defender a tesztek során összesen 18 pontot szerzett, és maximális teljesítményt nyújtott a védelem, a teljesítmény és a használhatóság kategóriájában.

Csak három másik biztonsági megoldás érte el ezt az eredményt: a F-Secure SAFE, a Kaspersky Internet Security és a Symantec Norton Security.

A többi termék (köztük olyan magasan jegyzett szoftverek, mint az Avast Free Antivirus, a AVG Internet Security, a Bitdefender Internet Security, a Trend Micro Internet Security és a VIPRE Security AdvancedSecurity) mindegyike vesztett legalább fél pontot valamelyik tesztben.

Forrás: computerworld.hu

Kapcsolódó cikkek: