A Cisco elad videós üzletéből, a vevő a Permira magántőke – társaság

Egy héten belül zajlott két fontos ügylet a hálózati eszközgyártónál. Megvette a Accompany adatelemző céget, és eladta az NDS-portfólió egy részét. Némileg átszabta a portfólióját a Cisco. Egy héten belül eladta a 2012-ben felvásárol NDS Group termékeire épülő portfóliója egy részét, és vásárolt egy speciális, mesterséges intelligenciára épülő profilozó-elemző céget.

Forrás: coinwire.com

Forrás: coinwire.com

Arra akarnak koncentrálni, amiben jók

Egyes videoeszközeinek eladását május 1-én jelentette be a vállalat. A közlemény szerint a Permira magántőke-társaság megveszi a Cisco SPVSS (Service Provider Video Software Solutions) néven futó üzletágát.

A Permira nem ismeretlen a Cisco számára. A befektetési társaság ugyanis résztulajdonosa volt az izraeli NDS Groupnak, melyet a 2012-ben a Cisco jóval az akkori értéke fölött, 5 millió dollárért vásárolt fel. Most mintha az NDS-t akarná feltámasztani a Permira – bár az új cég nevéről csak később döntenek.

Az átkerülő üzletágak

A Permira nem az egész portfóliót viszi. Az egykori NDS-termékek közül az új cégbe kerülnek a videobiztonsági szolgáltatásai, videós middleware megoldások, videoszolgáltatásokhoz használható szoftverek. A megvásárolt csomagba emellett a Cisco Infinite Video Platformjából is kerültek eszközök, többek között a felhős videoszolgáltatások (rögzítés, tárolás, lejátszás, tartalomszórás, valamint videofeldolgozási eszközök (titkosítás, tartalommenedzselés, élő és on-demand tartalomelosztás stb.).

Továbbra is a Cisco birtokában maradnak viszont azok a video- és médiatechnológiák, melyeket a Cisco már meglévő hálózati, multi-cloud, biztonsági stb. megoldásaiban használ. Így például a WebEx is marad.

Bár a vételárat nem közölték a felek, izraeli lapértesülések szerint 1 milliárd dollár körüli összegért juthatott a portfólióhoz a Permira. Az ügylet jövő év elejére záródhat le.

Forrás: bitport.hu