Ígéretes jövőkép a video felügyelet piacán

A video felügyelet világméretű piaca ígéretes jövő előtt áll a kereskedelmi, a közigazgatási, a szállítási és a lakossági szektorban. Az előrejelzések szerint a növekmény 2023-ra eléri 39,3 milliárd USD-t, átlagosan évi 9,3% növekedéssel számolva a 2018-2023 közötti periódusban. A piac növekedésének a fő hajtóereje a biztonság tudat növekedése, a fokozódó bűnözés és az IP kamerarendszerek növekvő elfogadása.

Forrás: markets.businessinsider.com

Forrás: markets.businessinsider.com

A növekvő trendek és a video felügyelet iparágának technológiai fejlődése folyamatos kölcsönhatásban vannak, ennek az eredménye pl. a fejlett 360o panoráma kamera technológia, a Vizsafe platform szolgáltatásainak használata és a Video Management Rendszerek továbbfejlesztett kamerás képességei.

Az elemzés a 2023-ig terjedő időszakban a termékek, a szolgáltatások, a rendszer, a végfelhasználói ipar és a régió szerint szegmentált globális video felügyeleti piac méretét és növekedési előrejelzését tartalmazza az alábbi felbontásban: 

Videó felügyeleti piac a rendszer típusa szerint [szállítási elemzés 2012-től 2023-ig]:

 • Analóg IP
 • Egyéb

Videó felügyeleti piac a termékek és szolgáltatások szerint [szállítási elemzés 2012-től 2023-ig]:

 • Hardver
 • Videójel tömörítés rögzítés
 • Egyéb szoftver szolgáltatások

Videó felügyeleti piac a végfelhasználói ipar szerint [ szállítási elemzés 2012-től 2023-ig]:

 • Kereskedelmi Hotel
 • Bankügyletek és pénzügyek
 • Kiskereskedelem
 • Lakossági
 • Szállítás
 • Kormány
 • Egyéb

Videó felügyeleti piac a régiók szerint [ szállítási elemzés 2012 – 2023]:

 • Észak-Amerika, Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Európa, Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Ázsia, Csendes-Óceán, Japán, Kína, Dél-Korea, India, a világ többi része
 • A beszámolóban külön kiemelt néhány videó felügyeleti cég: Hangzhou Hikvision Digital Technology Co., Ltd., a Zhejiang Dahua Technology Co., Ltd., a Bosch Security Systems, a Honeywell International Inc. és az Axis Communication.

A jelentés alapján 11 kulcsfontosságú kérdésre kapunk választ:

 1. Melyek a globális videó felügyeleti piacok legígéretesebb, nagy növekedési potenciált rejtő lehetőségei rendszer (analóg, IP és mások), termék és szolgáltatás (hardver, szoftver és szolgáltatás ), végfelhasználói ipar (kereskedelmi, lakossági, közlekedési, kormányzati és mások) és régió szinten?
 2. Mely szegmensek fejlődnek nagyobb lépésekben és miért?
 3. Mely régiók fejlődnek gyorsabban és miért?
 4. Melyek a piaci dinamikát befolyásoló legfontosabb tényezők?  Melyek a video felügyeleti piac legfőbb mozgatórugói és kihívásai?
 5. Milyen üzleti kockázatok és fenyegetések vannak a video felügyeleti piacon?
 6. Melyek a feltörekvő trendek a video felügyeleti piacon és melyek a mögöttük álló okok?
 7. Milyen változó igényeket támasztanak az ügyfelek a video felügyeleti piacon?
 8. Milyen új fejlesztések vannak a video felügyeleti piacon? Mely vállalatok vezetik ezeket a fejlesztéseket?
 9. Kik a legfontosabb szereplők ebben a video felügyelet piacán?Milyen stratégiai kezdeményezéseket hajtanak végre az üzleti növekedés kulcsszereplői?
 10. Melyek a video felügyelet t versenyképes termékei és folyamatai, és mennyire fenyegető a piaci részesedés vesztés a termékhelyettesítés révén?
 11. Milyen M&A tevékenység történt az elmúlt 5 évben a video felügyelet piacon?

Összefoglalva

A Lucintel elemzése szerint az IP felügyeleti rendszer várhatóan továbbra is a legelterjedtebb rendszertípus lesz, és elterjedtsége az intelligens városi és otthoni alkalmazások felfutása miatt előreláthatóan tovább növekszik. Emellett a technológiai újítások, a valós idejű hozzáférés, a vezeték nélküli technológiák integrálása, a video elemzés és a megfizethetőség mind, mind az IP-kamerák piacát növelik

A video felügyeleti piacon a legnagyobb kereskedelmi szegmens várhatóan továbbra is a végfelhasználói piac marad, amely a szállodák, a bankok és a kiskereskedelmi vállalkozások növekvő keresletének köszönhetően, az előrejelzési időszakban a legnagyobb növekedést mutatja. A pénzügyi intézmények számának bővülése párosulva az épületbiztonság iránti növekvő igénnyel, valamint az ügyfelek és a személyzet tevékenységéhez kapcsolódó megfigyelési igények tovább fokozza a video felügyeleti piac növekedését.

Régiók szerint szegmentálva, az ázsiai-csendes-óceáni térség  továbbra is megőrzi vezető piaci szerepét, az ok pedig várhatóan Kínában ,Indiában és más feltörekvő országokban a szállodák, a banki és pénzügyi intézmények, valamint a kis- és középvállalkozások számának további jelentős bővülése lesz.

Forrás: businessinsider.com

A teljes jelentés az alábbi linken érhető el: https://www.reportlinker.com/p05308392