Minek nevezzelek? Az Amazon Cloud Cam Indoor Security kamerája

A ”kamerák már a spájzban vannak” alkalmazhatnánk a már klasszikus filmtörténeti szállóigét, mivel az eddig a szakma elefántcsont tornyában lakozó videotechnika is alászállt az intelligens háztartások kegyeiért folyó harcba. Ennek csalhatatlan jele, hogy az Amazon az Internetes áruházak legnagyobbika is benevezett a versenybe az Amazon Cloud Cam Indoor Security Camera költői néven nevezett kompakttal.

Forrás: amazon.com

Forrás: amazon.com

„Minek nevezzelek?” említettem a címben, mert a kamerák domesztifikációja során megszületett egy olyan eszköz, amely formavilágában meglehetősen eltér az eddigi doboz, cső, dóm konzervatív szentháromságától, kerekded formája engem egy műanyag púderkompakt vonalvezetésére emlékeztet. Végül is a forma divat és ízlés dolga, sokkal érdekesebb a tartalom, amit ez a héj takar. Amint azt a megcélzott piacból sejteni lehet, az eszköz funkcionalitásának az intelligens házak tartalomvilágába kell belesimulnia. Itt pedig a puszta kameraként létezés kevés ! Az eszköz egy, az informatikai hálózatra kapcsolt kommunikációs HUB kell legyen, amely magába foglalja az intelligens video távfelügyeletet , a video rögzítést, a kétirányú audio-intercom kapcsolatot, megspékelve az audio parancsvezérlés és állapot visszajelzés lehetőségeivel.

Forrás: amazon.com

Forrás: amazon.com

Lássuk, hogy a keresztségben Amazon Cloud Cam Indoor Security Camera nevet elnyerő digitális púderkompakt hogyan teljesíti az elvárásokat

  • Mint minden video felügyeleti eszköz 24/7 órás működésre képes, a ma már nem különösen kiemelkedő 1080p felbontású élő és rögzített video streamek felvételével. A videoklipek megnézhetők, letölthetők, megoszthatók az elmúlt 24 órából.
  • Nappali és éjszakai üzemmód. Az éjszakai látás automatikusan adott, vagy manuálisan ki/be kapcsolható ( Cloud Cam App ) beépített LED fénykoszorú biztosítja.
  • Kétirányú audio intercom . hangkapcsolat a megfigyelt helyszínnel
  • A Cloud Cam rögzítése és intelligenciája a felhőben él, hogy a felvételek megmaradjanak ellopás, elrejtés, rongálás esetén is. Másrészt, hogy az eszköz supportja és legújabb frissítése, mindig biztosítva legyen ( pl video analitika )
  • A Cloud Cam mozgásérzékelője és számítógépes látástechnikája testreszabható értesítéseket biztosít, így csak a jóváhagyott figyelmeztetések jelennek meg. Újabb intelligens riasztások, (például személyfelismerés) bővített Cloud Cam előfizetéssel szerezhetők.
  • A Cloud Cam együtt dolgozik az Alexával, az Amazon intelligens személyi asszisztensével. Használhatja az Alexa hangutasításait. Parancsszavakkal utasíthatja a rendszert az Alexa kompatibilis eszközök, vagy pl. élőképek váltására a kétirányú hangkapcsolaton keresztül a Fire TV, a Fire Tablet, az Echo Show vagy az Echo Spot segítségével. Az Alexa ugyanabban a felhőben épül fel, mint a Cloud Cam, így a jövőbeli intelligencia bővítés folyamatosan átvehető.
  • A Cloud Cam intelligenciáját előfizetésen keresztül mérik.

Az alábbi előfizetésekből választhatunk. A felsorolt lehetőségek folyamatosan bővülnek

Forrás: amazon.com

Forrás: amazon.com

A leírtak alapján az Amazon Cloud Cam ajánlata egy nyitott, folyamatosan bővülő rendszer. Induló szolgáltatásai előfizetés függőek, de minden szint illeszkedik az intelligens otthon koncepciójához. Árai és szolgáltatási tartománya hidat képez a professzionális és a „do it yourselves” megoldások árai és szolgáltatásai között

Forrás: amazon.com

Fordította: Ecsedi Ákos

Kapcsolódó cikkek: