Kaméleon és az ő szeme, avagy hogyan nézzünk 360° –ot 4G-n okostelefonról?

Waylens – az egyike a mostanában divatos kickstart cégeknek – 21-re lapot húzott. Saját induló tőkéjét és szakmai respektjét megpróbálta egy olyan termékkel összekalapozni, amely már jóakarattal is unalomig ismert autós körökben. Ez az „autóriasztók” új hajtása a dashboard kamera.

Waylens Secure 360 Automotive Security Camera

A dashboard, vagy műszerfal kamera a gépjárművek „fekete doboza” a repülőgépek fekete dobozaihoz hasonlóan arra rendeltetett, hogy az utazás és a parkolás minden pillanatáról képes legyen video lenyomatot szolgáltatni. Ezek a video streamek viták esetén, az érvényes jogi kereteken belül objektív bizonyítékul szolgálhatnak az üzemeltető mellett – vagy ellen.

Lássuk a medvét, mivel tud többet a Waylens Secure mint elődei?

  • Először is, Ő nem csak kamera, hanem egy egyedi GPS-szel, radarral és 3 tengelyes mozgásérzékelővel felszerelt, a „felhővel” kommunikáló smart hub.
  • Ezt eddig még egy okos telefon is tudja. De ha már kamera, akkor fajtájában egyedülálló, mind a négy ablakon kilátó, 360°-os élő és rögzített panorámaképet szolgáltató egység.
  • Ha már rögzít, akkor a Waylens Cloud felhőben rögzít, a folyamatos 4G LTE kapcsolaton keresztül. És hogy miért? Hogy a felvételek megmaradjanak ellopás, elrejtés, rongálás esetén is. Hogy az eszköz supportja és legújabb frissítése mindig biztosítva legyen (video analitika pl. mozgásérzékelés arcfelismerés stb)
  • A kamera sohasem pihen… Saját áramforrása a kamerát, és a kisfogyasztású érzékelőket 360 óráig (15) napig is online tartja.
  • Biztonságod a tenyeredben van…  Az okos telefonon futó Waylens Secure applikáció rendszeresen értesít a rendkívüli eseményekről, a legújabb támogatásokról, hozzáférést biztosat az esemény videókhoz a Waylens Cloud-ből bármilyen helyről, többféle megtekintési mód közül választhatunk. Valamennyi helyről figyelemmel kísérhetjük a járművet, akár emlékeztetve az autó helyére, ha elfelejtenénk, hogy hol parkoltunk.
  • Ja és szép…

Rossz hír:

A végére már csak egy rossz hír maradt. A Waylens kickstart cég által nyújtott akciós támogatási lehetőségek elfogytak… Vehetjük meg listaáron.

Forrás: Waylens Secure360 with 4G – Automotive Security Camera

Fordította: Ecsedi Ákos