Moon a lebegő beltéri biztonsági kamera lakásokhoz

A Moon beltéri biztonsági kamera segítségével 360 fokban Full HD képminőségben nézhetjük át a szobát, a készülék képes automatikusan abba az irányba fordulni, amerről hangot hallott. A legmeglepőbb tulajdonsága viszont az, hogy lebeg.

Forrás: hvg.hu

Forrás: hvg.hu

A 1-Ring által fejlesztett Moon számos okos tulajdonságot képes felmutatni. Az eszköz amellett, hogy a lebegésnek köszönhetően 360 fokban forgatható, a beépített mikrofonok segítségével nemcsak veszi a hangot, de képes automatikusan abba az irányba fordulni, amerről az jött. Ráadásul egy hangszórót is szereltek bele, így akár beszélgetni is tudunk az eszközön keresztül. A kamera infravörös és Bluetooth-csatornán keresztül is tud kommunikálni, emellett képes hőmérséklet, páratartalom, fény és szén-dioxid szint érzékelésre is.

A Moon 12 órányi HD adást képes rögzíteni és tárolni a belső tárhelyén, de a memória microSD-sloton keresztül legfeljebb 128 GB-tal bővíthető is. A 3000 mAh-s akkumulátornak köszönhetően 5 órán át képes egyhuzamban működni, feltölteni pedig USB-n keresztül lehet.

A készülék minden fontos észlelést továbbít a hozzá tartozó okostelefonos alkalmazáson keresztül a tulajdonosának, aki a Moon segítségével akár távolról is képes bekapcsolni a légkondicionálót vagy kikapcsolni a televíziót. Az ezekhez tartozó távirányítók jelét ugyanis képes “megtanulni” az eszköz, így szükség esetén elő tudja azt állítani.

A Moon indiegogós kampányában 45 ezer dollárnyi előrendelést terveztek, ez ötszörösen teljesült. vagyis több mint 8 millió forint összejött.

Forrás: hvg.hu

Kapcsolódó cikkek: