Gyors új utalási alternatívák az OTP Simple-nél

Új, gyors fizetési módokat aktivál az OTP Simple a hálózatán. A lassan több, mint egy éve elérhető azonnali utalási rendszerre épülő rendszerek kezdenek beszivárogni a mindennapokba.

Forrás: OTP

Forrás: OTP

QR kód, deep linkes fizetés

Az OTP Simple most bejelentette, hogy a banki appból indított utalások mellett más módokon is el lehet érni az azonnali utalást. A Simple a QR-kódos és deep linkes fizetést is lehetővé teszi, ami annyit jelent, hogy ha a fizetési felületen felbukkanó kódot olvassuk le, vagy egy speciálisan megformált linket követve azonosítjuk magukat, akkor is gyorsan jut el a pénz a partnerünkhöz. A vásárlókat egy új, úgynevezett fizetési előválasztó oldal fogadja, ahol választhatnak a már szinte hagyományos bankkártyás, illetve a fenti és a netbank alapú Instant transzfer lehetőségek közül.

A módszer gyorsabb, mint az ugyanitt választható hagyományos bankkártyás fizetés. És, bár más árszabása van – az utalás költségeit az ügyfelek szokták állni – még így is megérheti a vásárlóknak. Például azért, mert nem kell várni arra, hogy a netbank teljesítettnek jelölje a tranzakciót.

Az elmúlt egy év nagyban előmozdította a digitális átállást, hiszen olyan kihívásokkal szembesített, amikkel addig sosem kellett szembenézzünk. Tavaly elérhetővé vált a magyar lakosság számára az azonnali fizetési rendszer, amit az MNB 2020. március 2-tól vezetett be Magyarországon. Az új technológia segítségével kényelmesen és gyorsan utalhatunk – csupán néhány tranzakciós azonosító segítségével – a bankszámlák között.

Az új fizetési lehetőség jelentős előnyt jelenthet a kereskedőknek, ugyanis a bankkártya-elfogadáshoz képest az instant transzfer típusú tranzakciók esetén kedvezőbb a tranzakciók összegére felszámított jutalék mértéke. Emellett az adminisztráció is gördülékenyebb: a jelenleg elterjedt átutalási megoldásokkal ellentétben nincs szükség a beérkező utalások manuális feldolgozására, hiszen ezt a feladatot a SimplePay rendszere végzi el a kereskedő helyett. Ráadásul a szolgáltatás teljes mértékben illeszkedik a jelenlegi elfogadási folyamatokba, így a SimplePay partnerek rájuk háruló fejlesztési feladat nélkül igénybe vehetik az Instant transzfer adta előnyöket.

Forrás: fintechradar, napi.hu

Hozzászólások