A Securitas 5 országban szerzi meg a Stanley elektronikus biztonsági üzletágát

A Securitas felvásárolja a Stanley Security elektronikus biztonsági üzletágait Németországban, Portugáliában, Svájcban, Szingapúrban és Indiában – nyilatkozta Magnus Ahlqvist, a Securitas elnök-vezérigazgatója. A felvásárlás összhangban van a Securitas azon törekvésével, hogy megduplázza a biztonsági megoldások és elektronikus biztonsági üzletága méretét és képességeit. A vételár becsült értéke 64 MUSD (563 MSEK).

A felvásárolni kívánt egységek integrált elektronikus biztonsági ajánlatot nyújtanak ügyfeleiknek – a tervezéstől a telepítésig és a karbantartástól a riasztás felügyeletig – a fejlett biztonsági megoldások teljes portfóliója keretében ( beléptetés, behatolás, videó, tűz és integrált rendszerek). A Stanley Security elektronikus üzletágának öt országban kb. 580 magasan képzett alkalmazottja van 20 fióktelepen, amelyekből 11 Németországban található.

Az üzletág két riasztásfigyelő központot is működtet, egyet Németországban és egyet Portugáliában. Az üzletág össz. értékesítése a tavalyi évben 85 millió MUSD-t (748 MSEK) volt, főként a telepítési értékesítésből, az ismétlődő havi bevételekből és a karbantartási szolgáltatásokból.

Az akvizícióval kapcsolatos költségek várhatóan 60 MSEK lesznek, ebből néhány tételt 2020-ban, de a nagyobb nagyságrendet főleg 2021-ben kell elszámolni.

Forrás: SourceSecurity.com

Forrás: SourceSecurity.com

Forrás: securityworldmarket.com

Hozzászólások