Adaptív aktív zajszűrés a vezeték nélküli fülhallgatóknál

Egyre szélesebb körben használjuk munka közben a vezeték nélküli fülhallgatókat, amelyek minőségével kényelmével kapcsolatban egyre igényesebb elvárásaink vannak. Adaptív aktív zajszűrési funkcióval érné el a Qualcomm, hogy a kevésbé kényelmetlen fülhallgatók is jobb hangminőséget biztosítsanak.

Forrás: Nextpit

Forrás: Nextpit

A Qualcomm szerint a vezeték nélküli fülhallgatók piacán az emberek aktív zajszűrést és kiemelkedő viselési komfortot várnak el. A gond az, hogy az előbbi csak akkor lehetséges, ha a fület lezáró, mélyen a fülbe helyezett kialakítású terméket választunk – az pedig kicsit sem kényelmes. A nyitottabb, kényelmes modellek viszont beengedik a környezeti zajt.

A problémák kezelésére a Qualcomm megoldása az adaptív aktív zajszűrés. Ez egy funkciófrissítés keretében lesz elérhető a gyártó prémium chipjét használó fejhallgatókra.

Zökkenőmentes felhasználói élmény: Qualcomm Adaptive ANC

A Qualcomm Adaptive ANC célja, hogy a lehető legzökkenőmentesebbé tegye a felhasználói élményt attól a pillanattól kezdve, amikor a felhasználó kiveszi a füldugókat a dobozból és nem kell fitt tesztet, önkalibrálást vagy többféle fülcsúcs próbát elvégezni. A technológiát úgy tervezték, hogy gyakorlatilag minden üzemmódban működik, amikor a felhasználó egyik üzemmódból a másikba vált. Lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy átváltson a hívás fogadásáról, a zenehallgatásról, a digitális asszisztens használatáról a beszédre, az ANC megszakítása nélkül. A Qualcomm Adaptive ANC támogatja a környezeti feltételekhez való automatikus alkalmazkodást azáltal, hogy lecsökkenti az ANC erősségét a csendes helyiségeknél, vagy fordítva felemeli a zajosabb környezet esetén.

Forrás: origo.hu, qualcomm.com

Hozzászólások