Sodar: a biztonságos 2 méteres kör a mobillal!

Sokat segíthet a koronavírus-fertőzés elkerülésében, ha tartjuk egymás között a távolságot. És bár ennek nagyságáról megoszlanak a vélemények, azért a 1,5-2 métert általában elégségesnek tartják. A Google új, AR, azaz kiterjesztett valóság alkalmazása, a Sodar abban segít, hogy egyszerű legyen ezt tartani.

Sodar biztonságos zóna

A legjobb az egészben, hogy a Sodar használatához nem kell meglátogatni a Google Play áruházat, elég felkeresni a weboldalát, és a telefon böngészőjéből használni. Ha a felhasználó kilép a házból, és a telefon kameráját a föld felé irányítja, máris látja maga körül a kétméter sugarú kört, azaz a „biztonságos zónát”.

Az újdonságot azonban nem használhatja mindenki, így például az iOS-esek eleve ki vannak zárva, és állítólag még néhány androidos készülék sem tudja kamatoztatni. Azért egy próbát mindenképpen érdemes tenni, különös tekintettel arra, hogy semmit sem kell letölteni. Első lépésben meg kell nyitni a Google Chrome-ban a Sodar weboldalát, majd rányomni az Enter AR lehetőségre. Ezután a már említett módon a föld felé kell irányítani a kamerát, ami mutatja is a kétméteres távolságot.

Forrás: hvg.hu

Hozzászólások