Rövid tippek az otthoni Wi-Fi gyorsításához

Home Office – és a szokásos terhelés többszöröse mellett dolgoznak az otthoni eszközeink és persze a routerünk is. Hogyan segíthetjük a megbízható gyors működést.

Forrás: computerworld

Forrás: computerworld

Ha nincs lehetőségünk egy gyorsabb router vásárlására, ki-be kapcsolással bizonyos időközönként indítsuk újra az eszközt. Ellenőrizzük továbbá, hogy a legfrissebb firmware változatot használja-e, a legújabb szoftver a gyártó weboldaláról tölthető le. A legtöbb firmware frissítés telepítése nem különösebben nehéz művelet, kövessük a gyártó utasításait.

Problémát okozhat, ha a routert a ház távoli sarkában helyezzük el, mert így a jelek nem megfelelő erősségben jutnak el az otthon többi részébe. A router ideális helye valahol a ház középpontjában van, ha tehetjük, egy hosszabb telefonkábel segítségével próbáljuk meg egy központi helyre átpozícionálni a berendezést.

A routert helyezzük egy asztalra vagy polcra, lehetőleg minél magasabbra, és más elektronikai berendezéstől távol. Így biztosíthatjuk a leginkább, hogy jele a kívánt erősségben eljusson a lakás minden pontjára.

Forrás: computerworld.hu

Hozzászólások