Masco: Visonic vezeték nélküli behatolásjelző rendszerek

Visonic vezeték nélküli behatolásjelző rendszerek

 1973-ban alapították a közel-keleti székhelyű Visonic-ot. Az azóta eltelt 40 év alatt világszerte méltán elismert biztonságtechnikai, azon belül is a vezeték nélküli behatolásjelző rendszerekre fókuszáló, fejlesztő és gyártó céggé vált.

 

A Visonic hosszú időre visszatekintő tapasztalatainak köszönhetően rendkívül kifinomult és a mai kor igényeinek minden szempontból megfelelő biztonságtechnikai eszközöket kínál, amelyek természetesen az európai szabványok előírásait is kielégítik.

Vezeték nélkül

A mindennapokban tapasztaltak alapján megfigyelhető a vezeték nélküli riasztórendszerek iránti fokozódó, több okkal is megmagyarázható igény. Talán az egyik legnyomósabb érv a vezeték nélküli rendszerek mellett az egyre dráguló munkaköltségek csökkentésére irányuló törekvés. Más szavakkal megfogalmazva, nincs kábel, ennélfogva nincs kábelezési munka. Közhelyesen fogalmazva az idő pénz. Más oldalról nézve sok esetben egy már kész épületben, objektumban van szükség valamilyen biztonságtechnikai rendszer kialakítására. Természetesen a szépen felújított lakás, ház tulajdonosa attól ódzkodik a legjobban, hogy a fáradságos munkával rendbetett otthonát mesteremberek ismételten feldúlják. Persze objektív okok is közrejátszhatnak a vezeték nélküli megoldások melletti döntésben, mint például hogy nincs lehetőség kábeles jelzőhálózat kialakítására, ilyenek lehetnek a műemlék épületek.
Ezekben az esetekben lehet nagyon jó döntés a Visonic vezeték nélküli rendszereinek alkalmazása.

Masco: Visonic vezeték nélküli behatolásjelző rendszerek

Az alapváltozat

A PowerMaxExpress riasztószettre alapozva rendkívül rugalmas lehetőség van az igényeknek leginkább megfelelő biztonsági rendszer kialakítására. A szettben található riasztóközpont a ma már szabványként elfogadott 868 MHz frekvencián kommunikál a kiegészítőkkel, természetesen ugrókódos átvitelt alkalmazva.
A szett továbbá tartalmaz

 • egy vezeték nélküli mágneses nyitásérzékelőt,
 • egy vezeték nélküli PIR-t és
 • egy mindennapos használatot megkönnyítő távvezérlőt is.

 

Amint látszik, ez a megoldás már önmagában kielégítheti egy kisméretű objektum igényeit.

Kiegészítők

Azonban furcsa lenne, ha ez az ismertető itt véget is érne. A kiegészítők rendkívül széles kínálata, illetve a vezérlőközpont képességei maximálisan 28 vezeték nélküli és egy vezetékes zóna kialakítását teszik lehetővé.
Az érzékelők kínálata magában foglalja

 • a nyílászárók védelmére alkalmas, többféle kialakítású mágneses nyitásérzékelőket,
 • a mozgás detektáslásra képes bel- és kültéri PIR-érzékelőket,
 • akár kisállatvédemi opcióval is.

Az illetéktelen behatolás érzékelésére képes eszközökön kívül továbbá megtalálhatjuk a szintén vagyon- és személyvédelmet szolgáló szén-monoxid-, füst-, hő-, gáz- és vízkiömlés érzékelőket is.

Masco: Visonic vezeték nélküli behatolásjelző rendszerek

Kezelők

A felhasználók és aVision PowerMaxExpress riasztó rendszer közötti kapcsolatot alapvetően a központon található billentyűzet és LCD-kezelő biztosítja, de a kialakított rendszer akár vezeték nélküli kezelőkkel is bővíthető. Így a központi egységet akár az illetéktelen hozzáféréstől jól védett helyre is fel lehet szerelni.

Hang- és fényjelzők

A behatolásjelző rendszer nem lehet teljes a jelzőeszközök nélkül. Erre a célra többféle, a központi egységgel kétirányú rádióskapcsolatban álló hang- és fényjelző eszköz közül lehet választani. Ez lehet akár hálózati tápegységgel rendelkező, de akár mindenféle kábelezést nélkülöző teljesen telepes táplálású változat is.

Mesterszint

Aki ennél komolyabb szintű védelmet biztosító vezeték nélküli megoldást szeretne, annak a PowerMaster központra épülő behatolásjelző rendszert érdemes választania. A magasabb biztonsági szintet az alkalmazott PowerG technológia biztosítja, amely segítségével a vezérlőpanel és annak kiegészítői kétirányú rádiós kapcsolatot tartanak fenn. Ennek lényege, hogy az érzékelők a rendszer élesített vagy hatástalanított állapotától függően az érzékelők működési módja aktív, illetve passzív állapot között átváltható, ezzel az azok működését biztosító telepek élettartama nagyjából kétszeresére nyújtható meg. A PowerMaster rendszer kiépítéséhez a kiegészítők közül az előzővel megegyező széles választékból szemezgethetünk. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy az eltérő vezeték nélküli kommunikációs eljárás alkalmazása más termékjelölést hoz magával.
Egy szó, mint száz, ha vezeték nélküli riasztórendszerben gondolkodik, akkor semmiféleképpen se hagyja figyelmen kívül a Visonic által nyújtott megoldásokat.

Forrás: MASCO Kft. 

 

 

Az év behatolásjelzője az IFSEC-en a Powermaster-30 G2

Az év behatolásjelzője az IFSEC-en

Az IFSEC-en az év behatolásjelzője a Visonic Powermaster-30 G2 lett. A vezeték nélküli rendszer megfelel a mai igényeknek és a holnap kihívásainak is, állítja a gyártó.

Nagy, összetett alkalmazásokban használható a Powermaster-30 G2 professzionális vezeték nélküli biztonsági és felügyeleti rendszer. A Visonic a szabadalmaztatott vezeték nélküli technológiáját, a PowerG-t használja a riasztórendszerekben. Ebben számos területen bevált, fejlett vezeték nélküli technológiákat egyesít: a mobil alkalmazásokat és a Bluetooth-t, valamint a megbízható AES titkosítási módszert (Advanced Encryption Standard – a wifi által alkalmazott erős titkosítási szabvány).
A PowerG-vel működő behatolásjelő-rendszerek számos előnyt nyújtanak a biztonsági szakemberek számára:

 • Megbízhatósága megközelíti a vezetékes rendszerekét.
 • Óvja a környezetet, mert energiatakarékos megoldás.
 • Alkalmas kis és nagy rendszerek kiépítésére, valamint könnyen bővíthető az igényeknek megfelelően.
 • Mivel gyorsan és egyszerűen telepíthető, ezzel időt és pénzt lehet meg takarítani.

 

Az év behatolásjelzője az IFSEC-en a Powermaster-30 G2

Powermaster-30 G2 jellemzői:

 • több mint 120 vezeték nélküli eszköz csatlakoztatható hozzá, akár 64 zóna, 32 kezelő, 32 távadó, 8 sziréna, 4 átjátszó
 • 48 felhasználói kód definiálható
 • támogatja a partíciók kialakítását
 • akár 2 vezetékes zóna, 1 vezetékes sziréna és 1 programozható kimenet
 • beépített PSTN kommunikátor
 • opcionálisan rendelhető GSM/GPRS- és ADSL-modulok
 • 1000 naplóbejegyzést tárol
 • opcionálisan proximity olvasó csatlakoztató hozzá
 • távoli elérésű hangdoboz
 • PowerG perifériák kapcsolhatók minden alkalmazáshoz
 • nagy teljesítmény és megfizethető ár

Forrás: Visonic

 

English
PowerMaster-30 G2
PowerG Professional Wireless Intrusion Alarm System
 
PowerMaster-30 G2 is a professional wireless security, safety and control system. Suitable for advanced applications and heavy duty operation, it has a superior range, prolonged battery life and unmatched wireless robustness. Moreover, it provides outstanding wireless functionality with all peripherals.
PowerMaster-30 G2 fully answers the most demanding requirements facing the security industry today, as well as the challenges of tomorrow.
From its earliest days, Visonic has pushed the boundaries of innovation to develop new technologies and products that solve real challenges in security.

Breakthrough Wireless Intrusion Alarm Technology
PowerG is Visonic’s patent-pending, revolutionary wireless technology for intrusion alarm systems. PowerG introduces a new era in the alarm systems industry, literally redefining wireless intrusion security and reliability. It fully answers the most demanding needs and requirements facing the security industry today, as well as the challenges of tomorrow.
With PowerG-enabled intrusion alarm systems, security professionals and central stations can:
Provide wireless alarm systems with strength and reliability close to wired systems
Support their environment with a green, energy-saving solution
Expand their business to include large premises and new applications
Save money and time with fast and easy installations

PowerG combines several field-proven, advanced wireless technologies, like those used in cellular networks and Bluetooth, with the highly reliable AES encryption method. The greatest innovation in PowerG is having these technologies operate on non-rechargeable batteries while still keeping all devices connected and online. When used in residential or commercial security alarm systems, this combination of technologies delivers the unmatched reliability, robustness and transmission range we have come to expect from modern wireless applications – this time on batteries. In addition, PowerG provides numerous advantages for professional installers, central monitoring stations and end-users alike.
 
PowerMaster-30 G2 Features:
Unmatched affordability and performance
Accommodates over 120 wireless devices: up to 64 zones, 32 keypads, 32 keyfobs, 8 sirens, 4 repeaters
48 user codes
Supports partitions
Up to 2 wired zones, 1 wired siren and 1programmable output
Built-in PSTN dialer
Optional GSM/GPRS and ADSL internal modules
Stores 1000 log entries
Optional proximity reader
Remote voice box
Extensive range of PowerG peripherals for every application

Lap teteje