Új Axis hálózati kamera – 360°-os nézet, egykattintásos PTZ vezérlés!

Az új AXIS Q6000-E egy innovatív, kültéri hálózati kamera, amely 360°-os áttekintő nézetet biztosít négy db 2 megapixeles kamera fejjel. Az eszköz integrálható bármilyen AXIS Q60-E sorozatú kamerával, így ezzel az egyedülálló megfigyelési megoldással egyetlen kattintással, akár a kép legapróbb részletébe is belezoomolhatunk.

Optikai zoomolás egyetlen kattintással

A kezelő egyetlen kattintással végezhet el optikai zoomolást egy adott képrészlet kinagyítása érdekében. Ezzel egy időben viszont továbbra is alkalmas akár. 4 focipályányi terület (kb. 20.000 m2) folyamatos szemmel tartására is. Ezzel a különleges képességgel kiválóan használható városi térfigyelő feladatok ellátására, nagyobb nyílt területek, közösségi terek, parkolók de akár bevásárló központok megfigyelésére.

A termék új távlatokat nyit a megfigyelés területén és olyan általános problémára ad megoldást, amivel városi térfigyelés során is sokszor szembesülünk. Gyakran van szükség ugyanis egy időben  a PTZ kamerák nyújtotta képrészletekre, de a megfigyelni kívánt terület teljes átlátására is.

Egy időben nézhető a teljes kép és a kinagyított részlet

Ha bármilyen képrészletre kattintunk egyetlen kattintással az AXIS Q6000-E által szolgáltatott képben, akkor ez élesíti az AXIS Q60-E kamerát és ránagyíthatunk az érdekes képrészletre.

20150122 kep2

Két képernyő használatával az egyiken az AXIS Q6000-E 360°-os teljes nézetet, a másikon pedig az AXIS Q60-E kinagyított képrészletét figyelhetjük meg, így egy időben nézhetjük a teljes és a kinagyított képet. Az AXIS Q6000-E többszörös, párhuzamos egyedileg beállítható videofolyamokat továbbít H.264 tömörítéssel, amivel egyszerűen optimalizálhatjuk a sávszélességet és a tárolási kapacitást képminőségbeli megalkuvás nélkül.

Az AXIS Q60-E sorozat bármelyik tagja egyszerűen és gyorsan beszerelhető az AXIS Q6000-E kamerába. Ezáltal a meglévő AXIS Q60-E installációkat könnyen tudjuk tovább bővíteni. Kattintson ide a kamerát bemutató rövid videó megtekintéséért: http://youtu.be/7Dgyy1WjkA0

Nincs szükség semmilyen tartó konzolra, vagy egyéb eszközre, hiszen az új kamera a másik konzolját, hálózati kábelét használja. Tápellátását is a PoE+-on keresztül oldhatjuk meg. Használatukkal a telepítés idejét és költségét egyaránt csökkenthetjük.

A kamera kapható az Aspectis Kft.-nél.

kapcsolódó cikkek:

Vadonatúj fix dóm termékcsalád a legmodernebb tudással felvértezve – AXIS Q35

Már kapható az Axis első 4K felbontású hálózati kamerája

Hatalmas tudás egyetlen kamerában – AXIS Q1615/-E

Vélemény, hozzászólás?