Új szereplő a SMART HOME termékpalettán! – Megérkezett a Grenton lakásautomatizálás

Aki figyelemmel kíséri a hazai biztonságtechnikai piac viszonyainak alakulását, jól láthatja, hogy a hangsúly fokozatosan tolódik a „szimpla” biztonsági rendszerek felől az integrált megoldások irányába. Ez az igény a mozgatórugója az okos otthonok egyre szélesebb körben történő elterjedésének. Ezt a tendenciát a Power biztonságtechnika is mikor úgy döntött, felveszi a termékpalettájára a hazánkban először bemutatkozó Grenton cég termékeit.

Forrás: POWER Biztonságtechnikai Kft.

Forrás: POWER Biztonságtechnikai Kft.

A Grenton cég székhelye a lengyelországi Krakkó városában található, mely régió a lengyel informatikai ipar fellegvára. A Grenton termékeinek 99 százalékát lengyelországi beszállítóktól származó, hazai alapanyagokból állítja elő, valamint a fejlesztés és a gyártás is egyaránt itt zajlik. Minden egy kézben összpontosul, így a termékek minősége is folyamatos kontroll alatt áll.

A cég stratégiája: a megfizethető árú, de rugalmasan bővíthető intelligens otthon rendszerekre összpontosítanak, hogy kisebb lakások esetében is elérhető legyen az okosotthonok által biztosított kényelem csakúgy, mint nagyobb családi házak, irodaházak vagy akár gyárak esetében.

A Grenton termékpalettája jól áttekinthető, kínálatában nagyságrendileg 25 modul található, melyek között vezetékes és vezeték nélküli változatok egyaránt fellelhetők. A rendszer „lelke” az úgynevezett CLU modul, mely egy hibrid vezérlőközpontként funkcionál, ami azt jelenti, hogy egyetlen eszközben összpontosul a vezetékes és vezeték nélküli kommunikáció.

Forrás: POWER Biztonságtechnikai Kft.

Forrás: POWER Biztonságtechnikai Kft.

Az említett központi modulon kívül megtalálhatók a kínálatban különféle ki- és bementi modulok, melyek digitális és analóg mennyiségek feldolgozására képesek. Ezek közül is kiemelkedik az extrém nagy 16 A csatornánkénti terhelhetőséggel rendelkező DIN sínre szerelhető relé modul.

Emellett a RGB LED vezérléssel hangulatvilágítást alakíthatunk ki, Dimmer modullal pedig nem csupán egyszerű fényerő szabályozást állíthatunk be, hanem a rendszer többi elemével együttműködve a természetes fény hatását is előidézhetjük otthonunkban a fényerő dinamikus állapotváltozásával. Ennek köszönhetően éjszakai környezetben sem leszünk kitéve nagymértékű fényterhelésnek. Mindezzel a dinamikus állítással továbbá rengeteg energiát is megspórolhatunk a mindennapokban.

A Gate HTTP modulnak köszönhetően külső webhely adatokat hívhatunk meg, vagy akár egyszerűen vezérelhetjük multimédiás eszközeinket, melynek következtében egyetlen felületen kezelhetjük okos eszközeinket és indíthatjuk előre bekonfigurált szcenáriónkat. Például a TV bekapcsolásával egy ütemben a redőnyök lezárnak, a lámpa fénye negyed értékre csökken és a LED világítás a mennyezeten bekapcsol. Ezek létrehozásához ráadásul csekély idő alatt megvalósítható, köszönhetően a grafikus megjelenítésnek, ahol folyamatábra segítségével írhatjuk meg a programokat.

A felhasználói élményhez hozzájárul egy ingyenes mobil applikáció, mellyel egyszerűen vezérelhetjük moduljainkat akár otthonunkban, akár távolról. Az applikáció a programozó szoftveren keresztül könnyedén egyénre szabható, így a felhasználónak már csak az applikációt kell telepítenie a telefonra, és egy QR kód leolvasását követően máris a saját egyedi rendszerét érheti el.

Forrás: POWER Biztonságtechnikai Kft.

Forrás: POWER Biztonságtechnikai Kft.

Elérhetők továbbá érintőgombos kezelőpanelek is, melyek közül kitűnik a 4 érintőgombbal és OLED kijelzővel szerelt SMART panel. A SMART panel beépített közeledésérzékelővel van szerelve, így kijelzője csak abban az esetben kapcsol be, ha valaki megközelíti az eszközt. Érintőgombjai egyenként 4 funkcióval bírnak, ahol az eszköz megkülönbözteti a rövid érintést, a hosszú érintést, a hosszan nyomva tartást és a dupla érintést. Ezen felül a kijelző egyedülálló gesztusvezérléssel is kezelhető, ahol lehetőségünk van oldal irányban 4 lap között váltani, vagy fel/le mozdulattal értékeket állítani. Ennek köszönhetően akár 64 funkciót is vezérelhetünk egyetlen felületről. A kezelőpanelek mindegyike rendelkezik továbbá beépített hőmérséklet és fény érzékelővel, így akár minden területen egyedi értékeket mérhetünk és dolgozhatunk fel.

A Grenton lakásautomatizálási rendszerek telepítése és programozása gyorsan elsajátítható, mindemellett a termékkel kapcsolatos tréningek szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni, ezért a POWER Biztonságtechnikai Kft. ezeket a képzéseket szervezett formában – de akár egyénileg is – folyamatosan biztosítja ügyfelei számára.

A POWER Biztonságtechnikai Kft. a Grenton termékek magyarországi képviselője.

További információk: powerbizt.hu