Piacnövekedés várható a belépés szabályozás területén

Az IHS Technology szerint az elkövetkező években jelentős fejlődés lesz tapasztalható a belépés szabályozási piacon belül, ugyanis az egyre bővülő igények megjelenése új, más területeken már alkalmazott technológiák integrálását teszi szükségessé.

Az IHS Technology szerint a belépés szabályozási ágazat rövid- és középtávon ugrásszerű változásokat fog tapasztalni.  A történetét tekintve (például a videokamerás megfigyelőrendszerekéhez képest) lassú mozgású belépés szabályozási piac az elmúlt években egyre több újonnan bekapcsolódó cég megjelenését tapasztalhatta, valamint számos végfelhasználói igény is felmerült, így folytatni kell az olyan új technológiák felhasználását, fejlesztését is, mint amilyenek a vezeték nélküli elektromos zárak.

Az IHS arra számít, hogy az elektronikus belépés szabályozás piaci mérete 2014-ben a 3,5 milliárd dollárt is meg fogja haladni, ami az amerikai piac növekedésének és a fejlődésben lévő területek (Közép-Kelet, Afrika) növekvő igényeinek egyaránt köszönhető.

Az IHS szerint a nyílt szabványok 2014-ben még inkább alakot öltenek majd a belépés szabályozási ágazatban. A legtöbb szolgáltató, mielőtt befektetne a kutatásba és a fejlesztésbe, megvárja, hogyan fogja az ágazat beépíteni és megvalósítani ezeket a szabványokat. Sok egyéb irány, például az NFC, nagy érdeklődésnek örvend, ám ezeknek a technológiáknak az ágazatban való alkalmazása a várokozásokkal ellentétben még nem eléggé kiterjedt.


A hardverek területén a legnagyobb fejlődést az elektronikus zárak generálják, melyek már lehetnek hálózaton kívüli önálló egységek és vezeték nélküli, hálózati változatok is. Amint a végfelhasználók bízni kezdenek az új technológiákban és jobban megértik azokat, a vezeték nélküli irányzat várhatóan erős növekedésnek indul. A kezdeti időszakhoz képest az IT ágazat jelentősen összetettebbé vált, így még inkább meg fogja határozni az üzembe helyezés folyamatát a belépés szabályozás területén is.

Az IHS szerint az NFC-t még nem sikerült bevezetni belépés szabályozás területén, és néhány gyártó más opciókat kezdett számításba venni, például a Bluetooth Low Energy-t (BLE). Vélhetően az IP-eszközök ennél is több változáson mennek majd keresztül, a távoli irányíthatóság lehetőségeinek kiszélesítése és az üzembe helyezés költségeinek csökkentése mellett.

Igazán izgalmas időszak következik a beléptetés szabályozási ágazatban. Sokan mérlegelik, hogyan lehetne eredményesen hasznosítani a gyorsabban növekvő területek fejlesztéseit a belépés szabályozásban, és ez a folyamat végül egyre inkább problémamentes integrációk megjelenéséhez vezet majd.

Forrás: IHS Technology

Kapcsolódó cikkek:

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 3. rész – beléptetés

Előretört az IP-technológia a gyorskapukban is

IP-alapú beléptetőrendszer

Vélemény, hozzászólás?