IP-alapú beléptetőrendszer

Megjelent az első nyílt, nem védett IP-alapú hálózati ajtóvezérlő a biztonsági piacon. Az Axis A1001 hálózati ajtóvezérlő kapocs a beléptetőrendszerek és az IP-alapú megfigyelőrendszerek között.

„Mivel szoros kapcsolat van a beléptetőrendszerek és a megfigyelőrendszerek között, természetes lépés volt a fejlesztőink részéről, hogy új, hálózati ajtóvezérlővel jelenjenek meg a beléptetőrendszerek piacán. Az IP-technológiában szerzett szakértelmünket most a beléptetés területén kívánjuk felhasználni, mert a beléptető piac készen áll arra, hogy IP-technológiára váltáson” – tájékoztatott Ray Mauritsson, az Axis Communications elnök-vezérigazgatója.

 

 

 

IP-alapú beléptetőrendszer: Axis A1001 hálózati ajtóvezérlő

Az Axis A1001 az első nyílt, nem védett IP-alapú hálózati ajtóvezérlő a piacon. Így két megoldás platformja is lehet.

  • Az Axis Entry Manager (az Axis A1001-be beépített szoftverrel) felhasználásra kész megoldás kis- és közepes méretű rendszerekhez, például 10 vezérelt ajtóval és egyszerű beléptetési követelményekkel rendelkező irodákba, üzemekbe, üzletekbe.
  • Nagyvállalati rendszerekben az Axis A1001 nyílt programozási felülete lehetővé teszi, hogy az Axis ADP (Application Development Partners) partnerek a megrendelői igényeknek megfelelően testre szabják a rendszereket. Kezdetben az Axis ADP partnerei az Aimetis, a Genetec, az Imron, a Milestone Systems, a Next Level Security Systems és az OnSSI biztosítják a fejlett beléptetési funkciókat és az integrációt a videomegfigyelő rendszerekkel.

 

IP-alapú beléptetőrendszer: Axis A1001 hálózati ajtóvezérlő

Először az USA-ban

Az Axis 2013. utolsó negyedévében először az Amerikai Egyesült Államokban kezdi meg az A1001 hálózati ajtóvezérlő értékesítését. A hálózati videotechnológia korán teret nyert az Egyesült Államokban, és hatalmas a beléptetőrendszerek piaca az országban. A beléptetőrendszerek globális piacának mérete 2012-ben 3 milliárd USD volt, amely az IHS piackutató (korábban IMS Resourche, IHS CCTV and Surveillance Equipment – World – 2013) előrejelzése alapján – évi 7 százalékos növekedéssel számolva – 2017-re 4,2 milliárd USD-ra nő.

IP-alapú beléptetőrendszer: Axis A1001 hálózati ajtóvezérlő

Az Axis A1001 hálózati ajtóvezérlő további tulajdonságai:

  • Nyílt architektúrája lehetővé teszi a videomegfigyelő, behatolásjelző és egyéb rendszerek könnyű integrációját.
  • PoE táplálása feleslegessé teszi külön tápellátást biztosító kábelek kiépítését.
  • A kártyabirtokosok adatait, valamint a rendszerbeállításokat automatikusan tárolja és a vezérlők között szinkronizálja. Az eszközök a rendszer bármelyik számítógépéről menedzselhetők.
  • Lehetővé teszi az „egy ajtó egy vezérlő” kialakítást, így biztosítva a fix ajtónkénti árat. Teljesen skálázható, feleslegessé téve a hagyományos 4, 8, 16 és 32 ajtós központi vezérlőket.
  • Támogatja a legtöbb olvasóprotokollt és olvasótípust, szabványos IT- és biztonsági eszközöket, például elektromos zárakat, nyitásérzékelőket.
  • A telepítési varázsló, valamint a színkódolt csatlakozók megkönnyítik a telepítést, és a hibátlan bekötés ellenőrzését.
  • Az API teljesíti az ONVIF Profile C előírásait, így lehetővé teszi a kliensek, a beléptető- és a hálózati videomegfigyelő-rendszer elemeinek együttműködését.

 

IP-alapú beléptetőrendszer: Axis A1001 hálózati ajtóvezérlő
Videó Axis A1001 hálózati ajtóvezérlő telepítéséről

Forrás: Axis

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?