CT technológia az utasellenőrző pontokon – a A HI-SCAN 6040 CTiX csomagröntgen

A HI-SCAN 6040 CTiX a Smiths Heimann első olyan biztonsági röntgenberendezése, amely a CT (computer tomográfia) technológiát alkalmazza az utasellenőrző pontokon. A számítógépes rétegvizsgálat módszere hatékonyabbá teszi a kézipoggyászokban elrejtett robbanóanyagok és eszközök felkutatását, emellett növeli a biztonsági röntgenrendszerek működési hatékonyságát is.
CT technológia az utasellenőrző pontokon - a A HI-SCAN 6040 CTiX csomagröntgen Forrás: Smiths Heimann
Úgy emeli magasabb szintre a biztonsági átvizsgálást és ellenőrzést, hogy a felhasználók elégedettsége, az átvizsgáltak komfortérzete tovább javul. Az új technológia megfelel az ECAC, a TSA és más hatóságok elvárásainak is.

Hatékonyabb, komfortosabb ellenőrzés

A Smiths Heimann az új csomagröntgent alávetette a „Kézipoggyász Robbanóanyag Detektálási Rendszer EDS CB3” szabvány teszteljárásainak. Az EDS CB3 minősítésű rendszereknél már nincs szükség arra, hogy az elektromos berendezéseket vagy a palackozott folyadékokat az utasok kivegyék a kézitáskáikból, így a csomagátvizsgálás hatékonysága, sebessége és az eljárás kényelme egyszerre nőhet. Az utasélmény növelése mellett alkalmazói szempontból további előnyökkel is jár: stresszmentesebb, ugyanakkor hatékonyabb ellenőrzési folyamat, kevesebb csomagtálca használata, tehát kevesebb átvizsgálandó tétel utasonként. Mindemellett a nagy sebességű szállítószalag is jelentősen növeli az ellenőrzőpontok utas átbocsájtó képességét. A HI-SCAN 6040CTiX a Checkpoint.Evoplus Management Platformba integrálható, így a központosított képkiértékelés segítségével az utasellenőrző pont még gyorsabb kézipoggyász ellenőrzést, azaz magasabb utas áteresztő képességet biztosít.
A HI-SCAN 6040 CTiX várhatóan 2017 októberétől rendelhető, bővebb felvilágosítás és részletes technikai információ: www.zandz.hu

Forrás: Z and Z

Kapcsolódó cikkek:
Csúcsteljesítmény a sportpályán
Termelő üzemek védelme bombafenyegetéssel szemben
Csúcstechnológia a személyátvizsgálásban: ellenőrzés milliméteres hullámokkal