Újabb vizsgát kell tenniük a biztonsági őröknek

További képzésen kell részt venniük a biztonsági őröknek, és csak sikeres vizsga esetén dolgozhatnak ilyen típusú munkakörben június 1-je után. Az oktatás szervezett és önálló formában is elvégezhető volt, ugyanis a tananyag az interneten is megtalálható. Peterdiné Árvai Ilona, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara képzési vezetője szerint nagy szükség van továbbképzésekre.

Kiderült, hogy nem kevés biztonsági őrnek a napi rutinnal is gondjai akadnak, ezért kiemelten fontos a területen dolgozók folyamatos képzése. A szükséges tananyag elsajátítását követően tartott tanfolyamon kötelező volt megjelenni a vizsga előtt. Az aktuális vizsgán a részvetőknek elméleti és gyakorlati tudásukat is használniuk kellett.

Német Ferenc, a kamara elnöke, felhívta a figyelmet arra, hogy az állampolgárok jogos igényt támasztanak, mikor szakszerű és arányos intézkedést szeretnének a biztonsági őrök részéről, ráadásul mindezt csakis valóban indokolt esetben. Ma már nem kizárólag a biztonságért kell felelniük a vagyonőröknek, sok esetben információkat, segítséget és útbaigazítást is várnak tőlük. Ilyen komplex feladatkör hatékony ellátásához felkészült szakemberekre van szükség. Ahogy a kamara elnöke fogalmazott a biztonsági őrök munkavégzésével kapcsolatban: „Egyetlen hiba is jelentősen ronthatja az egész szakma megítélését.”

Kapcsolódó cikkek:

Miért fontos a kötelező képzés a személy- és vagyonőröknek?

Hol tart a személy- és vagyonőrök kötelező képzése?

A személy- és vagyonvédelemben leggyakrabban alkalmazott lőszerek

Összefoglaló a kötelező képzésről a személy- és vagyonőrök részére

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?