Ha ősz, akkor MikroTik gyakorlati Workshop

A 2020-as év őszén is tart gyakorlati oktatást a GeoVision Hungária Kft., melyre már most előre jelentkezhet. Belépő feltétel: TCP/IP hálózati ismeretek. Az alábbi időpontot és szakmai tematikákat ajánljuk figyelmébe: (tovább…)

Milesight Webinárium – Egyenesen a gyártótól

Június 4-én ingyenes Milesight Webináriumot tart ügyfelei részére a GeoVision Hungária Kft. A két órás előadást közvetlenül a Milesight gyár mérnöke tartja meg angol nyelven. Regisztrációt követően várják az érdeklődő kollégákat. (tovább…)

Kulcsszerepben a személyzet oktatása – Ingyenes e-learning modulok a Z&Z-től

A világjárvány kitűnő alkalom arra, hogy felfrissítsük a biztonsági rendszerekkel kapcsolatos tudásunkat és a személyzet oktatására fókuszáljunk. A tudás, a rutin és az elhivatottság a technológia fejlettségével egyenes arányban kell nőjön. Mindez ma már nélkülözhetetlen a dinamikus tempóban fejlődő technológiák megértéséhez, alkalmazásához. (tovább…)

A GeoVision tavaszi oktatásai

A GeoVision Hungária Kft. idén is tart partnereinek gyakorlati oktatásokat, melyekre várják a jelentkezéseket. A cég az alábbi időpontokat és szakmai tematikákat ajánlja az érdeklődők figyelmébe 2020 tavaszán. (tovább…)

Power oktatások 2020 február – március

A Power Biztonságtechnika új oktatássorozatot indít különböző témakörökben. Csatlakozzon ingyenes oktatásainkhoz, amelyeken részt vehet személyesen a 3. kerületi székhelyünkön, vagy meghallgathatja online, webinárium keretében is. (tovább…)

Power okatatások 2019 január – március

A Power Biztonságtechnika új oktatássorozatot indít különböző témakörökben. Csatlakozzon ingyenes oktatásainkhoz, amelyeken részt vehet személyesen a 3. kerületi székhelyünkön, vagy meghallgathatja online, webinárium keretében is. (tovább…)

Kamerás megfigyelő rendszerek adatvédelme konferencia.

A téma igencsak aktuális, már a Securinfo is foglalkozott a kérdéssel. Megkerülhetetlennek véljük, hogy úgy felhasználók, mint a telepítők és tulajdonosok tájékozottak legyenek az aktuális szabályozási kérdéseket érintően.  Ezt szem előtt tartva ajánljuk olvasóink figyelmébe az Infoszféra Kft. rendezvényét. (tovább…)

Tűzvédelmi szakvizsga távoktatási formában Forrás: tuzvedelmi kepzes.hu

Tűzvédelmi szakvizsga távoktatási formában

Az IP Cam Technologies Kft  örömmel értesíti az érdeklődő szakmai közönséget  arról, hogy új rendszerű, távoktatási formában indítja  tűzvédelmi szakvizsga képzéseit.  A Képzés – továbbképzés valamint vizsga a 45/2011.(XII.07.) BM rendelet alapján kerül lebonyolításra, a tűzvédelem technika számos területét érintően.  

(tovább…)

Felkészülve a túlélésre!

Közhely, de sajnos igaz: egyre veszélyesebb világban élünk és általánosságban a legkevésbé sem vagyunk felkészülve a kritikus helyzetek kezelésére. Cikkünkben egy gyakorlati képzési modellt mutatunk be, amely növeli a váratlan, életet és / vagy testi épséget veszélyeztető konfliktushelyzetek megoldásának hatékonyságát. (tovább…)

Forradalmi újdonságokkal indul a DSC Hungária idei roadshow sorozata

Forradalmi újdonságokkal indul a DSC Hungária idei roadshow sorozata

Érdemes jelentkezni: bemutatkozik az új DSC Power Neo termékcsalád és számtalan videósbeléptetős és tüzes újdonság a Roadshow három helyszínén: május 27-én Budapesten, június 3-án Zamárdiban és június 10-én Szegeden.

A mindig népszerű DSC szakmai napokra  már most kiemelkedő az érdeklődés és sok a jelentkező, a cég Számtalan szakmai újdonsággal készül.

 • Bemutatkozik az új, két-utas, hibrid (vezetékes és vezeték nélküli) forradalmian új megoldásokkal felvértezett DSC Power Neo sorozatot: eszközök, szoftverek, távdiagnosztika, applikáció, árstratégia, stb.
 • Megismerhetik az Avigilon adaptív videóanalitikai megoldásait
 • A Kantech Intevo integrált beléptetős-videós rendszert és számos más újdonságot.

Idén megújult struktúrában, még inkább telepítő partnereink igényeire szabva kerülnek megrendezésre a szakmai napok. Délelőtt rövid előadások, ebéd után pedig 5 standon praktikus workshopok, kis létszámú, termékközpontú beszélgetések, demók lesznek.

A RÉSZVÉTEL INGYENES, DE ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

PROGRAM:
9.00-10.00: A riasztók forradalma: Megérkezett az új DSC PowerSeries NEO – előadó: Polonyi Tibor
10.00-10.40: Tüzes megoldások minden objektum típusra – Cofem, Fireclass – előadó: Szita Attila
10.40-11.00: kávészünet
11.00-11.30: Avigilon adaptív analitikai megoldások – előadó: Tóth Bence
11.30-12.00: Dahua videós újdonságok, trendek – előadó: Kiss Ákos
12.00-12.20: Kantech IntevoA beléptető és az IP videó kapcsolata – előadó: Bruckner Sebestyén

12.20-13.20: EBÉDSZÜNET

13.15-15.45: workshopok 5 standon, 20 perces rotációval (demó, konzultáció, termékbemutató), köztük kávészünet

 • DSC Power NEO
 • Avigilon+Pelco IP videó rendszerek
 • Dahua IP videós stand
 • Cofem+Fireclass tűz- és CO rendszerek
 • Kantech beléptető

15.45-16.00: AJÁNDÉKSORSOLÁS a jelenlevők között.

Mindhárom roadshow helyszínen kisorsolásra kerül 1-1 iPAD
Jelentkezzen és ismerje meg az elsők között a DSC Hungária újdonságait!

Regisztráció Budapest >>>
Regisztráció Zamárdi >>>
Regisztráció Szeged >>>

kapcsolódó cikkek:

Meghívó – Dahua Nyílt Nap a DSC Hungáriánál

Avigilon Adaptív Videó Analitika a DSC forgalmazásában. Kiemelkedő elemzési technikák HD felbontáson

Éjszaka is színes a kép a D-Link új HD hálózati kamerájával

Biztonságtechnika & IT Konferencia 2014

samsung techwin 1 napos konferencia

Samsung Techwin 1 napos tanfolyam az Aspectis szervezésében

A Samsung IP rendszerek oktatást azoknak ajánljuk elsősorban, akik már részt vesznek, vagy részt vennének ilyen rendszerek telepítésében, szeretnének megismerkedni a cég termékeivel. Műszaki előkészítők, projekt mérnökök és pre-sales kollégáknak is ajánljuk a tanfolyamot ismereteik bővítése érdekében.

Szeretettel meghívunk legújabb oktatásunkra: Samsung IP video rendszerek

Tanfolyamsorozatunk következő állomása a Samsung IP video rendszerek oktatás lesz 2014. október 21-én, kedden!

Az egynapos tanfolyam célja, hogy megismertesse a hallgatókat a Samsung Techwin termékportfóliójával és az alkalmazott technológiákkal. Részletesen foglalkozik az IP alapú eszközökkel, elsősorban a kamerákat és a szoftver alapú megoldásokat helyezve a középpontba. Ennek keretében bemutatásra kerül a termékportfólió, néhány termék részletesebb ismertetésével.

A tanfolyam második részében a Samsung rendszerek tervezésében használható tervezési segédletekkel ismerkedhetnek a hallgatók néhány gyakorlati példán keresztül.

A harmadik részben a hangsúly a Samsung Security Manager (SSM) szoftver képességeinek bemutatásán van, élő bemutatóval alátámasztva. A tanfolyam utolsó részében az SSM használatát gyakorolhatják a hallgatók. A tanfolyamot egy teszt zárja.

Samsung Techwin 1 napos tanfolyam

A Samsung IP rendszerek oktatást azoknak ajánljuk elsősorban, akik már részt vesznek, vagy részt vennének ilyen rendszerek telepítésében, szeretnének megismerkedni a cég termékeivel. Műszaki előkészítők, projekt mérnökök és pre-sales kollégáknak is ajánljuk a tanfolyamot ismereteik bővítése érdekében.

Az alábbiakban megtalálható az oktatás tematikája, részletes napirendje. Amennyiben szeretnél jelentkezni az oktatásra, kattints IDE.

Információk a tanfolyamról:

Időpont: 2014. október 21., kedd
Helyszín: Aspectis oktatóterem, 1158 Budapest, Késmárk u. 11-13.
Időtartam: 9-17 óráig
Maximális létszám: 6 fő
Oktató: Laczkó Gábor

Minden résztvevő diplomát kap.
A hallgatók számára büfé ebédet, kávét, üdítőt biztosítunk, melynek költségét a tanfolyam díja tartalmazza.

Ára: 35 000 Ft

Az ár tartalmaz egy 30 000 Ft értékű ajándékutalványt, amely a tanfolyam elvégzését követően 3 hónapig tetszőleges SAMSUNG termék vásárlására felhasználható.

Kattints ide további információért az oktatással kapcsolatban.

A tanfolyam tematikája:

REGISZTRÁCIÓ

8.30 – 9.00 Üdvözlés, reggeli kávé, üdítő
9.00 – 9.15 Bemutatkozó beszélgetés

SAMSUNG TECHOLÓGIÁK, TERMÉK PORTFÓLIÓ

9.15 – 9.30 Samsung Techwin bemutatása
9.30 – 10.00 Samsung technológiák

KÁVÉSZÜNET

10.15 – 11.15 SAMSUNG IP video portfólió

KÁVÉSZÜNET
TERVEZÉS, ESZKÖZ KONFIGURÁLÁS

11.30 – 12.30 SAMSUNG tervezői eszközök

EBÉDSZÜNET

13.15 – 13.45 iPOLIS Device manager és használata

SSM VMS SZOFTVER TULAJDONSÁGAI, HASZNÁLATA

13.45 – 14.15 SSM prezentáció
14.15 – 14.30 SSM Tools

KÁVÉSZÜNET

14.45 – 15.15 SSM Configuration Manager
15.15 – 16.00 SSM Console

KÁVÉSZÜNET
TESZT, ZÁRÁS,TESZTELÉS

16.15 – 16.30 Teszt
16.30 – 17.00 Tanfolyam zárása, SSM tesztelési lehetőség

 Jelentkezés: ITT 

Samsung Techwin 1 napos tanfolyam

 

kapcsolódó cikkek:

Már kapható az Axis első 4K felbontású hálózati kamerája

Hatalmas tudás egyetlen kamerában – AXIS Q1615/-E

Disztribútori megállapodás született a Samsung Techwin és az Aspectis között 

Hibrid IT előadássorozat és képzés Magyarországon

Hibrid IT előadássorozat és képzés Magyarországon

A hibrid IT a privát és publikus felhőszolgáltatások integrációja. A felhőszolgáltatások előnye, hogy az IT költségek az üzleti teljesítményhez illeszkednek, gyorsabb fejlesztési idők, alacsonyabb üzemeltetési költségek érhetőek el vele. A Hibrid IT lehetőségeinek megismerésén túl kiemelten fontos a tradicionális megoldásokat alkalmazó IT szakértők oktatása is.

Az S&T Consulting Hungary Kft., mint Európa első Microsoft Azure MSP (Managed Service Provider) partnere elsőként ismerte fel az IT szakértők oktatásának jelentőségét. A publikus felhő kínálta szolgáltatások folyamatos terjedésével elkerülhetetlenné vált, hogy az informatikai szakemberek üzleti és technológiai oldalról egyaránt behatóan megismerjék a felhőben rejlő lehetőségeket. Az üzleti élet fokozatosan terheli az IT üzemeltetés területét, és ezzel egy időben folyamatosan szigorodó elvárásokkal él az informatikai szolgáltatások tekintetében.

Az állandóan mozgásban lévő igények kielégítéséhez olyan megoldás szükséges, amely többlet erőforrásokat képes bevonni akár percek alatt is. A publikus felhőszolgáltatások jelentősége miatt kiemelten kell kezelni az on-premise infrastruktúra optimális átalakítását, hogy képes legyen a felhő erőforrásait integrálni. Az ezen elvek mentén kialakításra kerülő Hibrid IT infrastruktúra a rugalmasság és a minimalizált költségek mellett ad választ a felmerülő problémákra.

Az S&T Consulting Hungary Kft. szakértő IT megoldásszállító a hazai és nemzetközi piacon, ahol kompromisszum nélküli megoldásokat kínál partnereinek. Az S&T Consulting Hungary Kft. számára kiemelkedő fontosságú, hogy az informatikai szolgáltatásokat az IT szakemberek kimagasló oktatás keretében ismerjék meg. A nem régiben megtartott első hazai Hibrid IT oktatás sikerességére való tekintettel a cég oktatássorozattá fejlesztette kezdeményezését. Az előadássorozat következő helyszíne Prágában lesz, de 2014. június 5-én (9:00-tól 17:00-ig) magyarországi előadás is követi, amelyet az S&T Consulting Hungary rendszermérnöke, Kovács Norbert tart majd. Helyszín: Budaörs, Puskás Tivadar utca 14.

Az előadásra jelentkezni lehet on-line: www.hibridit.hu 

Forrás: S&T Consulting

Kapcsolódó cikkek:

OASIS szabvány: adatvédelem a felhőben

IT biztonsági trendek

A biztonsági szakembereknek jól kell érteniük az informatikához (is)

Adatok a személyes felhőben

Az okostelefonos alkalmazások veszélyei

Német Ferenc, az SzVMSzK elnöke

Újabb vizsgát kell tenniük a biztonsági őröknek

További képzésen kell részt venniük a biztonsági őröknek, és csak sikeres vizsga esetén dolgozhatnak ilyen típusú munkakörben június 1-je után. Az oktatás szervezett és önálló formában is elvégezhető volt, ugyanis a tananyag az interneten is megtalálható. Peterdiné Árvai Ilona, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara képzési vezetője szerint nagy szükség van továbbképzésekre.

Kiderült, hogy nem kevés biztonsági őrnek a napi rutinnal is gondjai akadnak, ezért kiemelten fontos a területen dolgozók folyamatos képzése. A szükséges tananyag elsajátítását követően tartott tanfolyamon kötelező volt megjelenni a vizsga előtt. Az aktuális vizsgán a részvetőknek elméleti és gyakorlati tudásukat is használniuk kellett.

Német Ferenc, a kamara elnöke, felhívta a figyelmet arra, hogy az állampolgárok jogos igényt támasztanak, mikor szakszerű és arányos intézkedést szeretnének a biztonsági őrök részéről, ráadásul mindezt csakis valóban indokolt esetben. Ma már nem kizárólag a biztonságért kell felelniük a vagyonőröknek, sok esetben információkat, segítséget és útbaigazítást is várnak tőlük. Ilyen komplex feladatkör hatékony ellátásához felkészült szakemberekre van szükség. Ahogy a kamara elnöke fogalmazott a biztonsági őrök munkavégzésével kapcsolatban: „Egyetlen hiba is jelentősen ronthatja az egész szakma megítélését.”

Kapcsolódó cikkek:

Miért fontos a kötelező képzés a személy- és vagyonőröknek?

Hol tart a személy- és vagyonőrök kötelező képzése?

A személy- és vagyonvédelemben leggyakrabban alkalmazott lőszerek

Összefoglaló a kötelező képzésről a személy- és vagyonőrök részére

Német Ferenc, az SzVMSzK elnöke

Hol tart a személy- és vagyonőrök kötelező képzése?

 

Közeledik 2014. május 31-e, ameddig minden szakmájában dolgozni kívánó személy- és vagyonőrnek le kell vizsgázni a kötelező képzés anyagából.

A jogszabályok: a 2012. évi CXX. törvény és végrehajtási rendelete, a 68/2012. (XII. 14.) BM rendelet kötelezővé tették a képzést a személy- és vagyonőrök számára. Német Ferencet, a Személy-, Vagyonvédelmi Magánnyomozói Szakmai Kamara elnökét a képzés és a vizsga eddigi tapasztalatairól, valamint a minimális rezsióradíjról kérdeztük.

Milyen a vizsgázók felkészültsége?

A vizsgán megjelenők többségén érzékelhető egy kis vizsgadrukk, ami teljesen természetes ilyen esetben. A vagyonőrök elsöprő többsége azonban jól felkészült, tapasztalt munkavállaló. Szembetűnő, hogy a gyakorlat a kisujjukban van, az elméletet pedig túlnyomó részt lelkiismeretesen elsajátítják.

Hányan regisztráltak eddig és a jelentkezőknek mekkora része teljesítette a vizsgát?

Március végéig több mint 50 ezer fő regisztrált a rendszerünkben, és a magyar vagyonőrök fele már letette a vizsgát.

Német Ferenc, az SzVMSzK elnöke

Mekkora a cégekhez kihelyezett vizsgahelyeken vizsgázók aránya?

A vagyonőröknek körülbelül kétharmada a munkáltatója szervezésében vesz részt vizsgán.

Aki még nem regisztrált, meddig teheti meg?

A vizsgakötelezettséget május 31-ig kell teljesíteni. Ha a jelentkező el akarja kerülni, hogy az utolsó pillanatban kelljen a helyért tülekednie, akkor április elején mindenképpen regisztráljon. A felelősséggel gondolkodó vagyonőr nem kockáztatja meg, hogy esetleg nem marad számára vizsgaidőpont, vagy netán távoli helyszínre kell elutaznia a vizsga letételéhez.

Hányan lehetnek a még nem regisztráltak?

A minisztériumi becslés szerint hozzávetőlegesen 60 ezer ember dolgozik a szakmában. A fenti számból következik, hogy még körülbelül 10 ezer ember regisztrációját várjuk.

Mire figyeljen, aki vizsga előtt áll?

Nem elég regisztrálni a kabinetedu.hu oldalon, hanem mielőbb be kell jelentkezni vizsgára is. Az utolsó hetekben nagy tülekedés várható, szerencsésebb ebből kimaradni…

A magyar Országgyűlés 2014. február 13-án módosította a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló törvényt (2005. évi CXXXIII. törvény), és ezzel legálissá vált a rezsióradíj. Közbeszerzéseken a kamara által meghatározott minimális rezsióradíj alatt már nem nyerhet a pályázó. Hogyan értékeli a kamara szerepét ebben a törvénymódosításban?

A jogszabály módosításának köszönhetően több ezer magánbiztonsági cég és több tízezer vagyonvédelmi dolgozó anyagi helyzete stabilizálódhat. A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara komoly sikerként értékeli, hogy hozzájárulhatott a magánbiztonságban dolgozók megélhetésének stabilizálásához: hazánk felemelkedésének és a gazdasági fellendülésnek végre nyertese lehet a vagyonőr társadalom is. Arról nem is beszélve, hogy a szakma kifehérítése ezután még intenzívebben folytatódhat.

 

 

Kapcsolódó írásaink

Kötelező képzés a személy- és vagyonőrök részére

Miért fontos a kötelező képzés a személy- és vagyonőröknek?

A 2012. évi CXX. törvény

A 68/2012. (XII. 14.) BM rendelet

 

Német Ferenc a Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége konferenciáján

A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége konferenciája

A hivatásrendi kamarák szervezete a Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége konferenciát tartott a Parlamentben 2013. november 26-án.

A tíz évvel ezelőtt alakult szervezet, a Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége (MSzKSz), tagjai teljes jogú és megfigyelői státuszban a Magyarországon működő valamennyi, 15 szakmai kamara. A szövetség széles társadalmi réteg érdekeit képviselő ernyőszervezet, amely közel 300 ezer szakembert tömörít. A szövetség pártoktól és politikai mozgalmaktól független, azoknak anyagi és erkölcsi támogatást nem nyújt, és azoktól nem fogad el, politikai tevékenységet nem folytat, kizárólag szakpolitikai alapon nyilvánul meg.

Az MSzKSz célj, hogy – az egyes kamarák önállóságának sérelme nélkül, a kamarák együttműködésével:

 • növelje tagjai társadalmi súlyát és elismertségét,
 • javítsa az információcserét,
 • segítse az érdekérvényesítés lehetőségeit,
 • fokozottan védje az egyes kamarák és tagjaik érdekeit.

 

A szövetség párbeszédet folytat a civil szféra, a jogalkotó szervek, a versenyfelügyeleti és egyéb hatóságok képviselőivel a szakmai kamarákat érintő kérdésekben.

A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége fennállása során másodízben rendezett konferenciát az Országházban 2013. november 28-án, ezúttal Szakmaiság – Felelősség – Minőség hármasa jegyében.

A rendezvény fővédnöke dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés Elnöke, aki a rendezvény nyitóelőadását tartotta. A konferencia fókuszában a szakmai kamarák, mint köztestületek működése és szabályozási háttere állt. A szövetség ez alkalomból is rávilágított arra, hogy a szakmai kamarák, mint a demokratikus jogalkotás résztvevői véleményük, javaslataik, észrevételeik átadásával megfelelő hangsúllyal kívánnak részt venni a jogalkotásban.

„Bár a tizenöt hivatásrendi kamara különböző jellegű szakmai területeket képvisel, a sokszínűség megtartása mellett egyre fontosabb, hogy egymás véleményét megismerhessük, és tudatosítsuk: a jogalkotóknak nemcsak érdeke a kamarák bevonása a törvényhozás folyamatába, hanem kötelessége is. A demokratikus jogalkotás nem nélkülözheti a kamarákban megjelenő szaktudást”– fejtette ki a konferencián dr. Lukács János, a szövetség soros elnöke.

 A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége konferenciája

A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége tagjai

 • Magyar Állatorvosi Kamara
 • Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara
 • Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
 • Magyar Építész Kamara
 • Magyar Gyógyszerészi Kamara
 • Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara
 • Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara
 • Magyar Országos Közjegyzői Kamara
 • Magyar Orvosi Kamara
 • Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara
 • Magyar Ügyvédi Kamara
 • Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara

 

Fényképek: Bulácska Zsolt

 

Novosec: Cooper és Unipos tűzjelző szakmai nap

Novosec: Cooper és Unipos tűzjelző szakmai nap

Szeretettel várja az érdeklődőket a Novosec 2013. október 22-én, 9 órára budapesti boltja előadótermébe a Cooper és Unipos tűzjelző szakmai napra. A rendezvényen a szakmai előadások mellett gyakorlati oktatás is lesz.

A Cooper és Unipos tűzjelző szakmai nap résztvevőinek a rendszerek árából egyedi kedvezményt ad a Novosec.

 

A képzés időpontja

 • 2013. október 22., kedd, 9 óra

Témakörök

 • A Cooper és Unipos tűzjelző rendszerek bemutatása

Helyszín

 • Novosec
 • 1095 Budapest IX.
 • Tóth Kálmán utca 33.

 

Összefoglaló a kötelező képzésről a személy- és vagyonőrök részére

Összefoglaló a kötelező képzésről a személy- és vagyonőrök részére

Már folyik a vizsgáztatás, de akik még előtte állnak, azok számára összefoglaltuk Személy-, Vagyonvédelmi, Magánnyomozói Szakmai Kamara anyaga alapján a tudnivalókat a személy- és vagyonőrök kötelező képzéséről.

 

 • A képzést és a vizsgát a személy- és vagyonőr igazolvánnyal rendelkezők számára írta elő a jogalkotó. 
 • A személy- és vagyonőrök kötelező képzésének neve: Magán-biztonságvédelmi alapfeladatok.
 • Határidő: a képzést és a vizsgát 2014. május 31-ig kell teljesíteni. 
 • A vizsga alóli mentésítést a 68/2012. (XII.14.) BM rendelet 5. számú mellékletében szereplő szakképesítéssel rendelkezők kaphatnak. A vizsga alóli mentésítést kérelmezni kell a BM OKTF-nél. (Az eljárást a következő linken indíthatja el: http://rvv-rvki.hu/rvki/login.seam.)
  A mentességre jogosultaknak az úgynevezett Kiegészítő vizsga 5 év múlva lesz esedékes.
 • A képzésen való részvétel kötelező. Teljesíteni két módon lehet: az elektronikus tananyag egyéni feldolgozásával vagy csoportos képzés keretében.
  Ha csoportos képzésre van igénye, telefonáljon a kamara megyei szervezetéhez. Ugyanitt a vagyonvédelmi vállalkozások is megrendelhetnek csoportos képzést és vizsgát a munkatársaik számára.

 • A képzésre jelentkezni elektronikusan lehet: www.kabinetedu.hu. Ha segítségre van szüksége, telefonáljon a kamara megyei szervezetéhez.
 • A képzésre jelentkezés lépései:

1. Regisztráció (A vizsgára jelentkező adja meg a felhasználó nevét és a jelszavát.)
2. A vizsgára jelentkező által megadott e-mail címre üzenet érkezik, majd aktiválni kell a link segítségével a regisztrációt. Ezzel visszatér a kabinetedu.hu oldalra.
3. Jelentkezzen be felhasználó nevével és jelszavával!
4. Kattintson a Jelentkezés linkre!
5. Kattintson a Kiválaszt linkre az on-line tanulás kezdetű tábla utolsó cellájában!
6. Az új oldal alján kattintson a Jelentkezés linkre, az ezután kinyíló ablakban az Igenre!
7. Ekkor új üzenet kap az e-mail címére: „postázzuk a tandíjcsekket”.

 • Tandíj: 11 595 forint vagy 2013. május 1-je előtt rendezett kamarai tagság esetén kedvezményesen 5395 forint. A tandíjcsekk a megadott postacímére érkezik, annak befizetése és feldolgozása után a rendszer e-mailt küld, hogy megkezdheti a tanulást, a rendszeren hozzáférhetők a tananyagok. A befizetett tandíjról elektronikus számlát kap a regisztrációban megadott e-mail címre a befizetést követő 15 napon belül.
 • A tananyag egyéni feldolgozását a rendszer érzékeli, vagyis vizsgára jelentkező ezzel teljesíti az elméleti képzésen való részvétele kötelezettségét. Akárhányszor, bármennyi ideig dolgozhat a tananyaggal.
  Három, különböző módszerekkel dolgozó tananyag található a rendszerben.

1. Kinyomtatható jegyzet, ennek
2. online-változata (benne az ellenőrző kérdések, amelyek megválaszolása után léphet tovább) és
3. a felkészülését segítő interaktív anyagok (filmek, tudáspróba).

 • Ha a vizsgára jelentkező csoportos, tanfolyami képzést igényelt, ott elméleti és gyakorlati felkészítést kap.
  Ha a vizsgára jelentkező csak a gyakorlati oktatást teljesíti csoportfoglalkozás keretében, két megoldás van: a vizsgaidőponthoz kötötten választhat a kamara kínálta képzési napokból vagy a vállalatánál teljesíti azt.
 • A vizsgára jelentkezés elektronikus formában történhet. (Ha a vizsgára jelentkező csoportos képzésen vett részt, ott a vizsgára jelentkezéshez is segítséget kap.) A vizsgahelyszínek és időpontok közül a vizsgára jelentkező választ.
 • A vizsga teljesítése:

1. A vizsgázó megjelenik a választott időpontban a helyszínen (személyi igazolvánnyal). A vizsgacsoportból leiratkozhat a vizsga előtt öt nappal. Ha a jelentkezését nem törölte, és nem jelenik meg a vizsgán, a vizsgát szervező megyei kamaránál igazolással élhet 5 napon belül, és új vizsgaidőpontot kérhet.
2. Az első négy tanórában további gyakorlati oktatáson vesz részt.
3. Vizsgabizottság előtt vizsgázik: gyakorlati és szóbeli vizsgafeladatok közül húz egyet-egyet. (A szóbeli tételsor elérhető a vizsgára jelentkező számára a tananyag feldolgozása idején.)
4. A vizsgája minősítése megfelelt vagy nem megfelelt. Ha megfelelt mind a két vizsgafeladatból, tanúsítvány kap helyben. Ha valamelyik vizsgarész sikertelen, meg kell ismételnie a vizsgát egy másik időpontban, és a ­javító vizsga díját (1930 forint) csekken be kell fizetnie. Csak abból a vizsgarészből vizsgázik újra, amelyik nem sikerült.

 • A tanúsítvány a vizsgázó igazoló irata, vigye haza, nem kell beküldenie sehová. A vizsga napjáig elektronikus számlát kap a befizetett tandíjáról.

 

Forrás: SzVMSzk
 

Kapcsolódó írásaink

 

 

Novosec: Beépített hő- és füstelvezető, tűzgátlóajtó, elektronikus tűzjelző szakvizsgák

Beépített hő- és füstelvezető, tűzgátlóajtó, elektronikus tűzjelző szakvizsgák Budapesten

Tűzvédelmi szakvizsgák távoktatásos formában. A Novosec beépített hő- és füstelvezető, tűzgátlóajtó, elektronikus tűzjelző szakvizsgák szervez Budapesten.

A tűzvédelmi szakvizsgára kötelezett foglalkozási ágakról, munkakörökről és a szakvizsgáról szóló 45/2011. (XII. 7.) BM rendelet szerint 2012. május 5-től csak tűzvédelmi szakvizsgával végezhetők bizonyos feladatok.

 

A képzés időpontja

 • 2013. szeptember 25., szerda, 8-tól 16 óráig

Témakörök

 • Tűzgátló ajtók szerelése, telepítése és karbantartása (4. témakör)
 • Elektronikus tűzjelző berendezések szerelése, telepítése, felülvizsgálata, javítása és karbantartása (8. témakör)
 • Beépített hő- és füstelvezető rendszerek szerelése, telepítése, felülvizsgálata, javítása és karbantartása (13. témakör)

Helyszín

 • Novosec telephelye
 • 1095 Budapest IX.
 • Tóth Kálmán utca 33.

 

További részletek

 

Novosec: Beépített hő- és füstelvezető, tűzgátlóajtó, elektronikus tűzjelző szakvizsgák

 

D-Link mérnöktovábbképzés végfelhasználóknak és rendszerintegrátoroknak

Mérnöktovábbképzés végfelhasználóknak és rendszerintegrátoroknak

 

A D-Link 2013 őszétől mérnöktovábbképzést szervez végfelhasználóknak és rendszerintegrátoroknak hálózatok, vezeték nélküli rendszerek, IP-alapú megfigyelőrendszerek témakörében.

 

A D-Link háromszintű mérnöktovábbképző kurzusának egyes szintjei lehetőséget biztosítanak a középfokú D-Link Certified Specialist és a felsőfokú D-Link Certified Professional vizsgák letételével magasabb partnerszintek elérésére is.

A képzés területei

 • swithing (3 szint)
 • vezeték nélküli infrastruktúrák (3 szint)
 • IP-alapú megfigyelőrendszerek (2 szint)

A képzések helyszíne

 • D-Link Magyarország budapesti Műszaki Laborja

A képzési szintek

 • Az alapszintű képzések áttekintést kívánnak adni a résztvevőknek, hol tart ma a technológia, milyen a piaci környezet, melyek a típusválasztáshoz szükséges alapvető kérdések és azokra milyen válaszok adhatók. Ez a szint különösen hasznos lehet olyan, elsősorban a közszférában illetve kisvállalkozásoknál dolgozó, az elmúlt években műszaki továbbképzésekre el nem jutott hálózati adminisztrátoroknak. A képzéseknek köszönhetően átgondoltabb műszaki kiírások, közbeszerzési hirdetmények megjelenését várja a gyártó.
 • A középszintű képzések széleskörű ismeretek megszerzését teszik lehetővé a végfelhasználók és a rendszerintegrátorok mérnökei számára egyaránt. A D-Link termékek mellett a hálózati eszközök komplett rendszerekbe történő integrálása is jelentős szerepet kap az oktatásban. A középszinten kétnapos oktatások fele-fele arányban hands-on laborfoglalkozásokat is tartalmaznak az elmélet mellett. A középszintű képzés felkészít a D-Link online DCS mérnökvizsgájának letételére is.
 • A várhatóan novemberben induló felső szint a komplex hálózatokat üzemeltető integrátorok mérnökei számára biztosítják a legmagasabb szintű tudást a telepítéshez, az integrációhoz és a műszaki támogatáshoz. Felső szinten is kétnaposak képzések várhatók. A képzést követően sikeresen vehető a D-Link online és gyakorlati részekből álló DCP mérnökvizsgája.

Részletek a Mérnöktovábbképző Kurzus meghirdetett tanfolyamairól

 

 

 

Pályázati felhívás: vállalkozásoknak személy- és vagyonőr szakképzésre

Pályázati felhívás: vállalkozásoknak személy- és vagyonőr szakképzésre

Az SzVMSzK pályázati felhívása a vagyonvédelmi vállalkozások számára a személy- és vagyonőr szakképzésben való közreműködésre.

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara (SzVMSzK) pályázatának középpontjában a vagyonvédelmi ágazatában dolgozók fejlesztése áll: a foglalkoztatás, a munkaerő-piaci lehetőségek bővítése a majdani munkavállalók és a foglalkoztató vállalatok számára.

 • A vagyonvédelmi vállalkozások versenyképességét jelentősen meghatározzák azok a munkavállalók, akik nemcsak képzettek, hanem értik is a szakmájukat. A vagyonvédelmi vállalatok érdeke, hogy jól képzett munkavállalókat alkalmazhassanak.
 • A majdani munkavállalót az vezérli, hogy munkája során ne érjék kudarcok, tudjon alkalmazkodni a szakmai környezethez, felkészülése idején megismerje az ágazat általános munkakörülményeit, és tudatosítsa önmagában, milyen képességek birtokában képes megfelelni az igényeknek.
 • A szakképzés-irányításnak és a kamarának az az érdeke, hogy a jelöltek felkészítése, illetve felkészülése kiterjedjen a foglalkozási készségekre, a munkához való viszonyra is, mint olyan elemekre, amelyeknek az alkalmazó tudásgazdaságok munkaadói a legtöbbször ma már nagyobb jelentőséget tulajdonítanak, mint az elsődlegesen szakmai hozzáértésnek.

 

A kamara javaslatára a személy- és vagyonőr szakképzés szakmai és vizsgakövetelményeit meghatározó jogszabályban szerepel a negyvenórás összefüggő munkahelyi gyakorlat előírása, mint a szakmai vizsgára bocsátás feltétele.
„Az iskolai rendszeren kívüli szakképzésben az összefüggő munkahelyi szakmai gyakorlat időtartama: 40 óra, a képzés utolsó szakaszában, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Kamara minősítési rendszerében erre feljogosított, a gyakorlati képzés feltételeivel rendelkező szakképzési hozzájárulásra kötelezett vagyonvédelmi gazdálkodó szervezetnél.” [20/2013. (V. 28.) BM rendelet].

A kamara – mint a gyakorlati képzés feltételeinek biztosításáért felelős egyik szervezet – szabályzatot alkotott a személy- és vagyonőr (32 861 01) szakképesítés megszerzésére irányuló szakképzés negyvenórás összefüggő munkahelyi gyakorlati képzése folytatására jogosult szervezetek nyilvántartásba vételének eljárására.
(Az SzVMSzK minősítő szabályzatának ide vonatkozó első fejezetét a kamara honlapján, Jogi háttér/Kamarai szabályzatok menüpont alatt érhető el.)

A fenti indokok alapján és okoknál fogva a kamara pályázatot hirdet a vagyonvédelmi vállalkozások számára a szakképzésben való részvételük érdekében.

Pályázati útmutató

A befogadható pályázatokról

A kamarának országosan kell gondoskodnia a munkahelyi gyakorlat teljesíthetőségéről, emiatt az ország bármely részéről fogadja a vagyonvédelmi vállalkozások pályázatait.
A pályázat (felfüggesztésig) folyamatosan nyitott. A befogadható pályázatok száma nincs korlátozva.
A pályázók köre

Jogi forma

 • Bármely szakképzési hozzájárulásra kötelezett vállalkozási jogi forma.

Méret

 • A pályázat elbírálásakor nem számít.

Székhely

 • A devizajogszabályok alapján belföldinek minősülő, Magyarországon székhellyel rendelkező szervezet.

Iparág

 • Személy- és vagyonvédelem. A rendőrség által a 2005. évi CXXXIII. törvény alapján kiadott személy- és vagyonvédelmi tevékenység működési engedély birtokában.

  A pályázat benyújtásának módja, helye

 • A pályázat magyar nyelven, a pályázati adatlapon nyújtható be. A projekt adatlap sem formájában, sem alakjában nem változtatható.

A pályázatot 2 példányban (1 eredeti és 1 másolat), valamint további 1 elektronikus példányban (kizárólag CD/DVD lemezen), zárt csomagolásban, ajánlott küldeményként vagy gyorspostai szállítás igénybevételével a következő címre kell beküldeni:

 • Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Képzési és Minősítési Testület
 • 1044 Budapest
 • Nyárfa utca 45.

A papíralapon benyújtott pályázatokat kizárólag összefűzött (dossziéba lefűzött, spirálozott) formában tudjuk befogadni. A pályázati dokumentáció hitelesítéséül elegendő az eredeti pályázati adatlap utolsó oldalát, valamint a nyilatkozatokat cégszerűen aláírni (a cégkivonatban lévő szabályozással megegyező módon).

A pályázat elbírálásának eljárása

 • A pályázat befogadása (működési engedély, kamarai nyilvántartás, pályázati díj megfizetésének igazolása, a székhely szerint illetékes kamarai szervezet tudomásulvétele/támogatása)
 • A jogosultsági követelmények vizsgálata (a pályázati dokumentumok meglétének és helyes kitöltésének vizsgálata, esetleg hiánypótlásra való felhívás)
 • A pályázat elbírálása (helyszíni szemle, szakoktatók felkészítése)
 • Feljogosítás (megállapodás-kötés, a tanúsítvány kiadása, nyilvántartásba vétel, közzététel)

  A csatolandó mellékletek listája

 • a pályázati adatlap függelékei: aláírási címpéldány(ok) (eredeti), személy- és vagyonvédelmi tevékenység működési engedélye (másolat)
 • nyilatkozat arról, hogy a vállalkozás nincs felszámolás vagy végelszámolás alatt
 • nyilatkozat a kamarai nyilvántartás fenntartásáról
 • nyilatkozat a gyakorlati képzés feltételeinek való megfelelésről
 • nyilatkozat a képzésben résztvevőre kiterjedő felelősségbiztosításról 
 • nyilatkozat az adóhatósági bejelentésről (máshova nem sorolt egyéb oktatásból bevétele keletkezik)

 

Forrás: SzVMSzK

Jogi szakokleveles magánbiztonsági szakemberképzés

Jogi szakokleveles magánbiztonsági szakemberképzés

Magánbiztonsági szakirányú képzések indulnak a pécsi egyetem jogi karán.  A „jogi szakokleveles magánbiztonsági szakember” és a „magánbiztonsági jogi szakjogász” képzettséget a tervek szerint Budapesten szerezhetik meg a hallgatók.

 

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi kara jogi képzéseket indít a magánbiztonság területén dolgozók számára. A tervek szerint két szakirányú továbbképzési szak fog elindulni a jövő év februárjától kihelyezett képzésként Budapesten.

Az egyikre bármely képzési területen, alapszakon szerzett oklevéllel rendelkezők beiratkozhatnak, ők a „jogi szakokleveles magánbiztonsági szakember” szakképzettséget szerezhetik meg a három szemeszterből plusz záróvizsga-időszakból álló, önköltséges, intenzív, levelező rendszerű képzésen.
A szakirányú képzés célja, hogy a személyvédelem, vagyonvédelem, és/vagy a magánnyomozás területén dolgozó szakemberek számára alapvető jogi ismereteket adjon, és ellássa őket a munkájukban hasznosítható speciális jogi tudással is, a magánbiztonsági szektorhoz kapcsolódó jogterületek gyakorlati problémákra koncentráló oktatása révén.

A „magánbiztonsági jogi szakjogász” képzés pedig azoknak a szakembereknek kínál munkájukban közvetlenül hasznosítható jogi ismereteket, akik jogi végzettséggel rendelkeznek és a magánbiztonság területén dolgoznak.
A képzés önköltséges, levelező rendszerű, egy két szemeszterből plusz záróvizsga-időszakból áll.
A képzés tantárgyi programja felöleli a személy- és vagyonvédelem, illetve a magánnyomozás saját joganyagán kívül az e tevékenységek végzése kapcsán szóba jöhető valamennyi jogterületet, az adatvédelmi jogtól kezdve a polgári jogon, a büntetőjogon és az eljárásjogokon át egészen a társasági jogig és a munkajogig, mindezek mellett kriminalisztikai és lőfegyvertani ismeretek hallgatására is lehetősége nyílik a képzésre jelentkezőknek.

A képzés helyszíne: A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara országos szervezetének budapesti székháza

A képzésről tájékoztató letölthető innen

 

Az építőipari kivitelezés aktuális tűzvédelmi kérdései

Az építőipari kivitelezés aktuális tűzvédelmi kérdései

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Szakcsoportja, a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesületének szakmai védnökségével szeptember 6-án és 7-én a Lakitelki Népfőiskolán tűzvédelmi szakmai továbbképzést szervez.

 

Az első napon az építőipari kivitelezés aktuális tűzvédelmi kérdései, a másodikon pedig a kecskeméti Mercedes beruházás tűzvédelmi tapasztalatai kerülnek terítékre.
A rendezvény egyben a tűzoltók dél-alföldi régiós tűzmegelőzési továbbképzése is, amelyre az MMK mindkét napra 1,5-1,5 kreditpontot állapított meg.

Program
 

Forrás: Védelem

 

A Biztonságtudományi Doktori Iskola PhD képzést indít

A Biztonságtudományi Doktori Iskola PhD képzést indít

Az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolájában három éves biztonságtudományi doktori (PhD) képzés indul 2012 szeptemberétől. Jelentkezési határidő: 2012. május 30. 16.00 óra.

Az Óbudai Egyetem rektora pályázatot hirdet a 2012 szeptemberétől kezdődő tanulmányi időszakra a Biztonságtudományi Doktori Iskola PhD doktori képzésére.
Az egyetemen folyó doktori képzés a többciklusú, lineáris képzési rendszer legmagasabb szintje, amely elsősorban a biztonságtudomány területén kutató szakembereknek biztosít lehetőséget a tudományos fokozat megszerzésére, tágabb értelemben pedig hozzájárul a tudományos elit és az oktatói utánpótlásához.

A felvételire a jelentkezési határidő: 2012. május 30. 16.00 óra

A képzés a Biztonságtudományi Doktori Iskolában

 • költségtérítéses nappali,
 • levelező és
 • egyéni formákban indul.

A hat féléves képzés sikeres befejezéséről az egyetem abszolutóriumot állít ki. Ez feljogosítja a jelöltet arra, hogy doktori fokozatszerzési eljárást kezdeményezzen, doktori szigorlatot tegyen és megvédje disszertációját.

Felvételre jelentkezni a phd.uni-obuda.hu honlapról letölthető jelentkezési lap és
mellékleteinek a benyújtásával lehet az Óbudai Egyetem általános rektorhelyettesénél:

Dr. Fodor János, egyetemi tanár
1034 Budapest, Bécsi út 96/B.
Telefon: +36-1-666-5617,
Fax: +36-1-666-5621
E-mail: fodor@uni-obuda.hu

A jelentkezési lapot elektronikus formában is be kell küldeni a phd@uni-obuda.hu címre.

Fontos, hogy a jelentkezők e-mail címüket a jelentkezési lapon megadják.
A felvételi beszélgetés 2012 júniusában lesz, amelynek pontos időpontjáról a jelöltek írásban értesítést kapnak.
A Doktori Iskolába való felvételről az Egyetemi Doktori Tanács dönt, 2012. július 31-ig. A döntésről a jelentkezőket az Óbudai Egyetem általános rektorhelyettese írásban értesíti.

A jelentkezés feltételei:

 • Oklevéllel igazolt egyetemi vagy MSc végzettség.
 • Jelentkezést elfogadunk olyan végzős egyetemi hallgatóktól is, akik oklevelüket még ebben a tanévben megszerzik.
 • Legalább jó (4) minősítésű egyetemi oklevél. Ez a feltétel csak az oklevél megszerzésétől számított 2 évig érvényes, utána a minősítés csak a felvételi pontszámot befolyásolja.
 • Angol nyelvű, legalább középfokú C-típusú államilag elismert nyelvvizsga.
 • A tervezett kutatás szakmai területének átfogó ismerete, kezdeti kutatási módszertani ismeretek.

 

A képzés formái

Szervezett teljes idejű nappali doktori képzés
A doktori (PhD) fokozat eléréséhez szükséges tudásszint (ismeretanyag) és tudományos kutatói gyakorlat megszerzését segíti elő. A Doktori Iskola a doktoranduszok teljesítményét kreditrendszerben értékeli. A leckekönyvben szereplő minden sikeres vizsga és egyéb kutatói teljesítmény meghatározott kreditpontot jelent. A doktori képzésben résztvevő hallgatók oktathatnak, ez egyben kreditszerzési lehetőség is. A hallgatók képzésüket abszolutóriummal zárják le, amelyhez minimálisan 180 kreditpontot kell összegyűjteniük. A szervezett képzésben résztvevő doktorandusz az egyetemmel hallgatói jogviszonyban áll.
Magyar állami ösztöndíjat a magyar állampolgárokon kívül más EU tagállamok állampolgárai is kaphatnak. Az ösztöndíjas hallgatók az ösztöndíjuk mellett egyéb teljes állású munkaviszonyt nem létesíthetnek, rész- és mellékfoglalkozású, illetve megbízásos jogviszonyt azonban igen. Aki nem ösztöndíjas helyre kerül felvételre, az költségtérítéses nappali doktori képzésben vehet részt,

A képzés díja: 170 ezer forint/félév.

Szervezett teljes idejű levelező doktori képzés
A doktori (PhD) fokozat eléréséhez szükséges tudásszint (ismeretanyag) és tudományos kutatói gyakorlat megszerzését segíti elő. A Doktori Iskola a doktoranduszok teljesítményét kreditrendszerben értékeli. A leckekönyvben szereplő minden sikeres vizsga és egyéb kutatói teljesítmény meghatározott kreditpontot jelent. A doktori képzésben résztvevő hallgatók oktathatnak, ez egyben kreditszerzési lehetőség is. A hallgatók képzésüket abszolutóriummal zárják le, amelyhez minimálisan 180 kreditpontot kell összegyűjteniük. A szervezett képzésben résztvevő doktorandusz az egyetemmel hallgatói jogviszonyban áll.

A költségtérítés díja 85 ezer forint/félév.

Egyéni képzés
Az egyéni képzés nagy elméleti felkészültséggel, a választott témában előrehaladott kutatási eredménnyel és jelentős szakmai gyakorlattal rendelkező szakemberek számára a tanulmányi kötelezettségek teljesítése nélkül teszi lehetővé a doktori fokozat megszerzését. A doktori értekezés elkészítése és a doktori szigorlatra való felkészülés egyéni program alapján, egy az Iskola Doktori Tanácsa által jóváhagyott témavezető irányításával történik. Az egyéni képzési rend szerint felkészülést folytatók egyéni tantervű levelező hallgatóknak minősülnek.

Az egyéni képzésben résztvevők költségtérítési díja 85 ezer forint/félév.
A doktori képzésről és a doktori iskolát érintő kérdésekről a phd.uni-obuda.hu honlap ad tájékoztatást. A jelentkezéssel kapcsolatban felmerülő további kérdésekkel a doktori iskola vezetőjéhez lehet fordulni:

 

Biztonságtudományi Doktori Iskola
Dr. Rajnai Zoltán egyetemi tanár
1081 Budapest, Népszínház utca 8. I. emelet 142.
Telefon: +36-1-666-5391
E-mail: rajnai.zoltan@bgk.uni-obuda.hu

 

További részletek

Az Óbudai Egyetem Tavaszi Biztonságtechnikai Szimpóziuma

Az Óbudai Egyetem Tavaszi Biztonságtechnikai Szimpóziuma

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara biztonságtechnikai szimpóziumot rendez 2012. április 12-én a 14-től 17 óráig. A rendezvény helyszíne: 1081 Budapest, Népszínház utca 8., P10 előadóterem.

A rendezvény moderátora: Kovács Tibor (CSc/PhD, Óbudai Egyetem).

A 14 órakor kezdődő előadások:
Móré Attila (TVT Zrt., okleveles biztonságtechnikai mérnök, biztonságtechnikai szakértő, szakmai és projekt ellenőr):
Biztonságtechnikai szabványok az Európai Unióban
(Security engineering standards in European Union)

Szabó Lajos (nyugállományú rendőr alezredes, okleveles biztonságtechnikai mérnök, biztonságszervező szakmérnök):
Objektumok külső gyűrűje védelmének megszervezése
(The organization of defense of the objects on the perimeter)

Maczák Balázs (Siemens Zrt., villamosmérnök, értékesítési mérnök):
ASA-algoritmus működése tűzjelző rendszerekben
(The function of operation ASA algorithm at fire alarm systems)

Otti Csaba (Óbudai Egyetem Alkalmazott Biometria Intézet, mérnök-közgazdász, magánbiztonsági szakértő):
ABI – Biztonságtechnikai eszközök vizsgálata és minősítési módszertana
(ABI – The evaluation of security devices and testing methodology)

Veres György (PhD aspiráns, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Fővárosi Tűzoltóparancsnokság) – Kovács Tibor (CSc/PhD, Óbudai Egyetem, egyetemi docens):
Számítógépes modellek az átbocsátóképesség vizsgálatára
(Computer aided modeling for the examination of throughput)

Szűcs Gábor (Robert Bosch Kft., biztonságtechnikai mérnök, CCTV termékmenedzser):
Hőkamerás alkalmazási lehetőségek és a távoli infravörös érzékelős képalkotás többlete a hagyományos, optikai alapú CCTV-eszközökkel szemben
(Main application possibilities of thermal cameras and the added value of FAR infrared sensor-based imaging compared to traditional, optical-based CCTV devices)

Horváth Tamás (Magyar Villamos Művek, szakértő, okleveles biztonságtechnikai mérnök) – Kovács Tibor (CSc/PhD, Óbudai Egyetem, egyetemi docens):
A hőkamerák alkalmazási területei, kiemelten a biztonságtechnikai felhasználásokban
(Possible applications of thermal cameras with special regard to security engineering)

Hauser Tamás (Opus Kft., biztonságtechnikai mérnök) – Gál János (Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság, vagyonvédelmi szakreferens):
Hatósági eljáráshoz illeszthető biztonsági rend kialakítása, speciális felderítő eszközök alkalmazásával az objektumvédelem területén
(Creating a security order for official procedures using special detection equipment in object protection)

Gerlai Zoltán (Gunnebo Magyarország Kft, építőmérnök, külkereskedő közgazdász, kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser):
A harmonika gyorskapu előnyei és alkalmazási területei
(Benefits and application areas of the Quick Folding Gate)

Seres Zoltán (Siemens Zrt., biztonságtechnikai mérnök, értékesítési mérnök):
FibroLaser vonali hőérzékelő rendszer
(FibroLaser linear heat detection system)

Lap teteje