c4od9yTeV4E

iQAlarm

Az iQAlarm vezetél nélküli riasztó rendszer ötletes videója telepítőknek.

H3-5bhakFrY

Rendszámfelismerés: kamerapozíció- látószög – perifériák

A rendszámfelismerő rendszerek tervezése, telepítése és karbantartása az egyik legérzékenyebb terület a kamerás szakmán belül. Igen fontos a helyes kamerapozíció és látószög, illetve a megfelelő perifériák kiválasztása a stabil működéshez.

h8pIKy3wQDk

A H265 képtömörítési eljárás

Szakmánkban, tudásunk folyamatos szinten tartása és az új technológiák megismerése elengedhetetlen. Az egyik ilyen fontos új terület a 4K felbontáshoz szorosan kötődő H265 képtömörítési eljárás is.

Optikai kábelek szerelése egyszerűen

A GeoVision Hungária Kft. videói között megtalálható egy igen hasznos ismertető, mely az optikai kábel szerelésének fortélyait mutatja be lépésről lépésre. Kezdve az optikai kábel megbontásától, a szálak csupaszításán, blankolásán és tisztításán át, egészen a kötődobozba való beszerelésig. Hasznos tutorial videó annak, aki most kezdi a megismerkedést a témával.

Security industry hot topic trends 2017

2017-es kulcstrendek az IP alapú biztonságtechnika területén – Dr. Martin Gren szerint

Egy podcast interjú során szegezték az Axis alapítójának a kérdést, mit lát a 2017-es év kulcstrendjeinek az IP alapú biztonságtechnika területén. Ehhez hasonló kérdésekre születtek már válaszok, de a magunk részéről ez az első, amivel (szinte teljesen) egyet tudunk érteni. Véleménye szerint a három kiemelt terület. Kíberbiztonság, Az IoT és az Internet of Security Things,. 

Szép új világ, gondolatolvasás és megosztás egy kéznyújtásnyira

Szép új világ, gondolatolvasás és megosztás kéznyújtásnyira

Persze, ez a gondolatolvasás és -átvitel nem a „hagyományos” (Uri Geller jellegű) módon képzelendő el. Mindenki agya egyedi módon működik, melynek alapját az adott személy tapasztalatai és emlékei adják. Ebből fakadóan az agyi aktivitás mintái egyénenként eltérőek. Amennyiben a tudósok képesek lesznek megismerni az egyén mintáit, lehetővé válik bizonyos gondolatok/érzések kiváltása is.

AR

Kiterjesztett valóság segíti majd a helyszínelők munkáját?

A holland Delft Műszaki Egyetem olyan AR (kiterjesztett valóság) megoldáson dolgozik, mely a helyszínelők munkáját segítheti. Rövidre fogva, az adott területet vizsgáló kollégán egy testkamera van, melynek képét különböző szakértőkhöz továbbítják, akik elemzik a látottakat és információval, javaslatokkal látják el a közvetlen vizsgálatot végző személyt, ami megjelenhet okos-telefonon/szemüvegen, vagy tableten.

Dron Shield

“Halálsugárral” a drónok ellen

Az ausztrál / amerikai Drone Shield cég jegyezte DroneGun közel 2km (1900m) távolságról képes átvenni az irányítást a drónok felett. Valójában nem a technológia (blokkolja a távvezérlést, beleértve a GPS-t is) az újdonság, hanem az, hogy viszonylagosan nagy távolságból képest ezt megtenni. Nem pusztítja el a kis „repülő szörnyet”, csak visszakényszeríti a kiindulási pontra.

Lézerszkennerek felhasználása bűnügyi helyszínelésre

Belépünk a virtuális valóságba

A 3D pontfelhőt létrehozó lézerszkenner másodpercenként akár egymillió lézer sugarat is kibocsát. A sugarak mindegyike egy – egy pontot definiál egy háromdimenziós koordináta rendszerben. A “szkennelt gömb” így képes a valóság precíz, virtuális leképezésére, ahová szükség esetén akár mi is beléphetünk. A filmben a bűnügyi helyszínelés folyamata kapcsán figyelhetjük meg az alkalmazást. Nyilvánvaló, hogy a 

hqdefault

Hogy tényleg felismerhető legyen a merénylő!

Az alábbi rövid filmet az FBI készítette egy robbantásos merénylet CCTV segítségével történő felderítéséről és habár a film nem a legkorszerűbb technikák bemutatásáról szól, mégis kitűnően és tanulságos módon mutatja be mindazon hibákat, amelyek a technika használatánál képfelbontástól és képminőségtől függetlenül elkövethetőek.