Holttérmentes megfigyelés - GeoVision FishEye kamerák Forrás: https://geovision.shop.hu/termekek/geovision-ip-kamerak/fisheye-kamerak/

Holttérmentes megfigyelés – GeoVision FishEye kamerák

Nagy alapterületű helységek megfigyelése esetén ajánlott a GeoVision 5,0Mpixel FishEye kameráját telepíteni. Ezek az úgynevezett panorámakamerák 360° látószögben minden részletet láthatóvá tesznek a megfigyelt területről.

Intellio - dinamikus fejlesztésekkel az ARH csapatában Forrás: Intellio Kft

Intellio – dinamikus fejlesztésekkel az ARH csapatában

Az  Intellio mint kiemelkedő teljesítményű hazai fejlesztő nem ismeretlen az olvasóink számára,  tudjuk, hogy 2005-ben alapították fiatal magyar szakemberek, azzal a céllal, hogy a szakmába szinte úttörőként fejlesszenek intelligens IP kamerákat. Ugyanakkor az utóbbi időszakban a szaksajtó nyilvánossága keveset hallott a cégről, mi ennek az oka? Wolf Richarddal a cég Belföldi Értékesítési Vezetőjével beszélgetünk.

Forrás: GeoVision H. Kft

GeoVision „kukucska” rejtett kamerák

A GeoVision UNP és UNFE „kukucska” kamerái széleskörűen használhatóak fel olyan megfigyeléseknél, ahol rejtve szeretnénk tudni a kamerákat. Illetve olyan esetben, ha a kérés az, hogy a megfigyelő rendszer titokban maradjon, de felmerülhetnek akár esztétikai szempontok is.

Mélytanulás és a kínai video piac - arccal a videoelemzés felé Forrás: : http://www.securityworldmarket.com/int/News/Business-News/deep-learning-in-surveillance-market-set-to-be-driven-by-china#.WagYsdSLRkq

Mélytanulás és a kínai video piac – arccal a videoelemzés felé

Az IHS Markit legfrissebb videofelügyeleti  adatai azt jelzik, hogy vége az évenkénti két számjegyű növekedésnek Kínában a video kamerák piacán. Így amíg a  videó megfigyelő kamerák szállítmányai  2014-ben 38,5%-kal,  2015-ben 34,6%-kal  nőttek az előző évhez képest,  addig a 2016. évi növekmény mindösszesen 2,3% volt.

4K IP kamerák és a GeoVision SNVR rögzítő Forrás: GeoVision H. Kft

4K IP kamerák és a GeoVision SNVR rögzítő

Egyre nagyobb figyelmet kap a 4K felbontású kamera a videózásban, azonban ez nemcsak a filmes iparban van így. A biztonságtechnika területén is kezd elterjedni a minél magasabb pixelszám. Sokszor láthatjuk filmes jelenetekben, hogy analóg kamerák rögzített képeit visszanézéskor többszörösen felnagyítják és még a minőség sem romlik. Sajnos ez az, ami lehetetlen.

Intellio a Haladás Sportkomplexumban Forrás: intellio

Intellio a Haladás Sportkomplexumban

Az Intellio szállítja az első, 2017-es MLSZ szabványnak megfelelő kamerarendszert, ami a Szombathelyi Haladás Sportkomplexumban kerül kiépítésre.

A GeoVision 3D People Counter forgalomszámláló szett

A GeoVision 3D People Counter forgalomszámláló szett

A GeoVision 3D People Counter célhardver, fesztiválokra, üzletekbe, vagy kiállításokra állandóra vagy csak ideiglenesen telepítve is kölcsönözhető (akár egy –két napra vagy egy hétre) és természetesen meg is vásárolható.