Forrás: Aspectis Kft

A videó megfigyelőrendszerek jövője – vitaindító

Vajon a video rendszerek a jövőben képesek lesznek e kiszorítani (helyettesíteni) az elektronikus vagyonvédelem olyan nélkülözhetetlen területeit mint a behatolás védelem, a beléptetés szabályozás, a tűzjelzés, áruvédelem stb. A szerző véleménye szerint feltétlenül.

Forrás: Aspectis Kft

Itt a Milestone idei első kiadása!

A Milestone 2018 február 20-án tette elérhetővé első 2018-as Release-ét az XProtect 2018 R1-et. Röviden a verzió legfontosabb újdonságai: privát maszkolás, DLNA támogatás II, egy klikkes telepítés, Legacy Device Pack.

Forrás: ALFA Digital Kft

Fókuszban az Uniview – Hangsúly a minőségen!

2017 májusa óta vezeti az ALFA Digital Kft. kereskedelmi részlegét Faragó István. Az eltelt időszakban a cég dinamikus nyitását érzékelhetjük a piacon. Tevékenységük videó megfigyelőrendszerek import disztribúciója, forgalmazása, nagykereskedelme. Ezen belül is kiemelt helyen áll az Uniview márka kizárólagos disztribúciója.

Forrás: Masco Kft

A felbontásban nincs határ! 8 MP-s kamerák a PROVISION-ISR kínálatában

Pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, hogy a videomegfigyelő-rendszerek által biztosított kép minősége, ilyen gyors és látványos fejlődének indul. A technológia fejlődése ugyanakkor dübörgő ütemű, hiszen napjainkban már nem kevesebbről, mint 8 megapixel felbontással üzemelő, rendszerekről is beszélhetünk a PROVISION-ISR kínálatában

Forrás: Aspectis Kft

Open platform technológia a videómegfigyelés jövője

Az analógia hasonló, mint ahogyan kezdetben az Apple az App Store-ral, majd a Google a Google Play-jel felrobbantotta a mobiltelefon piacot. ….Ma már több száz beágyazott alkalmazás és ezzel együtt megoldás áll rendelkezésünkre a különböző végfelhasználói igények kielégítésére.

Forrás: amazon.com

Minek nevezzelek? Az Amazon Cloud Cam Indoor Security kamerája

A ”kamerák már a spájzban vannak” alkalmazhatnánk a már klasszikus filmtörténeti szállóigét, hiszen a videotechnika is beszállt az intelligens háztartások kegyeiért folyó harcba. Az Amazon az Internetes áruházak legnagyobbika is benevezett a versenybe az Amazon Cloud Cam Indoor Security Camera költői néven nevezett kompakttal.

EuropeVision IP kamerák

EuropeVision IP kamerák már FullHD felbontásban is

A GeoVision Hungária Kft. által forgalmazott EuropeVision IP kamerák tavaly még csak 1,3 Megapixel felbontásban voltak elérhetők. Mától azonban 2,0 Megapixeles típusok is rendelhetőek.

Videosec IPD-3634-28Z

Kamerák kézközelben – Videosec IPD-3634-28Z

Szerencsésebb lett volna, ha a költői Videosec IPD-3634-28Z szerepel a címsorban, de őszintén, a Mikrobi sokkal rövidebb és találóbb. Ha bevezetőbe is szeretnék némi szakmaiságot csempészni, akkor a legpontosabb megfogalmazás a „Mikrobi lite”… a „ a legkevebb pénzért a legtöbbet”

Forrás: LDSZ Kft

HYUNDAI CCTV termékek a magyar piacon

A Hyundai CCTV termékei ismét elérhetőek a magyar piac szereplői számára! Az LDSZ Kft. – a felek közt létrejött disztributori szerződés alapján – 2017. decemberében megkezdte a Hyundai CCTV termékek magyarországi forgalmazását.

Forrás: SBT Protect Kft

Kamerák munkavédelmi szerepben

„A CCTV rendszer sajnos nem használható arra, hogy az egyes sérüléseket megakadályozzuk, viszont mindazon túl, hogy az utólagos kivizsgálásban segítséget nyújt, megelőző funkciót is ellát.”

Forrás: geovision.shop.hu

Uniview kamerák: Starlight és Ultra 265 tömörítési technológia

Az UniView, hogy egyensúlyban tartsa a HD felbontás és a hozzá tartozó megnövekedett tárolási és sávszélesség szükségletet, komoly erőfeszítéseket tesz a HEVC kódolási szabvány továbbfejlesztésére. Ezért dolgozta ki a szabadalmaztatott U-Code kódolási technikát.

Forrás: optotune.com

Szemlencsék a fókuszban – forradalmi változások az optikákban?

A hagyományos optika olyan szilárd üveg vagy műanyag lencséken alapul, amelyek előre és hátra mozognak a fókuszálás vagy a zoomolás során. Van azonban egy nagyon régi, de teljesen máskép működő sikeres optikai rendszer : a szem, amely a görbületével fókuszál.

Forrás: cchdtv.com.tw

A ccHDTV jellemzői – Miért pont a DTV?

One X Multiple, fejlett OFDM technológia, nagy távolságú adatátvitel, rugalmas és könnyű integrálhatóság. Miért jó a végfelhasználóknak, a telepítőknek, a rendszerintegrátoroknak?

Forrás: hvg.hu

Moon a lebegő beltéri biztonsági kamera lakásokhoz

A Moon beltéri biztonsági kamera segítségével 360 fokban Full HD képminőségben nézhetjük át a szobát, a készülék képes automatikusan abba az irányba fordulni, amerről hangot hallott. A legmeglepőbb tulajdonsága viszont az, hogy lebeg.

cchdtv0

Mi az a ccHDTV?

Mikor már azt hittük, hogy a jó öreg analóg CCTV rendszerek elbúcsúztatásával megnyugszanak a kedélyek, lerúgva a váltott-soros letapogatás kötelező 625 sorának nyűgét, és megnyílik az út a megapixelek világába, akkor az „egy igaz” IP kamerák egyeduralma helyett – talán az új kábelezési struktúráktól megrettenve – egymást érték a nagy felbontást ígérő,koaxon közlekedő „analóg” mutáns 

https://geovision.shop.hu/termekek/szerelesi-anyagok/teszterek/videosec-kamera-teszter/

Professzionális kamerateszter

A GeoVision Hungária Kft-nél elérhető professzionális kamera teszter megkönnyíti a telepítők munkáját, legyen szó kábeltesztelésről, vagy az optikák élességének beállításáról. 7”-os FullHD IPS kijelzőjén minden apró részlet megjelenik.

Seagate & Safety, avagy a tárolás biztonsága a városi megfigyelésben Forrás: https://www.asmag.com/showpost/23802.aspx

Seagate & Safety, avagy a tárolás biztonsága a városi megfigyelésben

A „biztonságos város” projektek a világ minden táján – de különösen a kínai és az amerikai megfigyelési piacokon –  kiaknázzák a lakosság biztonság iránti vágyát és a megnövekedett városi migráció miatti aggodalmakat. A biztonságos tárolás fontos része a projekteknek, mivel egyre több adat  egyre hosszabb ideig kerül tárolásra.