Forrás: optotune.com

Szemlencsék a fókuszban – forradalmi változások az optikákban?

A hagyományos optika olyan szilárd üveg vagy műanyag lencséken alapul, amelyek előre és hátra mozognak a fókuszálás vagy a zoomolás során. Van azonban egy nagyon régi, de teljesen máskép működő sikeres optikai rendszer : a szem, amely a görbületével fókuszál.

Forrás: cchdtv.com.tw

A ccHDTV jellemzői – Miért pont a DTV?

One X Multiple, fejlett OFDM technológia, nagy távolságú adatátvitel, rugalmas és könnyű integrálhatóság. Miért jó a végfelhasználóknak, a telepítőknek, a rendszerintegrátoroknak?

Forrás: hvg.hu

Moon a lebegő beltéri biztonsági kamera lakásokhoz

A Moon beltéri biztonsági kamera segítségével 360 fokban Full HD képminőségben nézhetjük át a szobát, a készülék képes automatikusan abba az irányba fordulni, amerről hangot hallott. A legmeglepőbb tulajdonsága viszont az, hogy lebeg.

cchdtv0

Mi az a ccHDTV?

Mikor már azt hittük, hogy a jó öreg analóg CCTV rendszerek elbúcsúztatásával megnyugszanak a kedélyek, lerúgva a váltott-soros letapogatás kötelező 625 sorának nyűgét, és megnyílik az út a megapixelek világába, akkor az „egy igaz” IP kamerák egyeduralma helyett – talán az új kábelezési struktúráktól megrettenve – egymást érték a nagy felbontást ígérő,koaxon közlekedő „analóg” mutáns 

https://geovision.shop.hu/termekek/szerelesi-anyagok/teszterek/videosec-kamera-teszter/

Professzionális kamerateszter

A GeoVision Hungária Kft-nél elérhető professzionális kamera teszter megkönnyíti a telepítők munkáját, legyen szó kábeltesztelésről, vagy az optikák élességének beállításáról. 7”-os FullHD IPS kijelzőjén minden apró részlet megjelenik.

Seagate & Safety, avagy a tárolás biztonsága a városi megfigyelésben Forrás: https://www.asmag.com/showpost/23802.aspx

Seagate & Safety, avagy a tárolás biztonsága a városi megfigyelésben

A „biztonságos város” projektek a világ minden táján – de különösen a kínai és az amerikai megfigyelési piacokon –  kiaknázzák a lakosság biztonság iránti vágyát és a megnövekedett városi migráció miatti aggodalmakat. A biztonságos tárolás fontos része a projekteknek, mivel egyre több adat  egyre hosszabb ideig kerül tárolásra.

Rendszámfelismerő sokoldalú alkalmazásban! Forrás: https://geovision.shop.hu/megoldasaink/geovision-rendszamfelismeres/

Rendszámfelismerő sokoldalú alkalmazásban!

A GeoVision rendszámfelismerő rendszere széleskörű felhasználást biztosít szinte minden területen. Legyen az sorompós beléptetés, közúton, valamint autópályán történő rendszámleolvasás, vagy akár térfigyelő rendszerekbe való integrálás.

Skálázható FLIR kamerarendszerrel erősít Port Angeles Forrás: https://www.asmag.com/article_detail.aspx?aid=23904

Skálázható FLIR kamerarendszerrel erősít Port Angeles

Port Angeles, virágzó kikötő,  népszerű idegenforgalmi célpont és vám-belépési pont USA és Kanada határán az Egyesült Államok felé. A kikötő vízmélysége elegendő nagyméretű hajók számára is, amely meglehetősen nagy forgalmat tesz lehetővé. Szükségessé vált a videofelügyelet korszerűsítése.

2N audio rendszerek Forrás: Aspectis Kft

2N audio rendszerek

A ma működő audio rendszerek nagy része analóg felépítésű, ám ezen a téren is kopogtat az IP technológia, melynek egyik úttörője a cseh 2N. A technológia váltásnak ugyanazok a hajtóerői, mint más IP rendszerek (pl. a video) esetében. Lássuk, melyek is ezek.