Mikrohullámú sorompók – tervezési telepítési alapok www.umirs.eu

Mikrohullámú sorompók – tervezési telepítési alapok

A mikrohullámú sorompók napjainkban viszonylag elterjedten alkalmazott nagy hatótávolságú kerületvédelmi eszközök közé tartoznak. Jelentős kiterjedésű, hosszú, egyenes szakaszokkal határolt objektumok kerületvédelmére ideális. Cikkünk a téma  tervezési, telepítési kérdéseit igyekszik körüljárni.

Meghúzom a vonalat!

Meghúzom a vonalat! A hálózati videó a rugalmas és „sokszínű” kerítésvédelemért

Ha nem tudjuk, hogy  mi történik az ingatlanunkon amíg távol vagyunk, az aggodalmunk akár jogos is lehet. A távfelügyeletekre kapcsolt riasztó rendszerek  útján érzékeljük az illetéktelen behatolást, a tényleges történéseket ugyanakkor nem tudjuk lekövetni. A hálózati videó megfigyelés többféle  módjára nyújt lehetőséget a kültéri védelemnek.

Cias Ermo 428 pro, mikrohullámú sorompó

Kültéri védelem napelem farmokon, mikrohullámú sorompókkal I. rész

Napjainkban örvendetesen sok esetben merül fel a kültéri védelem megvalósításának ötlete, már a projektek tervezési (kezdeti) szakaszában. Cégünk, a Modern Alarm Kft. is sok megkeresést kapott, ilyen témakörben az elmúlt év során. Világszerte, szinte minden ilyen helyszínre mikrohullámú sorompóval kialakított megoldást ajánlanak, telepítenek. Fontos, hogy a rendszer stabilan működjön, a lehető legkevesebb felesleges riasztást produkálva. Téves riasztásoktól mentes rendszer kültéren nem létezik, aki ilyenre mégis a szavát adja, annak az átadási időpontra tett ígérete sem vehető komolyan.

Térfigyelés 2014! Eredmények-kétségek.

Térfigyelés 2014! Eredmények-kétségek.

Elmondható az, hogy a térfigyelés témaköre annak számtalan aspektusával  ( jogi, technikai, üzemeltetési,  humán stb.), rendszeres témája a médiának, de egyébként a szűkebben vett vagyonvédelmi, bűnüldözési szaksajtónak is. 

Vezérlés – kapumozgatók 3. rész

Kapumozgatók 3. rész – vezérlés

A kapumozgatás automatizálását bemutató cikksorozatunk harmadik részében a vezérlésről szólunk. A vezérlők feladata a kapu mozgatásának biztonságos irányítása és felügyelete. A kényelmet távvezérlő biztosítja, sőt helyette már van GPS-es vagy mobiltelefonos változat is.